UNPR sprijina initiativa Guvernului privind majorarea salariului minim

BUCURESTI - 25 iulie 2008

Comunicat tip General in Afaceri

Presedintele Uniunii Nationale a Patronatului Roman, Marian Petre Milut, alaturi de reprezentantii sindicatelor si ai altor patronate, vor participa astazi, incepand cu ora 15.00, la intalnirea cu premierul Calin Popescu Tariceanu, ministrul Muncii, Paul Pacuraru, si ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, pentru a semna forma finala a acordului privind majorarea salariului minim brut lunar.

Guvernul a propus ca salariul minim pe economie sa creasca de la 500 la 540 lei de la 1 octombrie 2008 si la 600 lei de la 1 ianuarie 2009, urmand ca, in anii urmatori, salariul minim sa fie majorat cu aproximativ 100 lei anual.

┬źSprijinim initiativa Guvernului ca, incepand cu 1 octombrie, salariul minim sa fie 540 RON, dar nu putem accepta o proiectie a salariului minim pe urmatorii sase ani fara sa luam in considerare performantele economice ale Romaniei in raport cu cele ale Uniunii Europene┬╗, este de parere Marian Petre Milut.

UNPR este o organizatie reprezentativa la nivel national. Este constituita din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu si personalitate juridica. Pe plan international, UNPR este membru partener a Confederatiei Constructorilor din Europa (European Builders Confederation) si membra a Uniunii Intreprinzatorilor Mici si Mijlocii din cadrul Partidului Popular European (SME Union of EPP).

Despre BiG PR

UNPR este o organizatie reprezentativa la nivel national, constituita din 10 patronate regionale cu patrimoniu propriu si personalitate juridica.

Oana BALAN
BiG Media PR
e-mail: oana.balan@bigPR.ro
tel: 021.642.32.22
fax: 021.642.32.24
mobil:0730.09.60.25
www.bigPR.ro

oana.balan@bigpr.ro