Beba o expozitie unica la New York

BUCURESTI - 4 octombrie 2012

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Galeria newyorkeza Artifact are placerea de a anunta expozita artistei Romane Beba. Receptia si vernisajul pentru acest eveniment vor avea loc miercuri 17 Octombrie 2012 intre orelele 19:00 si 21:00.

Duality

Duality

Artista romana Beba intr-o expozitie unica la New York

Expozitie: 17 Octombrie - 4 Noiembrie 2012Vernisaj: 17 Octombrie 2012, orele 19:00 - 21:00Orar galerie: Miercuri - Duminica 13:00 - 18:00Galeria newyorkeza Artifact are placerea de a anunta expozita artistei Romane Beba. Receptia si vernisajul pentru acest eveniment vor avea loc miercuri 17 Octombrie 2012 intre orelele 19:00 si 21:00.

Parcursul lui Beba surprinde, în primul rând, prin anvergura internațională. New York-ul fiind centrul de la care Beba a pornit universul creativ. Orasul care nu doarme i-a fost casa in timpul masteratului obtinut la NYU si este leaganul inceputului creativ. Punctele cheie ale unui amplu itinerariu spiritual, care se desfășoară rapid, sub privirile avide ale iubitorilor de artă și sub admirația surpinsă a criticilor, au fost orase precum Bucuresti, Beirut sau Palermo.

Arta sa comprimă sentimente puternice, încapsulate în vigoarea liniilor și volutelor ce se nasc firesc, unele din altele. Dinamic, sintetic, oniric, sunt unele atributele impamantenite in demersului său artistic. Dragostea, viata, dansul si bucuria lucrarilor si a inspiratiei frapeaza orice persoana care are prilejul sa ii admire energia creativa.

De la volumele frământate de căutarea unei atitudini, pe care le regăsim la începuturile creației sale, linia evoluează dinspre descriptiv spre gestual și naște compoziții sofisticate, situate la granița subtilă dintre impudic și candoare. Mișcările de planuri conțin acea vigoare epurată de nervozitate, care atrage inevitabil privitorul în interiorul operei.

Regăsim la Beba forța lui De Chirico de a atribui formei  exclusiv detaliile semnificative. Cu acest artist, prolific și longeviv, Beba împarte și faptul de a se fi fost născut în Grecia, precum și periplul newyorkez la o distanță de un secol.

Ceea ce adaugă artista, dincolo de constrastele ferme și formele suspendate, este vibrația unui tagou argentinian. Suplețea, feminitatea, posturile inedite, conciurile, poantele și corsetele din lucrările sale, le fac să suspine până și pe balerinele lui Degas.

Cu o linie sintetică asemanatoare celei a lui Hiroshige, punctată strategic de culori tari, Beba reușește să picure mister în toate creațiile sale, fie ele despre pictură, grafică, sau obiect.

Balerina de aur, ca un abajur de lampă, amplu, pitoresc, exagerat, împrumută de la obiect anvergura și concretețea și pulverizează apoi totul în oniric. Se desfac astfel și se întorc în sine, mii de linii curbe, ca un curcubeu mecanic, ca un mac sau un păianjen, surprins de propria lui majestate.

Impresionantele colectii precum Visul, Palariile Somptuase, Jocul Culorilor sau Moda, atrag privitorul intr-un univesc ireal, apropiat de puterea si apasarea pe care numai un film de Jean Cocteau o crea. Aplecarea sufletului si a creatiei Bebei catre arta avant-gardista, nu face decat sa impinga granitele imaginatiei intr-un tarm nebanuit.

Pentru mai multe informatii si vizualuri va rugam contactati galeria sau direct pe Beba la adresa de email beba@beba.roVa multumim, Artifact Gallery New York City, USA