Totul despre rinoplastie

BUCURESTI - 25 august 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Rinoplastia reprezintă o intervenție de chirurgie estetică menită să ajusteze forma și mărimea nasului. Nevoia pacientului de restabilire a fizionomiei poate avea la bază fie rațiuni estetice, fie de natură medicală. Nasul este componenta centrală a feței, astfel că, orice intervenție în zona respectivă modifică semnificativ aspectul fizionomic general.

Rinoplastia corijează imperfecțiunile nazale și creează un echilibru în raport cu trăsăturile feței, datorită anumitor proceduri care vizează: ridicarea sau reducerea dimensiunii sau a vârfului nasului, ajustarea cocoașei nazale, sau modificarea unghiului dintre nas și buza superioară.

Categorii eligibile pentru efectuarea rinoplastiei

Rinoplastia este o procedură dedicată atât femeilor, cât și bărbaților. Procedura este nedureroasă, perioada de vindecare este scurtă și fără complicații, atâta timp cât sunt urmate indicațiile medicului specialist.

Cine poate să apeleze la intervenția numită rinoplastie :

- Persoanele nefumătoare;

- Persoanele perfect sănătoase fizic;

- Persoanele complet dezvoltate la nivel fizic;

- Pacienții cu vârsta minimă de 14-15, în cazuri de natură medicală.

Criteriul vârstei este discutabil, operația depinde în principiu de particularitățile fiecărui pacient. În cazul pacienților cu vârsta sub 18 ani, rinoplastia se efectuează doar în situații de ordin medical, precum accidente care au provocat deformări ale nasului sau afecțiuni respiratorii serioase.

Realizarea acestei intervenții chirurgicale va fi discutată împreună cu chirurgul estetician. În cadrul consultației de informare, vor fi evaluate nevoile care stau la baza acestei decizii, eventualele riscuri și complicații ale intervenției și va fi analizat profilul clinic al pacientului. În urma consultației se va stabili o procedură personalizată în raport cu nevoile și problemele clientului.

Operația de rinoplastie: la ce se poate aștepta pacientul?

Intervenția de rinoplastie implică anestezia locală (aplicată pentru intervenții minore), sau generală, ideală pentru un nivel optim de confort al pacientului.

Durata operației variază între 1.5 - 4 ore, timp în care se corectează scheletul osos și cel cartilaginos. Este important ca pacientul să știe că operația de rinoplastie exclude riscul de cicatrici vizibile.

După operație, urmează perioada de spitalizare cu durată de 24 de ore. Pacientul trebuie să respecte tratamentul recuperator după ce a fost externat și să se prezinte la controalele planificate.

Principalele avantaje ale rinoplastiei

Rinoplastia este menită să corecteze, să modifice profilul nazal sau forma nărilor până se obține un aspect general armonios la nivelul feței. 

- Realizarea unui echilibru între nas și trăsăturile faciale;

- Remodelarea sau corectarea anumitor deformări ale nasului;

- Vindecarea deviațiilor de sept sau a altor afecțiuni respiratorii;

- Îmbunătățirea aspectului și a încrederii în sine.

Important de reținut!

Dacă îți dorești să apelezi la rinoplastie din rațiuni de ordin estetic, atunci reține că fiecare persoană din lumea aceasta are o față mai mult sau mai puțin asimetrică. Așadar, perfecțiunea la nivel fizionomic nu poate fi garantată nici prin intervenții de specialitate.

Rinoplastia este o intervenție chirurgicală cu influență garantată asupra sănătății organismului, a imaginii de sine și a calității vieții în general. Accesează beperfect.ro și programează o consultație de informare, în care să obții detaliile complete și soluții personalizate în funcție de nevoile și așteptările tale pentru rezultate satisfăcătoare pe termen lung.

Taguri: rinoplastie
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/beperfect-ro/totul-despre-rinoplastie