Beia Consult International anunta noutatile cloud computing de la Siemens si Enterasys si sponsorizeaza evenimentul „Fii Satului Grid Fagaras”

BUCURESTI - 31 august 2010

Comunicat tip General in IT&C

Beia Consult International – Siemens System Partner & Dialogic Regional Distributor anunta noutatile cloud computing de la Siemens Enterprise Communications si Enterasys si sponsorizeaza evenimentul „Fii Satului Grid Fagaras”

Beia Consult anunta alegerea solutiilor Enterasys pentru realizarea infrastructurii interne de cloud computing cablate şi wireless la compania de servicii financiare Stephens Inc. Compania financiară dezvoltă soluţiile Enterasys pentru a păstra securitatea şi disponibilitatea crescută a proceselor de afaceri esenţiale.

Enterasys®, divizia de infrastructură şi securitate a reţelei din cadrul Siemens Enterprise Communications GmbH & Co KG, a anunţat că Stephens Inc., o companie privată de servicii financiare cu sediul în Little Rock, Arkansas, a dezvoltat soluţiile de switching Enterasys din seria S drept nucleul 10G a infrastructurii interne de cloud computing, garantând o largă disponibilitate în livrarea aplicaţiei către mai mult de 1000 de utilizatori aflaţi pe întregul teritoriu al SUA. Controller-ii şi punctele de acces Enterasys Wireless, switch-urile de serie N şi C, Sistemul de Prevenire al Intruziunilor (IPS) şi soluţiile de management uşor de utilizat, inclusiv Managerul de Politici NMS menţin şi securizează conectivitatea bazată pe roluri pentru mai mult de 3000 de dispozitive legate în reţea.

'Înainte de Enterasys, provocările noastre în materie de afaceri erau încrederea, furnizarea greoaie a aplicaţiilor, managementul şi suportul oferit reţelei. Succesul nostru depinde foarte mult de accesul rapid şi de încredere la piaţa decisivă şi la datele clienţilor.”, a spus Matthew McEwen, vicepreşedinte al Stephens Inc.. „Am ales soluţiile Enterasys pentru cloud core-ul nostru, pentru managementul wireless şi al reţelei deoarece nu sunt scumpe, sunt uşor de administrat, compatibile cu echipamentele altor vânzători şi furnizează aceeaşi experienţă consistentă în reţea a utilizatorului, indiferent de loc.”

Enterasys Seria S: Alimentând cloud computing - McEwan şi personalul IT dezvoltă switch-urile Enterasys Seria S drept coloana vertebrală 10G a „norului” său intern ce furnizează aplicaţii business esenţiale pentru întreaga companie. Enteraszs Seria S oferă o puternică combinaţie de performanţă clasa Terabit împreună cu vizibilitate granulară şi controlul asupra utilizatorilor, serviciilor şi aplicaţiilor pentru a întruni numărul tot mai mare de cereri a afacerilor de azi şi pentru a permite optimizarea tehnologiilor cheie, incluzând voce, video, virtualizare şi cloud computing.

Enterasys Wireless: acces sigur, oricând, oriunde - Portofoliul Enterasys Wireless permite angajaţilor Stephens Inc. să acceseze aplicaţiile business şi în acelaşi timp să ofere un management integrat fără cusur atât pentru conexiunile cablate, cât şi pentru cele wireless. Punctele de acces Enterasys şi controller-ii wireless oferă conexiune ieftină şi de calitate, oferind în acelaşi timp echipei IT a lui McEwen posibilităţi suplimentare de management, securitate şi software de planificare, precum şi o platformă deschisă unică pentru integrarea aplicaţiilor în cadrul companiei.

Managerul de Politici NMS Enterasys şi IPS: Securizând norul - Stephens Inc. se bazează de asemenea pe Managerul de Politici NMS Enterasys pentru administrarea accesului bazat pe roluri al fiecărui port şi dispozitiv din reţea. Managerul de Politici NMS (cunoscut de asemenea şi sub numele de NetSight® Policy Manager) centralizează toate politicile pentru utilizatori, aplicaţii, protocoale, VLAN-uri, porturi şi trafic de date. „Dintre toate deciziile legate de tehnologie pe care le-am luat, sunt cel mai încântat de soluţia intuitivă NMS.”, a spus McEwen. „Unul dintre cele mai recente succese pe care le-am avut cu NMS a fost un update de firmware pentru aproximativ zece switch-uri seria N dezvoltate în reţea. Am reuşit să selectăm toate switch-urile cu firmware învechit şi, cu câteva click-uri de mouse, să le aducem la cea mai nouă versiune de firmware, totul în mai puţin de o jumătate de oră.”

În plus, Stephens Inc. a implementat Enterasys IPS, Soluţia avansată de Protecţie a Intruziunilor care opreşte atacurile la sursa ameninţării, totodată oferind protecţie în mod proactiv împotriva viitoarelor ameninţări şi vulnerabilităţi. Astăzi, McEwen şi personalul lui au remarcat beneficii imediate ale actualizării Enterasys. „Imediat cum am început dezvoltarea soluţiilor Enterasys, am observat o mai bună performanţă a reţelei şi o productivitate crescută. Analiştii reţelei noastre petrec acum mai puţin timp cu depanarea şi sunt acum capabili să se concentreze pe dezvoltarea unei reţele mai bune, mai rapide şi mai sigure.”, a declarat McEwen. „Experienţa suportului pentru clienţi oferită de Enterasys a fost excelentă la fiecare fază a vânzării şi a dezvoltării. Ne simţim încrezători în reţeaua noastră, ştiind că inginerii Enterasys din cadrul GTAC sunt experţi în reţelistică, iar noi avem acces la ei de fiecare dată când avem o întrebare.”

Beia Consult a sponsorizat de asemenea evenimentul “Fii Satului Grid Fagaras” - În ajunul Sfintei Mării, fii ai satului de pretutindeni au îmbrăcat costumul popular, s-au adunat la căminul cultural din sat şi au petrecut până-n zori. Programul a cuprins un cuvânt de început de la cei care au iniţiat sărbătoarea (familiile Suciu George, Popa Andrei, Popa Cornel, Stejeroiu Iacob), apoi a vorbit profesorul doctor Virgil Chichernea, decan al Facultăţii de Mecanică din Bucureşti. A mai spus câteva cuvinte şi primarul, o prezenţă deosebită la această sărbătoare fiind scriitorul şi cineastul Grid Modorcea. Nu a lipsit nici programul artistic, pentru care femeile din Grid s-au pregătit timp de câteva săptămâni. Detalii se gasesc pe site-ul: www.grid-fagaras.ro

Despre BEIA CONSULT INTERNATIONAL

Beia Consult International - Siemens System Partner - Companie de consultanta si servicii in domeniul telecomunicatiilor, activa pe piata de centrale telefonice in Romania din anul 1991, partener autorizat SIEMENS, distribuitor oficial DIALOGIC / EICON, FMT, Tiptel, AEG, Keymile, Voxtron, Dasan, Invision, Enterasys, iXware, Beyertone, Topex, Lancom isi desfasoara activitatea in domeniile: cercetare, proiectare, productie, distributie, vanzari, instalari, service si consultanta.

George SUCIU Jr.
IT Corporate Solutions Manager
BEIA CONSULT INTERNATIONAL
- SIEMENS SYSTEM PARTNER -
Dialogic® Regional Distributor Romania & Moldova
Intel® Communications Technology Provider

Tel / Fax : 0040-21-332.30.06
www.beia.ro / www.dect.ro / www.centrala-telefonica.ro
office@beia.ro