Oportunitati imobiliare

BUCURESTI - 11 martie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Potrivit unui studiu realizat de portalul International Property Abroad, “domeniul imobiliar din Romania a crescut in popularitate, iar solicitarile pentru proprietati au inregistrat o apreciere de 10 procente in ianuarie 2009, fata de perioada similara din 2008”, declara Les Calvert –directorul site-ului.

Oportunitati imobiliare

Potrivit unui studiu realizat de portalul International Property Abroad, “domeniul imobiliar din Romania a crescut in popularitate, iar solicitarile pentru proprietati au inregistrat o apreciere de 10 procente in ianuarie 2009, fata de perioada similara din 2008”, declara Les Calvert –directorul site-ului.
Acesta sustine ca Romania este o tara cu stabilitate ce va reusi sa faca fata problemelor de la nivel global . Aceeasi viziune favorabila este impartasita si de Banca Mondiala ce a declarat ca in tara noastra, ”criza va dura un an, dar nu va fi recesiune.” Realizand o comparatie, tarile Europei de Est s-au comportat mai bine in acest an decat majoritatea celor din Vest, cu economii importante. Raportul realizat de Property Abroad recomanda investitii in proprietati in Slovacia, in 2009, dar a mentionat si faptul ca Romania este la fel de aproape in ceea ce priveste preturile in timp ce unele costuri din Romania sunt mult mai putin costisitoare decat in Slovacia. Acest aspect a jucat un rol important in cresterea in popularitate a proprietatilor din Romania.
Printre masurile de urgenta luate de dezvoltatori pentru a face fata noului context se numara apelul la varianta inchirierilor locuintelor finalizate si nevandute, pentru a-si acoperi cheltuielile si reducerea bugetelor alocate publicitatii . In privinta promovarii unui produs imobiliar, dezvoltatorii sunt mult mai atenti la serviciile contractate, urmarind sa obtina rezultate maxime prin costuri minime. Astfel, cea mai eficienta si putin costisitoare metoda de promovare este participarea la targuri si expozitii de anvergura nationala.
In randul targurilor de profil, cel mai mare eveniment imobiliar -din punctul de vedere al numarului de companii expozante si al mediatizarii – a avut prima manifestare din anul acesta in luna februarie . In cadrul Targului National Imobiliar – editia dedicata rezidentialului – previziunile Bancii Mondiale si ale lui Les Calvert si-au gasit primele confirmari . Pe langa faptul ca numarul foarte mare de vizitatori direct interesati de domeniu a depasit asteptarile expozantilor si chiar si pe cele ale organizatorilor, in cadrul evenimentului s-au semnat si primele precontracte din anul acesta.

Urmatoarea editie a Targului National Imobiliar (TNI) va avea loc in perioada 7-10 Mai in cadrul Palatului Parlamentului, iar organizatorii evenimentului au anuntat deja alaturarea a 6 Parteneri ai evenimentului si ocuparea spatiului expozitional in proportie de 40 %. Cei interesati pot gasi mai multe detalii accesand adesa de internet www.targimobiliar.eu

Pentru a veni si mai mult in ajutorul companiilor de profil si a partilor interesate de repornirea activitatii in sectorul imobiliar, compania BDOBC Business Center organizeaza in data de 22 aprilie conferinta intitulata Criza si Finantarea Imobiliara, avand drept invitati in calitate de vorbitori reprezentantii Bancii Nationale Romane de la nivelul de Vice Guvernator. Evenimentul a fost lansat doar de 2 zile, iar primii doi Sponsori : IMPACT SA ce dezvolta ansamblul residential GreenField si Imopedia s-au alaturat initiativei. Programul conferintei, pachetele de parteneri si formularele de participare sunt disponibile in format electronic in cadrul site-ului www.targimobiliar.eu/conferinta.