UNPR cere Guvernului stoparea privatizarii companiilor romanesti

BUCURESTI - 16 octombrie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Uniunea Nationala a Patronatului Roman solicita Guvernului stoparea demersurilor de privatizare a rezervelor de sare din Romania precum si a CN Posta Romana. Membrii UNPR considera ca in in acest moment Guvernul trebuie sa se implice cu prioritate in sprijinirea IMM-urilor pentru iesirea din criza financiara. Privatizarea companiilor romanesti de importanta nationala nu este o solutie pentru a aduce la buget veniturile necesare depasirii crizei. De aceea UNPR sustine infiintarea unui fond de sustinere a activitatiilor IMM-urilor, conform cu noile masuri luate in Uniunea Europeana.

“Romania se afla pe primele locuri in Europa in privinta rezervelor de sare dar depinde in mare masura de importurile din alte tari” a declarat Marian Petre Milut, presedintele UNPR in cadrul sedintei Colegiului Director al organizatiei desfasurat, astazi, la Casa Capsa. La sedinta au participat peste 30 de membri ai conducerii UNPR care au dezbatut problemele privatizarii unora dintre cele mai importante companii romanesti. “Atragem atentia asupra faptului ca Posta Romana face parte din serviciul public asa cum se intampla in majoritatea tarilor europene. Este condamnabil faptul ca deja Ministerul Comunicatiilor a angajat o firma austriaca de consultanta pentru restructurarea in vederea privatizarii Postei Romane” a mai precizat presedintele UNPR.

Colegiului Director a analizat astazi activitatea Consiliului Economic si Social atat in structurile europene cat si in planul reprezentarii interne. UNPR apreciaza ca activitatea CES este dominata de un grup format din reprezentantii ACPR care folosesc activitatea Consiliul pentru servirea intereselor personale. “Cerem Guvernului si Curtii de Conturi sa verifice banii cheltuiti de aceasta institutie in ultimii patru ani. Se impune regandirea structurii CES pentru a fi un organism reprezentativ pe probleme socio economice in Romania”, a subliniat Marian Milut, presedintele UNPR.

Despre BiG PR

UNPR este o organizatie reprezentativa la nivel national. Este constituita din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu si personalitate juridica. Din UNPR mai fac parte si asociati profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentad ramuri s subramuri ale economiei nationale.
Pe plan international, UNPR este membru partener al Confederatiei Constructorilor din Europa (European Builders Confederation) si membra a Uniunii Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of EPP), una dintre cele mai importante organizatii ale IMM din Uniunea Europeana. De asemenea, UNPR este reprezentata de un delegat permanent la Bruxelles, care pastreaza legatura cu toate patronatele din tarile membre ale Uniunii Europene.

Oana Balan
0730.096.025
oana.balan@bigpr.ro