Copii nervosi si cea mai simpla metoda de a rezolva nervozitatea la copii

BUCURESTI - 6 mai 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Educatie / Cultura, Sanatate, Stiinta / Cercetare

Daca aveti copii nervosi , iata care este cea mai simpla metoda de rezolvare a nervozitatii. Ultimele studii din 2019 ne invata cum sa rezolvam cazurile de nervozitate la copii.

Copii nervosi si cum sa rezolvi nervozitatea la copii

Copii nervosi si cum sa rezolvi nervozitatea la copii

 Iata ca un nou studiu de cercetare arunca o lumina asupra modului in care starea ta emotionala afecteaza bunastarea emotionala a copilului 

babyprecious.ro

Daca esti parinte si ai copii nervosi, invata cum nervozitatea la copii   poate fi estompata in cel mai elementar mod. Este simplu si dureaza doar 5 minute de studiu. Cum rezolvam nervozitatea la copii? Vedem in ultimul studiu de caz publicat in 2019.

Cum sa rezolvi starea de nervozitate la copii nervosi

Cum raspunzi emotional atunci cand copilul tau este frustrat? Este adevarat ca frustrarea copilului duce si la frustrarea ta? Hai sa luam un caz de exemplu: Te grabesti  pleci si copilul tau are probleme cu pregatirea sau inca nu este gata.

Cum te simti emotional? Te superi? Cum crezi ca va reactiona copilul tau continuand sa spui: Nu pot intelege de ce nu esti gata? Simple jucarii pentru copii nervosi cu rol educativ nu sunt suficiente. Iata ce ne spune ultimul studiu despre copii nervosi

O echipa de cercetatori din cadrul Departamentului de Psihologie al Universitatii California, Riverside, a efectuat un studiu experimental care a implicat copii nervosi de varsta scolara.

IMPREUNA CU PARINTII lor copii nervosi, au fost supusi unor teste stimulatoare ce au condus la o stare de frustrare si agitatie. Studiul demonstreaza ca atunci cand parintii raman calmi, in situatii cu efecte emotionale negative, pot ajuta si conduce copilul frustrat catre o stare de auto-reglementare emotionala.

Studiul urmeaza sa fie publicat curand (Ianuarie 2019) si poarta denumirea de „” Contagiunea fiziologica la Dyads Parent – Child in timpul unei provocari emotionale”. Studiul pe copii nervosi s-a efectuat pe 25.000 de copii si a avut ca obiect principal starea de nervozitate la copii

De unde provine nervozitatea la copii

De asemenea, in timpul studiului s-a utilizat monitorizarea electrocardiogramei (EKG ) a parintilor cat si a copiilor nervosi pentru a masura starea lor emotionala. Starea emotiilor negative apare atunci cand copiii simt inconstient emotiile parintilor.

Este punctul critic in care parintii trebuie sa inteleaga acei copii nervosi.

Pentru studiu, fiecare pereche de părinti / copii,  au intrat într-o cameră în care copii nervosi au primit un joc puzzle provocator pentru a fi completat, iar părintele a fost instruit să privească, dar să nu-si ajute copilul.

În timpul celei de-a doua părți a sesiunii, parintilor li s-au spus că au cinci minute suplimentare pentru a completa puzzle-ul, iar părintele ar putea ajuta copilul.

Datele EKG au indicat că starea emoțională a părintelui a influențat reglementarea emoțional a copilului, dar că starea emoțională a copilului nu a afectat părinte.

Deși aceasta este o abordare nouă în privința acestui aspect al relației părinte-copil,  vor fi necesare studii suplimentare pentru a verifica și înțelege în continuare acest fenomen. 

Conexiunile cerebrale le copii nervosi 

Este foarte  util si interesant ,  să vedem cum se poate conecta funcționarea sistemului nervos al părintelui cu sistemul nervos al copilul. Conectarea părinților cu copilul în faza a doua  din studiu, s-a dovedit  a fii de mare  ajutor  copilul. 

Starea emotionala a parintilor ajuta copilul in astfel de situatii să-și reglementeze starea emoțional sau să se "calmeze".

Primii pasi in viata unui copil inseamna in fapt, primii nostri pasii ca si parinti. Sa invatam cum trebuie sa ne controlom emotiile si starile de nervozitate.

Daca un parinte spune unui copil care plange „ Opreste-te din plans, nu mai plange” cu siguranta asta nu ajuta nici copilul nici pe tine.

Administreaza corect nervozitatea la copii

Daca trimiti un copil suparat in camera lui ca forma de pedeapsa, nu-l  ajuti sa-si depaseasca starea frustrare si/sau suparare. Nu-l ajuti sa-si controloze emotiile sa-si reglementeze starile emotionale. 

Probabil ca tu, simti o stare de usurare considerand pedeapsa aplicata copilului tau ca fiind corecta. Insa toate acestea in timp, duc la repetarea și chiar la o escaladare a supra-reacției la circumstanțe frustrante. Nervozitatea la copii nervosi este rareori interpretata corect de catre parinti. 

Cel mai simplu pas care calmeaza copii nervosi

Îmbrățișarea și împărtășirea empatiei cu copilul tau  atunci când este supărat îi ajută enorm să se calmeze. Cu copiii mai mari, îi puteți încuraja să folosească cuvinte pentru a-și exprima sentimentele.

Atunci când părinții ignoră în mod repetat  gesturile de afectiune in astfel de momente, de nervozitate la copii, sau răspund negativ unui  copil atunci când este supărat, din punct de vedere emoțional, pe măsură ce copilul se dezvoltă, acesta va reacționa situațiilor frustrante mai frecvent și mai intens.

Momentul tau este momentul in care copii nervosi reactioneaza

Când te confrunți cu situatii in care copilul tau este supărat, primul lucru este să te regrupezi și să rămâi calm. Respira  profund, respira adanc si calm si ai sa constati cat de mult te ajută. 

Majoritatea oamenilor reusesc sa-si calmeze nervii cu ajutorul respiratiei . Atunci când poti răspunde calm sau în mod neutru, iti ajuti  copilul pentru că el  va prelua  în mod inconștient calmul tau, ceea ce, la rândul său, va determina calmarea sistemului nervos al copilului.Copilul tau se va simți în siguranță.

Cum il inveti pe cel mic sa depaseasca starea de nervozitate

Ajutat copilul sa dezvolte abilitati de respiratie profunda, sa priveasca situatiiile intr-o lumina pozitiva precum si folosirea cuvintelor pentru a-si exprima gandurile si sentimentele.

Copii nervosi pot alege sa planga, sa tipe sau sa dea din picioare decat sa-si exprime nemultumirile prin cuvinte. In aceste situatii, cel mai probabil, copilul nu a invatat  si nu a dezvoltat un  vocabular emotional corect.

Odată ce un copil vă poate spune cum se simte și de ce se simte în acest fel, îl puteți ajuta să învețe să rezolve problemele și / sau să accepte anumite situații.

Cu cât părinții petrec mai mult timp ajutându copii să-și dezvolte aptitudinile de comunicare, cu atât mai puțin timp vor petrece să răspundă la izbucnirile emoționale.

Despre Amira Management Global

babyprecious.ro va promite peste 15.000 de jocuri si jucarii dintre cele mai interesante. In colaborare cu psihologii, publicam articole utile in cresterea si dezvoltarea copiilor. Pe babyprecious.ro gasiti jocuri si jucarii ideale pentru dezvoltarea indemanarii, abilitatilor motrice, dezvoltarea limbajului si cunostiintelor generale.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/best-radopet/copii-nervosi-si-cea-mai-simpla-metoda-de-a-rezolva-nervozitatea-la-copii