Administrarea site-urilor

BUCURESTI - 7 martie 2017

Comunicat tip General in Internet

In general, cine intentioneaza sa puna bazele unui proiect online nu detine cunostintele necesare pentru a-l construi si dezvolta. Oarecum confuzi, potentialii posesori nu se gandesc la pasii efectivi care urmeaza dupa realizarea site-ului.

Cat de importanta este administrarea website-urilor?

In general, cine intentioneaza sa puna bazele unui proiect online nu detine cunostintele necesare pentru a-l construi si dezvolta. Oarecum confuzi, potentialii posesori nu se gandesc la pasii efectivi care urmeaza dupa realizarea site-ului.

Chiar daca pentru ”lucrarea de creatie” propriu-zisa apeleaza la un specialist, lipsiti de experienta si cuceriti de ideea de a avea in sfarsit un website, nu tin cont ca periodic, trebuie actualizat, monitorizat, modificat.

Ca orice proiect ”domiciliat” in online, acesta are nevoie nu doar sa fie bine construit, ci si de o administrare care sa-i permita sa ramana mereu ”pe val”, adica in atentia user-ilor si a spider-ilor motoarelor de cautare.

Ce cuprinde administrarea site-urilor?

Daca ne-am propus sa abordam acest argument, consideram util sa-ti propunem o descriere amanuntita a conceptului. In functie de ”varietate” (site de e-commerce, de prezentare, portal, blog, etc.), serviciul face referire la mai multe aspecte:

Integrarea de noi pagini;

Adaugarea de continut ”proaspat”;

Modificarea textelor si imaginilor existente;

Controlarea magazinului online;

Analizarea evolutiei site-ului;

Monitorizarea accesarilor;

Verificarea functionalitatii;

Suplimentarea functiilor;

Lucrari periodice de backup;

Rezolvarea problemelor particulare;

Actualizarea graficii, etc.

Din pacate, majoritatea clientilor care-si doresc un site sau se afla deja in posesia unuia, nu iau in considerare serviciul de administrare site. Nici macar nu inteleg cand si de ce au nevoie de interventia constanta a specialistilor. Iar si mai grav este ca dupa ce-l lanseaza, lipsindu-l de o gestiune adecvata, ajung sa-l abandoneze.

Cand si de ce este nevoie de acest serviciu?

Internetul este plin de website-uri cu un pluggin modern, cu o interfata intuitiva si cu un continut de calitate. Insa periodic, poate trebuie inserate imagini, modificate texte, schimbata grafica, etc.

Ce se intampla daca nu ai timp suficient sa te ocupi de aceste ”amanunte” sau pur si simplu nu stii cum s-o faci?

Doritorii nu trebuie neaparat sa fie cunoscatori de web design. Iar daca nu detin competentele necesare, nu inseamna ca nu pot avea un site. Pentru orice operatiune aferenta, de la creare site web, pana la optimizare SEO si mentenanta, exista deja un specialist.

Ne vom limita la necesitatea acesteia din urma.

Succesul unui website se oglindeste in capacitatea de a ramane actualizat, de a reusi sa propuna un continut interesant pentru publicul ”vechi” si pentru cel ”nou”. Insa daca la fel ca intr-o companie, se verifica unele carente administrative, rezultatele se lasa asteptate.

Pentru un proiect este complicat sa se dezvolte si sa supravietuiasca intr-un mediu cu numerosi ”rivali”. Poate din astfel de motive s-a infiintat serviciul de administrare, considerat ”asul din maneca”, tocmai pentru ca:

Faciliteaza ascensiunea site-urilor in clasificarea SERP;

Acopera si satisface toate exigentele de actualizare a site-ului;

Permite monitorizarea continua a performantelor atinse;

Contribuie la imbunatatirea paginilor, structurii, continutului, design-ului.

Serviciul reprezinta o propunere pentru toate companiile, micii intreprinzatori si persoanele fizice care nu detin instrumentele potrivite si cunostintele sa poata intretine un website, oricat ar fi de simplu conceput.

Cand este necesara activitatea de re-design?

Internetul se afla intr-o evolutie neintrerupta. Iar pentru cine are deja o prezenta online conteaza sa tina pasul cu moda si trend-urile. Adica trebuie sa intervina prin reproiectarea elementelor depasite de progresul tehnologic.

Acest lucru nu se ”traduce” printr-un simplu update la partea de web design, util sa comunici ofertele, valorile, noutatile, etc. Este vorba despre prelucrarea totala a site-ului, atingand toate cele 3 aspecte:

Grafica – Restilizarea grafica are ca obiectiv obtinerea unui aspect cat mai captivant, placut si profesionist, potrivit cu imaginea pe care fiecare doreste s-o promoveze;

Structura – Prin restyling-ul structural se imbunatateste gradul de uzabilitate (se adauga functii, se simplifica navigarea si cautarea, ajuta la pozitionarea in SERP, etc.);

Continutul – Optiunea prevede reorganizarea continutului (adoptarea unor reguli in masura sa atraga publicul, revizuirea cuvintelor cheie pentru o indexare mai buna, etc.).

Restyling-ul sau re-design-ul poate fi necesar cand proiectul online are o oarecare ”vechime” si trebuie sa se alinieze la ultimele tehnologii si exigente. Cu alte cuvinte, pentru a nu fi exclusi de pe piata si a ramane competitivi, website-urile trebuie imbunatatite.

Activitatile noastre nu se limiteaza doar la modernizarea grafica, ci si la imbunatatirea caracteristicilor tehnice, functionale sau de continut. Asadar, daca te gandesti la realizarea unui site nou, la restyling-ul celui vechi ori ai nevoie de o parere avizata cu privire la imbunatatirea proiectului, te asteptam sa ne contactezi!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bee-host/administrarea-site-urilor