BEST Bucureşti organizează Simpozionul educaţional 'Shaping the 21st Century Professional Engineer in Europe'!

BUCURESTI - 25 februarie 2008

Comunicat tip General in ONG

BACo 2008 (BEST Academics and Companies) işi deschide porţile! Universitatea POLITEHNICA Bucureşti găzduieşte în perioada 26 Februarie-3 Martie 2008, 24 de studenţi din mai multe universităţi cu profil tehnic din Europa, profesori internaţionali şi reprezentanţi ai unor mari companii. Sub umbrela BACo 2008, BEST Bucureşti reuneste cele trei entităţi specifice organizaţiei: studenţii, mediul academic şi mediul corporate, pentru a dezbate pe larg, doua mari teme educaţionale: 'Mobilitatea inginerilor in spaţiul european' şi 'Învăţarea bazată pe aplicaţii'.

Bucureşti, 26 Februarie 2008

Evenimentul se desfăşoară în perioada 26 Februarie-3 Martie 2008, în Universitatea POLITEHNICA Bucureşti şi debuteaza cu deschiderea oficiala (ora 09.00, Sala Senatului, Rectorat) la care sunt invitati să ţină discursuri personalităţi precum:
•Doamna Ecaterina Andronescu - Rector al Universitatii POLITEHNICA Bucureşti
•Domnul Adrian Curaj - Secretar executiv CNCSIS (Consiliul National al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior) şi consilier ştiinţific al Premierului
•Domnul Alexandru Mironov - Secretar General al UNESCO România
•Prof. Ion Dumitrache - membru al CNCSIS, Universitatea POLITEHNICA Bucureşti
•Prof. Xiangyun DU - UNESCO Chair în Problem Based Learning, Universitatea din Aalborg.
BACo 2008 ce are ca tema 'Shaping the 21st Century Professional Engineer in Europe' se adreseaza unui numar de 24 de studenti la universitati cu profil tehnic din toata Europa, care doresc sa isi creeze o imagine de ansamblu asupra educatiei, sa introduca experiente utile si idei noi, sa descopere cultura altor tari si sa intalneasca alti tineri europeni, cu aceleasi interese ca si ei. Evenimentul cuprinde o zi pentru deschiderea oficiala, 3 zile de discuţii, o vizită la Siveco şi o sesiune de inchidere. In cadrul zilei dedicate mobilitatii inginerilor profesionisti, va fi prezent si un invitat din partea FEANI(Fédération Européenne d'Associations Nationales d'Ingénieurs) care va pune in discutie un proiect al organizatiei respective: Engineer Card.
La discutiile de pe parcursul evenimentului vor participa reprezentanti ai Orange, Schlumberger si Siveco pentru a sustine perspectiva companiilor asupra temelor respective. La sfârşitul acestui eveniment va fi elaborat un raport care va fi folosit ca referinţă pentru diverse articole ce vor fi prezentate de membri BEST in Conferinte din Europa pe educatie in inginerie.

Despre BEST Bucuresti

BEST, Board of European Students of Technology, este o organizaţie studenţească non-profit ce reuneşte studenţi ai universităţilor cu profil tehnic din 77 de universităţi europene, din 29 de ţări. Cele trei directii BEST sunt: educaţie complementară, suport în carieră şi facilitarea comunicării intre companii si universitate. Aliniindu-se celei de-a doua directii, JobShop® asigură interactiunea între studenţi, mediul academic şi mediul de afaceri.

Jlobnitchi Radu
Board of European Students of Technology
Vice President for Public Relations of BEST Bucharest
radu.jlobnitchi@BEST.eu.org