Bilet la ordin

Definitie Bilet la ordin

Efect comercial, inscris prin care o persoana numita emitent sau subscriitor (debitorul) isi asuma obligatia personala si neconditionata sa plateasca pentru biletul de ordin unei alte persoane numite beneficiar (creditor) o anumita suma de bani, la o data fixa numita scadenta si intr-un loc bine determinat. Mentiunile esentiale pe care trebuie sa le cuprinda un bilet la ordin sunt: - denumirea de bilet la ordin - data emisiunii - scadenta - mentionarea obligatie personale si neconditionate de a plati suma de bani - numele beneficiarului - semnatura subscriitorului sau a emitentului - locul de plata. Spre deosebire de cambie, in biletul de ordin nu figureaza numele trasului, deoarece tragatorul si trasul se identifica cu persoana emitentului. Tot spre deosebire de cambie, care este creata la initiativa creditorului, biletul la ordin este creat la initiativa debitorului. Biletul la ordin este o promisiune de a plati si nu un mandat de plata. Poate fi transmis prin gir si poate fi garantat prin aval. Obligatiile rezultand dintr-un bilet la ordin se supun acelorasi reguli generale ca si cele rezultand dintr-o cambie, insa acceptarea biletului la ordin nu se admite, deoarece emitentul are aceleasi obligatii ca si cel care accepta o cambie. In calitate de instrument de plata a datoriilor comerciale biletul la ordin este utilizat mai ales de marile intreprinderi. Deoarece biletul la ordin este uneori transmis cu intarziere in vederea mobilizarii creditelor, beneficiarii lor prefera sa se deconteze cu clientii prin intermediul cambiilor.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Bilet la ordin? Propune definitie

Poze Bilet la ordin

 • Afla cine (nu) emite cecuri si Bilete la Ordin fara acoperire!

  Poza: Afla cine (nu) emite cecuri si Bilete la Ordin fara acoperire!

 • Cine a mai emis cec-uri si Bilete la Ordin fara acoperire

  Poza: Cine a mai emis cec-uri si Bilete la Ordin fara acoperire

 • ANTITEPARI prezinta si valoarea cecurilor si Biletelor la Ordin refuzate la plata

  Poza: ANTITEPARI prezinta si valoarea cecurilor si Biletelor la Ordin refuzate la plata

 • 500 de firme care au emis cec-uri si/sau Bilete la Ordin fara acoperire

  Poza: 500 de firme care au emis cec-uri si/sau Bilete la Ordin fara acoperire

 • Vezi toate pozele despre Bilet la ordin

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Bilet la ordin.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Bilet la ordin. Definitiile termenilor despre Bilet la ordin cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Bilet la ordin, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Bilet la ordin.