Evolutia locurilor de munca in prima jumatate a anului 2011

BUCURESTI - 26 iulie 2011

Comunicat tip General in Afaceri, Media / Publicitate, Social

BestJobs prezinta raportul privind evolutia pe piata locurilor de munca pentru prima jumatate a anului 2011.

Evolutia locurilor de munca in prima jumatate a anului 2011
 Analizand indicatorii principali care reflecta starea pietei muncii, si anume rata somajului, numarul de locuri de munca disponibile si nivelul salarial, putem afirma ca situatia este pozitiva, insa mai avem de asteptat o perioada pana cand vom putea discuta despre mariri salariale, prime si cadouri de sarbatori, decontari concedii sau alte beneficii de mult uitate in unele companii. 

Monica Cacina

 

 

Raportul contine analiza comparativa a situatiei actuale fata de anul trecut pe piata muncii din Romania. Pe langa incursiunea in sfera cifrelor, regasiti si previziuni referitoare la evolutia pietei muncii la nivel national, prin evidentierea domeniilor si a oraselor cu cele mai multe oferte de locuri de munca.

 

Cele mai importante aspecte

Creste numarul anunturilor publicate, +26% in semestrul I 2011 fata de aceeasi perioada a anului trecut, cea mai ridicata rata de crestere inregistrandu-se in luna mai (+53%).

Cresc joburile in provincie, mai puternic fata de 2010. Alba Iulia (+107%), Deva (+77%), Sibiu (+73%), Brasov (+68%), Pitesti (+61%), Craiova (+60%) si Targu Mures (+54%) sunt orasele fruntase in topul cresterii numarului de posturi disponibile in 2011.

Creste numarul de locuri de munca pentru Strainatate, vizati fiind specialistii din Inginerie, Sanatate si Software.

Strainatatea incepe sa prezinte un interes mai mare pentru candidati, printre primele 10 cuvinte cheie din top utilizate in cautari se regasesc nume de tari, precum Spania, Marea Britanie, Franta si posturi, precum sofer, inginer, contabil.

 

 

Descarcati raportul complet!

http://img.bestjobs.ro/common/newsletter/Evolutia-locurilor-de-munca-Semestrul-I-2011.pdf

Taguri: locuri de muncabestjobsjoburijobs