Un tango pentru Campionatul European de Fotbal

BUCURESTI - 11 iunie 2012

Comunicat tip General in Afaceri, Social, Sport, Stiinta / Cercetare

Poliuretanii îmbunătăţesc proprietăţile direcției mingiei de fotbal "Tango 12" din Campionatului European

Un tango pentru Campionatul European de Fotbal

Ce au în comun tangoul, care provine din America Latină şi mingea oficială de fotbal cu acelaşi nume, a Campionatului European de Fotbal ? Fanii sunt cu nerăbdare încă o dată la vizionarea de jocuri captivante în stadioane, gradini bere şi camerele lor de trai în timpul UEFA EURO 2012TM în luna iunie. Un câştigător este deja asigurat - mingea cu numele evocator "Tango 12." Această minge de înaltă tehnologie este rezultatul  unei colaborări de lungă durată,  dovedită, între adidas şi Bayer MaterialScience, datând de la Cupa Mondială de Fotbal din Mexic , 1986. O caracteristică specială a Tango 12 este dată de textura suprafeţei care aminteşte de structura denimului. Pe lângă unele efecte interesante, optice şi haptice, sunt esențiale , de asemenea,  proprietățile de direcție deosebit de bune pe care le are mingea. Scopul adidas este, de asemenea, de a face mingea chiar rotunda și să se asigure că iși păstrează forma. Mai puţine margini tăiate şi curbură mai mare, înseamnă mai puţine cusături şi margini la exterior.  Jucatorii de fotbal au mai multe șanse să lovească suprafeţe netede şi, prin urmare, posibilitatea de a controla mingea cu precizie mai mare.

Design nou, tehnologie dovedită Proprietăţile mingiei de fotbal s-au îmbunătăţit continuu de la materialele sintetice care au fost folosite la început în tehnologia de fabricare. "Invelișul exterior al Tango 12 constă dintr-un total de cinci straturi de poliuretan, bazate pe materii prime din linia noastră de produse Impranil ®", explică Thomas Michaelis, manager de proiect pentru dezvoltare de la Bayer MaterialScience. "Aceste straturi asigură un contact optim cu piciorul jucătorului şi un control foarte bun în toate condiţiile meteorologice."  

Pe partea superioară este un strat de spumă sintactică, aproximativ un milimetru grosime, format din milioane de celule umplute cu gaz. Mingea, prin urmare, îşi recapătă rapid forma sferică după ce a fost lovită, asigurănd direcția optimă. Mingea este terminată cu trei straturi de poliuretan compacte, de grosimi diferite. Ele fac suprafaţa extrem de rezistent la abraziune şi factori externi, dar, de asemenea, extrem de elastica, asigurând mingea îşi păstrează aspectul său unic pe termen lung.

Designul Tango Adidas 12 este o reminiscenţă a clasicului "Tango", mingea folosită la Cupa Mondială FIFA ™ şi UEFA EURO ™,  în turneele de la începutul anilor 1980. Cu toate acestea, o caracteristică nouă este referinţa la cele două naţiuni gazdă, Polonia şi Ucraina, care sunt reprezentate prin culorile steagurilor lor.

Cea mai lungă etapă de testare din istoria dezvoltării "Nicio minge Adidas nu a suferit vreodată o astfel de fază de testare intensivă ca Tango 12,", spune Harald Körger, responsabil pentru testarea mingei . Tango 12 a suferit de testare strictă în timpul fazei de dezvoltare de doi ani. Jucători profesionişti şi amatori din diverse cluburi şi asociaţii din opt ţări au testat calitatea mingei  în utilizarea practică şi, de asemenea, a fost supusă la teste de laborator complexe. Tango 12 este, prin urmare, bine rotunjită, în adevăratul sens al cuvântului. Iată de ce echipa poate obţine cele mai bune rezultate cu această minge high-tech!

Taguri: Bayer