Ziua Mondială a Mediului şi Ecologiei

Iasi - 4 iunie 2008

Comunicat tip General in Sanatate

Instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei 'Ecologia Umană' de la Stockholm, Ziua Mondială a Mediului şi Ecologiei sărbătorită la data de 5 iunie, reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP). Marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn pentru fiecare dintre noi pentru a acţiona unitar şi a ne implica în ameliorarea şi rezolvarea tuturor aspectelor cu impact negativ asupra naturii dar şi a fiinţei umane. Bioma Agro Ecology Co prin tehnologia GEOLIFE a realizat câteva produse care asigură tratamentul biologic, fără aportul chimicalelor, cu rezultate într-adevăr surprinzătoare în domenii precum protecţia mediului, agricultură, zootehnie, industria agroalimentară.

Ziua Mondială a Mediului şi Ecologiei

Instituită în anul 1972 de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru celebrarea Conferinţei 'Ecologia Umană' de la Stockholm, Ziua Mondială a Mediului şi Ecologiei sărbătorită la data de 5 iunie, reprezintă elementul cel mai important al Programului Ecologic al Naţiunilor Unite (UNEP). Se atrăgea astfel atenţia că omul este şi creatorul şi distrugătorul mediului care-i oferă suportul fizic al vieţii sale şi posibilitatea dezvoltării din punct de vedere social, intelectual, moral şi spiritual. De aceea, în declaraţia finală a ei, acea conferinţă făcea apel la guverne şi la popoare ca ele să participe la eforturile depuse în vederea conservării şi ameliorării mediului înconjurător în avantajul tuturor popoarelor. Asemenea apeluri au fost lansate şi de alte conferinţe şi foruri internaţionale. Şi nu dintr-un sentimentalism romantic faţă de creaţie şi nici din utilitarism, ci pentru că marii savanţi ai lumii au conştientizat faptul că natura înconjurătoare nu mai poate fi considerată ca o infrastructură inertă pe care omul o poate manevra după bunul lui plac, că supleţea şi posibilităţile lumii create nu sunt nelimitate, că interdependenţa dintre om şi natură este mai strânsă decât s-a crezut, că omul face parte din sistemul ambiental ca element al unui întreg. Prin trupul său, realizat din ceea ce a fost mai fin şi mai luminos în creaţie, omul este ontologic legat de restul creaţiei. Astfel încât toţi suntem conştienţi că un mediu ambiant bolnav ne îmbolnăveşte trupul, viata noastră.
În prezent, o problemă importantă, atât pentru mediu cât şi pentru populaţie o constituie gestionarea reziduurilor şi integrarea acestora în circuitul agricol productiv. Fie că este vorba de abandonarea dezordonată, fie că este vorba de depozitarea pe platforma sistematizată, prezenţa reziduurilor organice poate fi „reperată” cu uşurinţă prin prezenţa mirosurilor neplăcute, a insectelor şi păsărilor, dar şi prin imaginea degradantă a terenului utilizat necorespunzător. Dar dincolo de această imagine perceptibilă simţurilor, se află fenomenele complexe care contaminează subteranul cu substanţe nocive ce pot necesita decenii sau chiar secole pentru a se realiza neutralizarea lor. De asemenea, o problematică complexă o ridică şi apele reziduale, pentru care actualele tratamente fizico chimice, practic, înlocuiesc o serie de compuşi nocivi cu alţii mai puţin nocivi, dar cu implicaţii încă greu de evaluat pentru sănătatea noastră pe termen lung, în condiţiile în care nămolurile rezultate din staţiile de epurare ocupă suprafeţe tot mai mari de teren. În sfârşit, dificultăţi majore întâmpină şi complexele zootehnice şi avicole, generate fie de gestionarea şi reintegrarea dejecţiilor, care de multe ori sunt deversate în râurile din vecinătate, semi sau netratate, cu concentraţii ridicate în amoniac şi agenţi patogeni, fie de necesitatea de a se distruge într-un mod atoxic făinurilor animale şi carcasele reziduale.
Analizând cu minuţiozitate toate aceste aspecte, cu impact negativ asupra naturii dar şi a fiinţei umane, Bioma Agro Ecology Co prin tehnologia GEOLIFE a realizat câteva produse care asigură tratamentul biologic, fără aportul chimicalelor, cu rezultate într-adevăr surprinzătoare în domenii precum protecţia mediului (igienizarea toaletelor, eficientizarea foselor septice, dezincrustarea instalatiilor, epurarea apelor reziduale, gestionarea deseurilor si gunoiului organic, tratarea terenurilor infestate cu produse petroliere, tratarea zonelor contaminate radioactive), agricultură (flori si arbori ornamentali, covoare ierboase si peisagistica, legumicultura si gradinarit, viticultura,cereale si culture semnicere, pomicultura, pasuni si fanaturi, culturi in sere si solarii, combaterea plantelor infestante si parazitare, combatarea insectelor daunatoare, combaterea bolilor si patogenilor), zootehnie (ihticultura ambientala, furajare zootehnica, asimilarea dejectiilor animale, neutralizarea fainurilor animale, tratarea carcaselor reziduale, stabilizarea metabolica a animalelor de casa), industria agroalimentară (vinificatie, mezalarie si conservate din carne, produse lactate si branzeturi)
În consecinţă, marcarea Zilei Mondiale a Mediului reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn pentru fiecare dintre noi pentru a acţiona unitar şi a ne implica în ameliorarea şi rezolvarea tuturor acestor aspecte, cu impact negativ asupra naturii dar şi a fiinţei umane. A investi pentru viitor ţine în cea mai mare măsură de calea şi conceptul pe care decidem să îl urmăm, care va fi capabil să satisfacă multe din exigenţele impuse, cu o pozitivă reflectare pe termen mediu şi lung atât în ce priveşte natura înconjurătoare, cât şi sănătatea noastră.

Despre BIOMA AGRO ECOLOGY CO ROMANIA

S.C. BIOMA AGRO ECOLOGY CO S.R.L. S.C. BIOMA AGRO ECOLOGY CO S.R.L. este unic distribuitor pentru Romania al societatii omonime din Elvetia, cu larga recunoastere in domeniul cercetarii si productiei eco-biologice, implicata in cele mai complexe programe de cercetare pe plan mondial, fiind prezenta in 21 de tari europene prin gama de produse GEOLIFE® LINE. Certificate atoxic de catre Oficiul Federal de Sanatate Publica din Berna (Elvetia), publicate in lista oficiala a FIBLbine , BIO-Suisse, Micro-Bio, EU, IFOAM, Biocerto, Bioagricoop, Bioinspect, respectiv Ecoinspect (reprezentanta Bioinspect din Romania) produsele din gama GEOLIFE®LINE sunt utilizate cu rezultate remarcabile in: agricultura, mediu, zootehnie si industria alimentara
Bioma Agro Ecology Co, str. Toma Cozma, nr. 41, IASI
Vasilica Onofrei, Consilier Marketing