A 10-a editie a BEST Engineering Competition

BUCURESTI - 1 noiembrie 2010

Comunicat tip General in ONG

BEST Engineering Competition (BEC) este o competitie organizată de către organizaţia studenţească BEST Bucureşti, care se adresează viitorilor ingineri testându-le cunoştinţele acumulate pe parcursul studiilor, lucrul în echipă, dar şi capabilitatea de a lua decizii sau skill-urile de prezentare.

Evenimentul este organizat în fiecare an de către BEST Bucureşti, organizaţie prezentă mereu în viaţa studenţilor din Universitatea POLITEHNICA, prin competiţii inginereşti, evenimente de carieră şi academice.
BEST Bucureşti propune un nou concept de competiţie inginerească, una ce urmăreşte să împace o gamă variată de aptitudini: creativitate, originalitate, îndemânare, spirit de echipa. Studenţii au ocazia de a participa la unul dintre concursurile de Team Design sau de Case Study, pregătite de către BEST Bucureşti în strânsă colaborare cu organizaţii şi companii de renume. Pentru aceasta nu este nevoie decât ca studenţii să se inscrie împreuna cu echipa sau individual la una dintre probele pregătite special! Aplicarea se poate face direct pe site (www.bestbucuresti.ro/bec) sau la standurile BEST care se vor gasi amplasate în holurile AN-BN din Universitatea POLITEHNICA Bucureşti.
În cadrul BEST Engineering Competition, competenţele participanţilor sunt testate prin probe desfăşurate pe echipe, probe care necesită rezolvarea unor probleme din domeniul tehnic sau marketing/management, în contextul impunerii anumitor restrângeri (timp, materiale, situaţii specifice). De menţionat este faptul că cerinţele nu sunt deloc unele obişnuite, astfel că studenţii reuşesc totodată să se distreze şi să înveţe lucruri noi.
Cele mai talentate echipe de la fiecare categorie se vor întrece pe 12 noiembrie în finalele de Team Design şi Case Study. Câştigătorii se califică la faza regională, RoBEC (Regional BEC), susţinută anul acesta de către BEST Chişinău, iar competiţia culminează cu ultima etapă, cea Europeană, EBEC, care va avea fi organizata de Istanbul.
Pentru a reuşi să organizăm acest eveniment am avut nevoie de mult ajutor. Vrem să le mulţumim susţinătorilor noştri: Dell, Universitatea POLITEHNICA Bucureşti si Centrul de Orientare şi Consiliere în Cariera. De asemenea le mulţumim companiilor partenere: Danone, Gameloft, Raiffeisen Bank, Renault, dar si partenerilor media: BizCampus, Evenimente Studenţeşti, LumeBuna, OnlineStudent, RegieLive, Studentie.ro, Stud-Life.

BEST Bucureşti
Str. Splaiul Independentei, Rectorat Politehnica, sala AN220A
Bucureşti, România,
www.bestbucuresti.ro

Despre BEST Bucuresti

BEST (Board of European Students of Technology) reprezintă organizaţia internaţională a studenţilor la universităţi tehnice europene, înfiinţată în 1989 la Berlin cu scopul de a facilita comunicarea şi dezvoltarea studenţilor europeni prin educaţie complementară şi multiculturalitate. În 2010 organizaţia a ajuns să numere 86 de grupuri locale BEST în universităţi tehnice din 30 de ţări europene.

Cosmin Ştefan-Dobrin
Coordonator Relaţii Publice BEST Engineering Competition 10
Cosmin.Stefan-Dobrin@BESTorg.eu
www.bestbucuresti.ro/bec