JobShop® 2009 – Ţie unde ţi-ar plăcea să lucrezi?

BUCURESTI - 9 martie 2009

Comunicat tip General in ONG

In perioada 9-13 martie, BEST Bucureşti organizează cea de-a XIV-a ediţie de JobShop® - eveniment naţional de carieră, organizat anual în cele cinci mari centre universitare din ţară: Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi şi Timişoara. Acesta îşi propune să reunească mediul universitar cu companii de renume de la ora actuală.

JobShop® 2009 – Ţie unde ţi-ar plăcea să lucrezi?

Evenimentul din Bucureşti promite să surprindă şi de această dată, nu numai printr-o organizare desăvârşită, dar şi printr-un program cu totul deosebit. Ca de fiecare dată, susţinători ai evenimentului sunt Universitatea POLITEHNICA Bucureşti, care pune la dispoziţie spaţiul de desfăşurare al acestuia, Primăria Municipiului Bucureşti şi Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti.

JobShop® nu înseamnă numai găsirea unui loc de muncă. Evenimentul sprijină dezvoltarea studenţilor şi comunicarea dintre aceştia şi marile companii din diverse domenii. Astfel că, în afara zilei de standuri – 12 martie – studenţii sunt invitaţi să ia parte la o serie de seminarii, workshop-uri şi prezentari de companie (9,11 şi 13 martie), care să îi ajute să înţeleagă mai bine mediul de afaceri românesc, caracterizat de o dinamică aparte, şi, de ce nu, care să îi îndemne să îşi definească paşii către succes.

Premiera adusa de JobShop® 2009 în Bucureşti o constituie conferinţa de antreprenoriat ,,Antrenor de Antreprenor', care va avea loc in cursul zilei de 10 martie 2009. Luând parte la aceasta, studenţii şi tinerii absolvenţi vor afla ce înseamnă deschiderea unei afaceri, care sunt paşii de urmat pentru un asemenea demers dar, mai ales, ce rentează şi ce nu în România zilelor noastre.

Ziua de 12 martie 2009 este cea în care vizitatorii JobShop® 2009 Bucureşti vor intra în contact cu reprezentanţii companiilor participante la eveniment. Aceasta este ziua in care participanţii vor putea analiza direct oferta de job-uri (atât part-time, cât şi full-time) de internship-uri şi de seminarii oferite de către companii. Tot de luat în perspectivă sunt şi câteva programe de Management Trainee pe care unele companii le oferă.

Este aşteptat un număr mare de vizitatori, cu atât mai mult cu cât, datorită trecerii la sistemul Bologna în unele universităţi, două promoţii de studenţi vor absolvi în vara acestui an.

Printre companiile participante se numără: Adobe, P&G, BRD, HP, BCR, Veolia, Accenture, Dacia, Ericsson, European Patent Office, Heineken, Petrom OMV, Renault, Saint-Gobain, Tenaris Silcotub.

Va asteptam!

Despre BEST Bucuresti

BEST (Board of European Students of Technology) reprezintă organizaţia internaţională a studenţilor la universităţi tehnice europene, înfiinţată în 1989 la Berlin cu scopul de a facilita comunicarea şi dezvoltarea studenţilor europeni prin educaţie complementară şi multiculturalitate. În 2008 organizaţia a ajuns să numere 80 de grupuri locale BEST în universităţi tehnice din 30 de ţări europene.


Vicepresedinte Relatii Publice:
Dan Brasoveanu
Dan.Brasoveanu@BEST.eu.org
Tel: +40 742 763 343
bucharest@BEST.eu.org