Schimbă funcționarea și aspectul nasului cu operația de rinoplastie

BUCURESTI - 23 septembrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Rinoplastia sau operația nasului este o procedură efectuată pentru a schimba funcționarea sau aspectul nasului.

De la schimbarea formei, mărimii și proporțiilor nasului până la abordarea problemelor medicale, cum ar fi dificultăți de respirație, defecte congenitale sau defecte ale rănilor, există multe motive pentru care ar trebui să iei în considerare operația de rinoplastie. Dar oricare ar fi motivul, este necesar să înțelegi procedura și merită să te decizi să faci această operație estetică.  

Cum se face operația de rinoplastie?

Rinoplastia sau chirurgia plastică nazală se efectuează sub anestezie generală sau anestezie locală cu sedare. Există două metode utilizate în modificarea sau îmbunătățirea chirurgicală a aspectului nasului: tehnologie deschisă și închisă. Ambele metode sunt diferite, oferă beneficii individuale și nu pot fi comparate pentru rezultate mai bune. În timp ce tehnica deschisă are o incizie externă pe columelă, nu există nicio incizie externă pe exteriorul nasului în tehnica de închidere, deoarece inciziile sunt ascunse în interiorul nasului pacientului, iar modificările se fac din interiorul nărilor. Există câteva beneficii suplimentare ale rinoplastiei și anume, fără lifting al pielii, fără cicatrice, timp chirurgical mai mic, aspect mai natural, recuperare mai rapidă, mai puține răni.

Deși tehnica apropiată pare a fi mai benefică pentru unele modificări nazale, totuși, chirurgul tău este cea mai bună persoană pentru a decide dacă tehnica deschisă sau închisă poate oferi rezultate optime de tratament în cazul tău. Astfel, se efectuează un lifting al nasului sau o remodelare a nasului. Pe lângă operațiile estetice, se restabilește și funcția nazală în același timp, prin corectarea deviației septului nazal și reducerea dimensiunii cornetului pentru a îmbunătăți căile respiratorii nazale și respirația.

Rinoplastie - Recuperare după procedură

Te poți întoarce acasă în aceeași zi după procedură, dar este necesară cel puțin o săptămână liberă de la muncă, pentru a asigura vindecarea. Trebuie să te odihnești corespunzător și să aplici gheață pe nas. Nu este permisă suflarea puternică a nasului și trebuie curățat temeinic în fiecare zi. Umflarea poate să apară în primele 3-4 zile și să dispară treptat după aceea. Medicamentele pentru durere sunt administrate pentru a reduce disconfortul, dar de obicei sunt necesare doar în primele câteva zile.

În decurs de o săptămână, disconfortul, durerea și umflarea se rezolvă, iar gipsul și atela pot fi îndepărtate. Poți merge la serviciu și poți face toate activitățile zilnice, inclusiv antrenamente. Dar orice contact sportiv ar trebui evitat timp de cel puțin șase săptămâni pentru a preveni rănirea nasului. Vindecarea completă după intervenția chirurgicală poate dura între 6 și 12 luni.

Rinoplastie - Beneficii

Rinoplastia dă rezultate pe termen lung și vezi modificări treptate ale aspectului și funcției nasului pe o perioadă de un an cu rezultate finale permanente. Iată care sunt beneficiile rinoplastiei care îți pot schimba felul în care arăți sau respiri: respirație îmbunătățită; defecte congenitale fixe, cum ar fi despicătură, mase, bulgări, întârziere etc., simetria facială restabilită, îmbunătățirea încrederii în sine. 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/beperfect-ro/schimba-functionarea-si-aspectul-nasului-cu-operatia-de-rinoplastie