Intoxicatia cu clor nu are antidot! Bei-apa.ro te invata ce sa faci

BUCURESTI - 1 februarie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate, Tehnologie, HoReCa

Contaminarea apei potabile cu clor reprezinta un risc semnificativ pentru sanatatea omului. Desi este foarte agresiv cu celulele vii, clorul este usor de scos din apa cu ajutorul unui filtru de carbon activ de buna calitate.

Clor

Clor

 Contaminarea apei cu clor este periculoasa, in special, pentru copii, pentru persoanele care sufera de alergii sau care au sensibilitate la clor. Desi destul de greu, clorul se evapora din apa, dar produsii sai secundari, extrem de periculosi, nu pot fi eliminati prin evaporare. Solutia corecta, simpla si ieftina este sa-ti montezi un filtru de apa bun. 

Bei-Apa.ro

Atunci cand furnizorul de apa si autoritatile publice sanitare se contrazic in declaratii, iar tu simti ca este o cantitate mare de clor in apa datorita gustului si mirosului semnificativ schimbate, este clar ca furnizorul de apa potabila a adaugat o cantitate mai mare decat de obicei. Fie ca acest lucru se datoreaza unei erori umane sau a unui echipament, fie in mod deliberat a fost adaugat mai mult clor in apa pentru a combate alti contaminanti, pentru tine este acelasi lucru. Ai prea mult clor in apa si asta iti poate afecta santatatea.

Care sunt principalele riscuri asupra sanatatii cauzate de contaminarea apei cu clor?
Clorul este periculos atat el insusi, dar mai ales prin produsele secundare rezultate in urma dezinfectiei apei cu clor. Dintre acesti subprodusi, cei mai cunoscuti sunt Trihalometanii (THM), despre care se stie ca sunt cauzatori de cancer.
Sistemul respirator are de suferit ca urmare a vatamarii mucoaselor nazale si a tractului respirator.
Sistemul cardio-circulator nu este nici el ferit de consecinte, existand riscul de tulburari circulatorii.
Riscul de avort trebuie luat in calcul, existand studii relevante pe animale care arata ca femelelor expuse apei clorinate doar pentru doua zile le-a crescut rata de avort spontan de peste 50 de ori fata de media obisnuita.

Copii si persoanele cu alergii sau sensibilitate la clor sunt cele mai predispuse la modificarea starii de sanatate.
Copii au dubla expunere la apa hiper clorinata: apa de baut si apa de imbaiere.
Exista studii conform carora, expunerea pe termen lung la apa clorinata a bebelusilor si copiilor mici care nu au inca bine dezvoltat sistemul respirator, le poate creste riscul de atacuri astmatice si poate provoca iritatii, stranut, tuse usoara, dificultati de respiratie.
In ceea ce ii priveste pe copiii mai mari, gustul prost ala apei puternic clorinate ii poate determina sa consume in exces bauturi artificiale indulcite.

Si, totusi, de ce se pune clor in apa?
De vreme ce poate produce atat de multe probleme, te poti intreba de ce se mai pune clor in apa. Explicatia este simpla: clorinarea apei potabile este absolut necesara pentru a preveni inmultirea necontrolata a microorganismelor pe conducte intre uzina de apa si locul de consum din casa ta.
Importanta este doar respectarea concentratiei legale ≥ 0,1 mg/l – ≤ 0,5 mg/l.
Daca este mai putin clor in apa, atunci se pot dezvolta diversi germeni.
Daca limita maxima este depasita, atunci apa devine nepotabila, datorita contaminarii cu clor. Asadar, contaminarea cu clor intervine doar atunci doza maxima a fost depasita.

Cea mai simpla si ieftina metoda casnica prin care scoti clorul si compusii sai toxici din apa, este sa folosesti un filtru de apa, de buna calitate, pe baza de carbon activ.

Pe Bei-Apa .ro vei gasi produse bune la preturi competitive. Alege sa fii sanatos!

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bei-apa/intoxicatia-cu-clor-nu-are-antidot-bei-apa-ro-te-invata-ce-sa-faci