5 ani in România, 10 ani în Europa!

BUCURESTI - 23 aprilie 2012

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate, Social

BIOGENIS împlineşte anul acesta 5 ani de existenţă în România iar grupul de bănci de celule stem Famicord , din care face parte şi BIOGENIS, împlineşte un deceniu de când îşi desfăşoară activitatea în Europa.

5 ani in România, 10 ani în Europa!

De când a luat fiinţă în Varşovia, Polonia, în anul 2002, grupul de bănci de celule stem Famicord, s-a aflat într-o continuă expansiune.

De-a lungul celor 10 ani grupul s-a extins vizibil, ajungând în momentul de faţă să aibă locaţii de stocare în 11 ţări,  să lucreze în 7 laboratoare de prelucrare a sângelui şi să numere peste 100.000 de părinţi care au apelat la serviciile grupului.

Încă din primii ani de la înfiinţare, în grupul din care face parte BIOGENIS, au fost eliberate probe care au fost utilizate cu succes în tratarea unor boli grave precum neuroblastom la o fetiţă de 8 ani, leucemie limfoblastică la un copil de 5 ani, suferinţă fetală acută la un nou născut, sindrom mielodisplastic, etc. Ultima probă eliberată în Ianuarie 2011 a fost utilizată pentru tratarea Anemiei Fanconi la o fetiţă de 12 de ani.

Din dorinţa de a fi aproape de clienţi săi şi de a răspunde dorinţelor lor, de-a lungul celor 5 ani de activitate în România BIOGENIS a lansat servicii noi, devenind:

- prima bancă românescă care stochează proba de celule stem în două recipiente, la cererea clientului;

- prima bancă românească care stochează concentrat de celule stem, şi nu sânge integral;

- prima bancă românească ce izolează şi stochează în România celule stem mezenchimale din cordonul ombilical;

- prima bancă românească ce oferă posibilitatea unei asigurări integrale a costurilor aferente unui transplant de celule stem, cu acoperire de 200.000 de euro;

- prima bancă românească cu transport gratuit a probei oriunde în lume, în caz de utilizare, pentru copil şi rudele de gradul I şi II;

- prima bancă românească ce oferă posibilitatea de plată online cu cardul pentru serviciile sale.

Începând din anul 2011, BIOGENIS pune la dispoziţia clienţilor programul de bonusare 1,2,3, 200 prin intermediul căruia actualii şi viitorii clienţi au posibilitatea de de a stoca gratuit proba de celule stem.

Despre BIOGENIS

BIOGENIS existentă în România din 2007, este parte a FamiCord, grup european de bănci de celule stem. Grupul Famicord este prezent în 11 ţări şi lucrează în 7 laboratoare de prelucrare a sângelui. Peste 100.000 de părinţi au apelat la serviciile grupului nostru.