Beia Consult International anunta lansarea telefonului video IP Tiptel VP28 la TIB 2010, noutatile FMT si Dialogic si lansarea serviciului de monitorizare in timp real a parametrilor de mediu

BUCURESTI - 28 octombrie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Beia Consult International – Siemens System Partner & Dialogic Regional Distributor a lansat la TIB 2010 telefonul video IP Tiptel VP28 din clasa profesionala la un pret promotional de 369 Euro, prezentand noutatile de la FMT si Dialogic, si lanseaza serviciul de monitorizare in timp real a parametrilor de mediu ADCON

Beia Consult a lansat la TIB 2010 noul telefon video IP Tiptel VP28 din clasa profesionala pentru videoconferinte in reteaua locala sau Internet. Caracteristicile tehnice cuprind o camera video d2M CMOS Sensor, ecran de 7' touch screen digital cu rezolutia 800 x 480 TFT-LCD, codecuri video H.264 si H.263, posibilitatea de conectare casti si alimentare PoE, 2 x LAN, 1 x USB, 1 x SD, A/V out. Acest nou terminal de comunicatii multimedia este oferit la un pret promotional de 369 Euro.
De asemenea au fost prezentate noutatile de la firma germana FMT:
- Sigurante pentru chei in incinta de tub cilindric si legaturi de chei care nu pot fi deschise

Firma DIALOGIC anunta preluarea firmei Veraz Network, lider in oferirea de echipamente tip „bandwidth optimization” si softswitch NGN (next generation network switching). De asemenea este lansata invitatia la evenimentul Dialogic Connections in perioada 16-18 Noiembrie in Budapesta unde vor fi prezentate solutii din urmatoarele domenii:

* IVVR, Video Conferencing si HD Audio
* Unified Communications
* Mobile Video, Mobile Broadband si Quality of Experience
* Messaging
* Service Provider Security
* Cloud Computing, Virtualization, si Software as a Service
* Signaling Web Services: Location-Based Services si Aplicatii
* Bandwidth Optimization

BEIA Consult lanseaza serviciul de monitorizare in timp real a parametrilor de mediu ADCON cu remote telemetry units (GSM/GPRS & UHF 450 Mhz), elemente de retele de telemetrie (gateway, bridge UHF-GSM), senzori pentru aer, apa, sol, soare, ploaie, conducte, captari, acumulari si multe altele. Software-ul pentru serverul central de telemetrie ofera posibilitatea unui sistem de telemonitorizare la cheie pentru monitorizarea mediului inconjurator, bolilor din agricultura, managementul irigatiilor si managementul apelor.
Interfata demo este disponibila online: http://www.beia-telecom.ro/adcon/peroni_meteo.htm

De asemenea sunt prezentate noile solutii de retelistica Enterasys care elimina amenintarile interne, imbunatatesc securitatea, crescand uptime-ul retelei si diminuand munca administratorilor prin automatizarea incorporata pentru a proteja datele sensibile din cadrul Laboratorului de Biologie al Marinei

Enterasys®, divizia de infrastructura si securitate a retelei din cadrul Siemens Enterprise Communications GmbH & Co KG, anunta ca Laboratorul de Biologie al Marinei (LBM), un centru international de cercetare, educatie si training in biologie, biomedicina si ecologie, si-a revizuit infrastructura IT din cele 13 cladiri folosind solutiile Enterasys pentru o mai buna securizare a comunicatiilor pentru cei 1.200 de utilizatori ai sai. Folosind switch-urile Enterasys din seriile C si N, impreuna cu Sistemul de Prevenire al Intruziunilor (SPI) al Enterasys si Managerul de Politici NMS, LBM este acum mai bine pregatit pentru a opri imprastierea malware-ului, a virusilor si a altor amenintari de securitate care reduc accesul la retea si incetinesc productivitatea utilizatorului.

„Inainte de solutia oferita de Enterasys, nu era neobisnuit sa pierdem cinci ore cautand aparatele infectate si incercand sa le scoatem din retea pentru curatare dupa o singura declansare a virusului”, a declarat Robert Loyot, directorul departamentului de IT in cadrul LBM. „Din cauza numarului mare si variabil de elevi, cercetatori si participanti la conferinte, reteaua LBM este la fel de vulnerabila amenintarilor interne cum este si celor externe. Existand atat de multi utilizatori ocazionali ce intra in contact cu reteaua noastra, aveam nevoie de o solutie de securitate role-based care sa ii impiedice sa provoace probleme in infrastructura noastra.”

Loyot si echipa sa au avut nevoie de asemenea de o solutie integrata de management care sa elibereze resursele folosite in prealabil pentru rezolvarea problemelor retelei. „Cu ajutorul NMS Enterasys si SPI, avem acum o retea dinamica care strange dovezi legate de activitatea atacatorului, ii restrictioneaza accesul si reconfigureaza reteaua astfel incat sa previna orice deteriorare a acesteia”, a spus Loyot. „Aceasta simplitate a managementului folosind autentificarea role-based imi scuteste echipa de ore intregi de administrare.” In plus, Enterasys a ajutat LBM la crearea unei retele WLAN in afara campusului pentru a indeplini o provocare de conectivitate intr-un loc care s-a dovedit dificil din punct de vedere a fi legat la retea.

„Avem 75 vile in locul unde vor sta rezidentii pe timp de vara. Din cauza localizarii geografice a acestor cladiri si a numarului mare de persoane care le folosesc, acestea au fost slab deservite de telefonia traditionala si de sisteme de date prin cablu”, a declarat Loyot. „Reteaua Enterasys alimenteaza acum o retea WLAN sigura ce suporta voce si date pentru rezidenti. Calitatea serviciului (QoS) Enterasys prioritizeaza in mod automat traficul de voce, in timp ce Managerul de Politici NMS garanteaza accesul wireless role-based.”

In continuare, Loyot impreuna cu echipa lui planuiesc sa redirectioneze orele si resursele salvate cu ajutorul retelei Enterasys spre noi initiative, incluzand un proiect de virtualizare a serverului. „Dedicarea de resurse pentru managementul de zi cu zi al retelei a devenit mai usoara cu Enterasys. Echipa are acum timp sa se concentreze pe proiecte de optimizare, lucru imposibil inainte. Lucrurile se desfasoara mult mai bine acum decat au facut-o vreodata, multumita Enterasys”, a concluzionat Loyot.

Despre BEIA CONSULT INTERNATIONAL

Beia Consult International - Siemens System Partner - Companie de consultanta si servicii in domeniul telecomunicatiilor, activa pe piata de centrale telefonice in Romania din anul 1991, partener autorizat SIEMENS, distribuitor oficial DIALOGIC / EICON, FMT, Tiptel, AEG, Keymile, Voxtron, Dasan, Invision, Enterasys, iXware, Beyertone, Topex, Lancom isi desfasoara activitatea in domeniile: cercetare, proiectare, productie, distributie, vanzari, instalari, service si consultanta.

George SUCIU Jr.
IT Corporate Solutions Manager
BEIA CONSULT INTERNATIONAL
- SIEMENS SYSTEM PARTNER -