Lansare vanzariacumulatori.ro

BUCURESTI - 10 august 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

De curand am lansat webshopul vanzariacumulatori.ro creat in ideea de a veni in sprijinul consumatorului final.

Vanzariacumulatori.ro este un magazin online de acumulatori dezvoltat si imbunatatit din dorinta de a le oferi utilizatorilor online o experienta rapida si placuta.

Va prezentam mai jos, pe scurt istoria bateriei:

Cei mai multi istorici situeaza inventia de acumulatori auto in jurul anului 1800, atunci cand experimentele lui Alessandro Volta au generat curent electric din reactii chimice intre elemente diferite.
Pila voltaica originala folosea discuri din zinc si argint si un separator poros dintr-un material nonconducator, saturat de apa sarata. Experimentele cu diferite combinatii de metale si electroliti au continuat in urmatorii 60 de ani.
Johann Ritter a demonstrat pentru prima oara elementele unei baterii reincarcabile in 1802, dar totusi acestea au ramas o curiozitate de laborator, pana tarziu, in secolul dinamurilor actionate cu abur capabile sa le reincarce.
In prima jumatate a sec 19 experimentele au continuat cu o varietate de combinatii de materiale cu electrozi pozitivi/negativi si diversi electroliti. Abia in anul 1860 stramosii bateriilor din zilele noastre au fost descoperiti, respectiv George Leclanche a construit prima baterie din carbon-zinc.
Bateriile secundare dateaza dupa 1860, cand Raymond Gaston Plante a inventat bateria plumb-acid.
Celula acesteia se baza pe 2 placute subtiri separate de o folie de cauciuc. El a rulat aceasta combinatie si a introdus-o intr-o solutie diluata de acid sulfuric. Initial capacitatea era limitata din cauza placutei pozitive ce prezenta putin material pentru a face reactie.
Pe la 1881, Faure si altii au creat baterii folosind o pasta de oxid de plumb pentru placa pozitiva, aceasta permitind o formare mai rapida.
Din moment ce majoritatea problemelor cu bateriile plumb-acid innundate implicau scurgerea electrolitului , cele mai multe incercari au fost facute in idea de a elimina acidul liber din baterie. Cercetatorii germani au descoperit la inceputul anilor 60 un gel-electrolit pentru bateria plumb-acid ceea ce a constituit o imbunatatire.