Biomania.ro a reinnoit certificatul de comerciant de produse organice

BUCURESTI - 17 mai 2010

Comunicat tip General in Sanatate

Procesul de certificare al produselor bio este unul complex si riguros. Cererea tot mai mare de bio la nivel mondial si nevoia consumatorilor de a primi garantia calitatii produselor, a facut ca termenul 'organic' sa poata fi folosit in mod legal numai de catre organismele certificate, cu scopul de a proteja consumatorul de informatii neadevarate, prin folosirea abuziva a termenului. Bio Mania SRL a reinnoit la inceputul acestui an certificatul de comerciant bio, trecand printr-un proces riguros de inspectie a managementului activitatilor de comercializare a produselor bio din portofoliu, fiind certificata de Austria Bio Garantie Sucursala Romania, avand codul RO-ECO-18.

In Romania, curentul eco ia amploare cu fiecare zi. In schimb, consumatorii romani sunt putin familiarizati si chiar reticenti fata de conceptul de produs ecologic/organic, produs obtinut fara pesticide, substante chimice sau organisme modificate genetic. Lipsa de informare a consumatorului este mare, atat privind beneficiile produselor bio, cat si importanta certificarii acestora de catre un organism autorizat. Biomania incepe o campanie de informare a publicului pentru a scoate in evidenta beneficiile consumarii produselor bio, precum si importanta certificarii bio.

'Multi dintre vizitatorii magazinului nostru online www.biomania.ro, ne intreaba ce inseamna de fapt produsele bio. Vorbim cu ei si le explicam ca fiecare produs este certificat, ei avand garantia unei calitati atestate de organisme nationale si internationale, iar asta se traduce printr-un produs 100% natural, crescut fara pesticide si alte substante chimice, cu un gust autentic. Dupa ce clientii cumpara si gusta produsele bio pe care le oferim devin clientii nostri fideli', declara Nicoleta Micu, managing partner Biomania. 'Calitatea de produs organic/bio se obtine de catre producator in urma unui proces de certificare riguros ce dureaza uneori si cinci ani de zile. Se verifica periodic calitatea produselor, modul in care sunt crescute, recoltate, pastrate si apoi comercializate. Cei care cumpara produse bio au certitudinea ca nu consuma pesticide, substante chimice sau organisme modificate genetic', mai declara Nicoleta Micu.

Etapele traseului producator – consumator final au nevoie, fiecare in parte, de o garantie a calitatii produsului. Daca pentru producatorii de produse bio, certificarea o reprezinta calitatea materiilor prime, calitatea solului si a conditiilor de crestere si recoltare, controlul retetelor, pentru consumator ea garanteaza calitatea produsului final.

Foarte importanta este si certificarea celui care intermediaza drumul produsului de la producator la consumator, adica a comerciantului. De aceea, Bio Mania SRL a obtinut, inca de la lansare, in fiecare an, certificarea pentru activitatile de import, depozitare si comercializare a produselor bio. Nivelul ridicat al calitatii serviciilor oferite, respectul pentru consumator, este garantat in acest fel, deoarece Biomania alege sa ofere numai produse bio certificate de catre institute de certificare din Uniunea Europeana si din tara. Certificarea activitatii de comercializare este esentiala pentru consumator, ii ofera certitudinea ca produsele sunt atent selectionate si depozitate in spatii conforme.

'Este de datoria noastra sa pastram in conditii propice pentru conservarea tuturor proprietatilor produsele pe care le vindem. Conditiile de depozitare sunt foarte strict controlate', declara Nicoleta Micu. 'In fiecare an depozitul nostru este atent inspectat pentru a fi certificat bio, si pentru a garanta ca produsele comercializate nu-si schimba in timp calitatea. Nu toti consumatorii cunosc faptul ca nu avem voie sa depozitam in acelasi spatiu produse bio si produse conventionale, sau ca nu trebuie sa folosim substante chimice pentru combaterea daunatorilor. Intrati oricand in depozitul nostru de produse bio, probabil unul din cele mai bine cotate depozite din Bucuresti, si veti vedea conditiile de depozitare. Totul se face din dorinta de a pastra calitatea impusa de producator si de a livra un produs pentru care garantezi fara rezerve ca ceea ce vezi pe eticheta este si ceea ce vei consuma', declara Nicoleta Micu.

Biomania va continua sa informeze in mod constant presa si consumatorii despre activitatea de certificare a produselor bio si a activitatilor de comert si depozitare. Raspundem tuturor intrebarilor venite prin email sau telefon despre acest aspect. Ca lider de piata in domeniul magazinelor online ce comercializeaza acest tip de produse dorim sa educam si sa promovam consumul de produse organice, printr-o corecta informare a publicului.

Despre:
Magazinul online www.biomania.ro ofera o gama variata de produse alimentare bio, cuprinzand produse de baza (zahar, faina, ulei, orez, otet), lactate, paste, sosuri, fructe si legume conservate, biscuiti, cereale, dulciuri, nectaruri de fructe, bauturi pe baza de cereale, produse pentru copii, produse fara gluten, produse gourmet, legume si verdeturi bio proaspete.
Avem o oferta foarte bogata in produse bio fara gluten, iar furnizorii nostri sunt producatori de prestigiu din domeniul bio. Ne-am propus sa promovam si sa incurajam consumul produsele bio romanesti, avand chiar o categorie dedicata.
Toate produsele noastre sunt de calitate superioara, au certificari de conformitate bio internationale care garanteaza calitatea bio, iar societatea BIO MANIA SRL, ce detine magazinul online biomania.ro are certificare pentru activitatile de import si comercializare pentru produse bio, in conformitate cu legislatia romaneasca, fiind certificata de Austria Bio Garantie Sucursala Romania, avand codul RO-ECO-18.
Livram produsele noastre atat in Bucuresti, cat si in toata tara, iar aceasta se face in max. 24 de ore prin sistemul propriu de distributie sau prin firme de curierat.

Despre Biomania

Biomania.ro - magazinul online cu cea mai mare gama de produse BIO. Lansat in decembrie 2008, Biomania este primul magazin online de produse BIO din Romania. Toate produsele comercializate de Biomania sunt certificate la nivel de producator de catre institute de certificare din Uniunea Europeana (BioagriCert - Italia; ICEA - Italia; CCPB - Italia) precum si de EcoCert - Romania. Descopera ceva nou in fiecare zi - produsele de baza (ulei de masline, otet balsamic si de mere, faina, orez, malai), pastele si sosurile bio, biscuitii, cerealele si laptele, produsele fara gluten sau cele pentru copii. Biomania - one stop BIO shop.

tel/fax 021 3181901
email office@biomania.ro
www.biomania.ro
office@biomania.ro