BRGwork- 4064 studenti Romani au aplicat pentru Work and Travel USA 2011

Cluj Napoca - 12 septembrie 2011

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Turism, HoReCa

In sezonul Work and Travel USA 2011, 4064 studenti au solicitat viza J-1 pentru a lucra peste vara in USA.

Din acest numar, 3572 studenti se bucura in USA de Work and Travel program, iar din pacate 479 studenti au fost refuzati pentru ca nu au prezentat suficienta credibilitate la Ambasada si nu au reusit sa convinga Ambasada USA ca sunt studenti seriosi. Practic 12% studenti au fost refuzati, iar numarul de studenti care a solicitat viza a crescut cu 972 de dosare mai mult ca aceeasi perioada a anului trecut... Mai departe, pentru a autoriza companiile locale din Romania, Ambasada USA a cerut acestora documente suplimentare, iar pe perioada verii s-au deplasat la sediile agentiilor din Romania pentru a verifica veridicitatea acestora. Vizitele nu au fost programate. BRGwork a fost una dintre companiile work and travel care a primit cu placere vizita de curtoazie a Ambasadei USA si se declara incantata de ideea Ambasadei USA de a verifica toate agentiile implicate in program.

Vizita Ambasada USA Rep la biroul BRG work

Vizita Ambasada USA Rep la biroul BRG work

 Acasa sau in jurul lumii? 

BRGwork

In sezonul Work and Travel USA 2011, 4064 studenti au solicitat viza J-1 pentru a lucra peste vara in USA.

Din acest numar, 3572 studenti se bucura in USA de Work and Travel program, iar din pacate 479 studenti au fost refuzati pentru ca nu au prezentat suficienta credibilitate la Ambasada si nu au reusit sa convinga Ambasada USA ca sunt studenti seriosi. Practic 12% studenti au fost refuzati, iar numarul de studenti care a solicitat viza a crescut cu 972 de dosare mai mult ca aceeasi perioada a anului trecut. 

Ofiterii consulari au luat in considerare intreaga activitate academica a studentilor. Studentii cu numar ridicat de examene picate sau cei care au note doar de trecere, nu au fost considerati studenti seriosi. Aceeasi regula s-a aplicat chiar si in cazul studentilor care lucreaza in timpul perioadei de studiu.Sursa: Ambasada USA, relatii cu agentiile de recrutare

Anul acesta sistemul de programare a dat batai de cap tuturor partilor implicate in organizarea programului work and travel USA si a adus costuri suplimentare cu timp si posta. Practic, procedura folosita a fost:

- plasarea studentului

- Sponsorul vizei trimite formularul DS-2019 (certificatul de eligibilitate) din USA direct la Ambasada locala

 - Ambasada verifica DS-2019 si doar ulterior verificarii a permis agentiilor efectuarea solicitarii de programare la viza pentru clientii sai

- ulterior stabilirii datei de interviu, agentia locala trebuia sa adune actele de la studenti, sa le verifice si sa se asigure ca ajung in Ambasada cu minim 1 saptamana si jumatate inainte de data de interviu

Tot spre deosebire de anii precedenti, companiile din USA care au dorit sa primeasca studenti in aceasta vara au trebuit sa prezinte informatii suplimentare fata de anii trecuti precum:

- TAX ID/ FEIN

- Workers Compensation Policy Number

- Workers Compensation Carrier

Mai departe, pentru a autoriza companiile locale din Romania, Ambasada USA a cerut acestora documente suplimentare, iar pe perioada verii s-au deplasat la sediile agentiilor din Romania pentru a verifica veridicitatea acestora. Vizitele nu au fost programate. BRGwork a fost una dintre companiile work and travel care a primit cu placere vizita de curtoazie a Ambasadei USA si se declara incantata de ideea Ambasadei USA de a verifica toate agentiile implicate in program.

Tot anul acesta, incepand cu luna iulie 2011, Departamentul de Stat a cerut Sponsorilor de viza sa solicite lunar "check in" de la studentii pe care ii au pe teriotoriul USA. "Check in" presupune fiecare student sa raporteze lunar Sponsorului de viza adresa unde locuieste indiferent ca s-a schimbat sau nu si detaliile companiei unde lucreaza indiferent ca s-a schimbat sau nu.

O alta modificare in cadrul programului vine din o dubla verificare a tuturor agentiilor terta parte (adica locale) care sunt reprezentantii Sponsorilor de viza, in acest sens, Sponsorii de viza au solicitat documente in plus:

* traduceri legalizate dupa toate documentele constitutive ale firmei

* cazier judiciar de la toti angajatii firmelor care gestioneaza programul

* situatia financiara inregistrata la Ministerul de Finante + dovada ca firma partenera este solvabila

Spre deosebire de anii anterior, se poate observa usor ca verificarile si procedurile de organizare a programului devin tot mai stricte, iar greul cade pe agentiile locale si Sponsorii de viza, noile cerinte implicand costuri suplimentare cu timp si resurse umane, costuri care cu siguranta se vor reflecta in taxele de program pentru sezonul 2012.

Studentii care vor sa participe in programul work and travel 2012 ar trebui sa aiba in considerare un termen limita de aplicare recomandat de BRGwork clientilor sai pentru Februarie 2012 pentru a nu fi afectati de procedurile de lucru implementate pe program.

Aceste modificari s-au aplicat doar in tarile program pilot.

Feedback-ul clientilor plecati pe programul work and travel 2012 continua sa fie unul foarte pozitiv, experienta lor aratand multor altor studenti care au preferat sa isi petreaca vara in Romania ca pur si simplu acest program MERITA INCERCAT! ESTE SIGUR SI ESTE O EXPERIENTA DE VIATA UNICA, CE NU POATE FI TRAITA DECAT IN ANII STUDENTIEI!BRGwork

Despre BELRAO GROUP

BRGwork
Birou Central
400001, Cluj Napoca
Horea 72 ap1
Agenti locali/cooperatori locali: Cluj, Bucuresti, Arad, Pitesti
www.BRGwork.ro
info@BRGwork.ro