Beia Consult International aniverseaza majoratul, 18 ani de activitate pe piata de consultanta si telecomunicatii din Romania

BUCURESTI - 30 septembrie 2009

Comunicat tip General in IT&C

Beia Consult International – Siemens System Partner & Dialogic Regional Distributor – aniverseaza majoratul, 18 ani de activitate pe piata de consultanta si integrare solutii IT & telecomunicatii din Romania si regiune

In luna septembrie firma BEIA Consult International a sarbatorit „majoratul” si foloseste acest prilej pentru a le multumi tuturor celor care au contribuit la dezvoltare in toti acesti ani si uram mult succes partenerilor nostri. Experienta de peste 18 ani acumulata de echipa BEIA Consult a permis cresterea portofoliului de echipamente, solutii si servicii profesionale.

Este anuntata de asemenea participarea la TIB - Targul Tehnic International Bucuresti in perioada 28-31 octombrie 2009, pavilionul central, parter, stand D026, unde vor fi disponibile noutati si reduceri speciale pentru solutii de comunicatii Dialogic, Siemens, FMT, Keymile, Tiptel, AEG, Hagenuk, Beyertone, Voxtron si Invision.

Printre promotiile anuntate este oferta de centrale telefonice gratuite pentru aplicatii unde sunt bugete reduse (hoteluri/spitale/primarii/scoli/etc.), impreuna cu un contract de service si mentenanta. Clientul nu trebuie sa plateasca centrala telefonica, doar costul abonamentului de mentenanta, lunar (Euro / port).

De asemenea este continuat Programul RABLA pentru IT&C : detalii despre promotia de buy-back sisteme vechi se pot gasi la adresa : http://www.dect.ro/newsdesk_info.php?newsdesk_id=25

Astfel prin achizitionarea unei centrale telefonice (PABX) Siemens HiPath noi, clientii cu pana la 51 utilizatori primesc 500 € pentru preluarea centralei telefonice existente si 20 € pentru fiecare aparat telefonic inlocuit. Clientii cu peste 51 utilizatori sunt eligibili pentru o suma de 1000 € pentru centrala telefonica veche si de asemenea 20 € pentru aparatele inlocuite cu telefoane din gama Siemens OpenStage.

Ca o noutate pentru piata mondiala este lansata de Dasan impreuna cu Siemens AG casca industriala (bluetooth) pentru zone cu pericol de explozie, protectie auditie conform BGR 139, model Peltor, Tip MT53H7FWS2-50, incarcator tip FR15-EC.

Modelele de Switchuri Enterasys, din gama D/I/G-Series sunt actualizate cu un nou firmware care include imbunatatiri de securitate, management si facilitati suplimentare. Pentru ruterele Enterasys din gama X-Series este lansata o versiune noua de software care include imbunatatiri la rutarea IPv6 si suport pentru port mirroring bi-directional. Va fi lansata de asemenea o noua gama de echipamente de retea din seria Enterasys S-Series care depaseste semnificativ ca si performante modelele din aceeasi categorie ale competitorilor.

Pentru reducerea costurilor si unificarea comunicatiilor este oferita o versiune upgradata pentru solutia de convergenta fix mobil, care permite utilizarea telefoanelor mobile GSM din clasa business Nokia (seria E, N), Blackberry si PDA (cu Windows Mobile) ca abonati in cadrul centralelor telefonice Siemens HiPath. Astfel se realizeaza o mobilitate deplina in retele GSM, wireless si fixe VoIP, oferind totodata confort si facilitati avansate precum numar unic de contact, transfer apel, conferinta extinsa cu mai multi participanti, inregistrare convorbiri, rapoarte customizate apeluri, rutare apeluri in functie de preferintele utilizatorului.

Solutia de contact-center Voxtron Agentel este lansata intr-o versiune noua care face trecerea de la conceptul de call-center la cel de „communication center” in care accesul poate fi facut pe multiple cai de comunicare, interfata este usor de utilizat si sunt imbunatatite functiile de e-mail routing, inregistrarea convorbirilor, statistici, web-chat, IVR modular.

In cadrul departamentului de servicii de consultanta profesionala Siemens a fost realizat un studiu conform caruia 85% din lucratorii la birou pot fi pacaliti de tehnici de “inginerie sociala”, care este una din cele mai eficiente modalitati de a fura date confidentiale de la organizatii.

Organizatiile din Europa au investit anul trecut 2,6 miliarde de Euro pentru a proteja informatiile confidentiale de hackeri ce incearca sa le sparga sistemele IT. Totusi, tacticile de “inginerie sociala” pot oferi hotilor acces nestingherit la date sensibile printr-un amestec de trucuri de incredere si inselaciune a angajatilor. Departamentul de servicii profesionale a efectuat recent un exercitiu de “inginerie sociala” la o firma de servicii financiare. Un consultat de securitate a studiat indeaproape compania timp de o saptamana pentru a decide ce nivel de acces ar putea obtine folosind tactici de „inginerie sociala”. Fara a se folosi de vreun echipament specializat, consultantul a reusit sa :
Patrunda in sediul companiei fara a fi somat de pesonalul de securitate
Se instaleze intr-o sala de sedinte, unde a lucrat timp de cateva zile
Acceseze fara probleme diverse etaje, depozite (ce contineau cantitati mari de informatii confidentiale), arhive si date confidentiale lasate pe birouri
Acceseze camera de server, reteaua IT si telecom
Foloseasca sistemul intern de telefonie pentru a apela angajatii, sustinand ca suna din partea departamentului IT (fiind sustinut de ID-ul apelantului) si sa ceara informatii. Din 20 de utilizatori apelati, 17 i-au dezvaluit numele de utilizator si parola, oferindu-i acces nestingherit la date electronice confidentiale.
Ajunga la concluzia ca sistemul de supraveghere CCTV montat pe tavane nu functiona.

Accesul la date confidentiale este o problema din ce in ce mai importanta si este crucial ca directorii sa inteleaga cat de usor este, dar in acelasi timp sa implementeze tehnici eficiente de combatere ale acestor tactici prin utilizarea unor servicii de consultanta profesionala.

Despre BEIA CONSULT INTERNATIONAL

Beia Consult International - Siemens System Partner - Companie de consultanta si servicii in domeniul telecomunicatiilor, activa pe piata de centrale telefonice in Romania din anul 1991, partener autorizat SIEMENS, distribuitor oficial DIALOGIC / EICON, FMT, Tiptel, AEG, Keymile, Voxtron, Dasan, Invision isi desfasoara activitatea in domeniile: cercetare, proiectare, productie, distributie, vanzari, instalari, service si consultanta.

George SUCIU Jr.
IT Corporate Solutions Manager
BEIA CONSULT INTERNATIONAL
- SIEMENS SYSTEM PARTNER -
Dialogic® Regional Distributor Romania & Moldova
Intel® Communications Technology Provider
Tel / Fax : 0040-21-332.30.06
www.beia.ro / www.dect.ro / www.centrala-telefonica.ro

office@beia.ro