Hrana uscata Super Premium pentru caini: Exista marci de hrana super premium sau e doar marketing?

BUCURESTI - 7 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Internet

Orice iubitor de caine sau pisica s-a intrebat ce hrana este potrivita pentru cainele lui. Bineinteles ca cea mai buna. Si cea mai buna hrana este cea Super Premium. Dar ce inseamna, de fapt, super premium? Si din toate marcile Super premium, chiar toate sunt bune?
La aceste intrebari incercam sa raspundem noi. Sa explicam ce inseamna super premium pentru hrana uscata pentru caini si cum pentru altele 'Super premium' este doar marketing.

Toti cei care avem un caine sau o pisica ii consideram ca si copiii nostri si dorim sa le oferim tot ce-i mai bun. Si primul pas este hrana pe care o alegem pentru ei. Cautam sa le oferim cea mai buna hrana pentru a creste sanatosi si frumosi si pentru a-i feri de probleme de sanatate. Totu-i bine pana ajungem la raionul de hrana uscata si suntem invadati de nenumarate marci de hrana, in ambalaje atragatoare si cu sintagama "Superpremium" pe ambalaj. Cate dintre acestea se incadreaza in clasa super premium intr-adevar si la cate dintre ele este doar marketing, e greu de stabilit de catre un simplu iubitor de caine sau pisica. Bombardat de intentiile producatorului de a vinde cat mai mult, un simplu iubitor al unui caine va crede in ceea ce vede pe ambalaj si va fi convins ca a luat o hrana superpremium pentru cainele sau si deci, il va hrani cu ce-i mai bun. Din pacate, fara a se uita pe eticheta produsului, el nu va sti ca-si hraneste iubitul animal cu cereale si inlocuitori de carne la preturi exorbitante. Pentru ca e usor de intuit ce va alege orice producator de hrana uscata intre bunastarea animalului si profituri uriase.

Ce inseamna mancare superpremium ?

O hrana uscata super premium satisface toate principiile nutritive de care are nevoie organismul cainelui sau al pisicii. Este o hrana completa, echilibrata si complexa, care ii ofera cainelui toti nutrientii de care are nevoie pentru a creste sanatos si armonios. Hrana superpremium se apropie cel mai mult de hrana naturala a cainilor, hrana de care acestia ar avea parte in mediul lor natural.

Ce trebuie sa contina o mancare uscata pentru a se numi "Superpremium"?

Pentru a fi siguri ca alegem o hrana superpremium cainelui nostru, este necesar sa ne uitam pe ingrediente.

Astfel, o hrana superpremium trebuie sa contina carne proaspata de calitate, destinata consumului uman. Pe eticheta trebuie specificata clar sursa carnii, ex.: carne pe pui/vita/peste etc. si nu pur si simplu pui sau faina, pui sau subproduse din pui. Niciun iubitor de animale nu doreste sa-si hranesca cainele cu organe sau gheare de pui la pretul unei hrane superpremium.

Cainele este un animal carnivor si principalul ingredient din hrana lui trebuie sa fie carnea. Deasemenea, in dieta lui nu au ce cauta cerealele. Cerealele sunt adaugate in hrana pentru a o spori, pentru a-i oferi consistenta sau forma. Niciun caine sau pisica nu ar consuma grau, porumb sau amidon in mod natural. Orice hrana uscata care se incadreaza in clasa "Superpremium" si care afiseaza in lista de ingrediente porumb, grau, gluten, amidon, secara, nu vrea decat sa va pacaleasca si sa se imbogateasca de pe urma voastra. Orezul se afla intr-o pozitie de neutralitate: cainele nu ar alege sa se hraneasca cu orez, dar acesta nu face rau organismului: sunt bine cunoscute beneficiile orezului asupra tranzitului intestinal.

In concluzie, orice hrana din clasa Superpremium nu trebuie sa contina cereale.

O hrana uscata din clasa Super Premium trebuie sa contina in formula sa, fructe si legume. In mediul lor natural, cainii consumau pe langa carne, fructe, legume, ierburi, radacini si chiar continutul gastric al ierbivorelor pradate. Acestea erau surse importante de minerale, vitamine, fibre, pe care carnea nu le contine. De aceea, orice hrana care isi spune Superpremium trebuie sa contina fructe, legume, plante medicinale necesare organismului cainelui. Exista cateva marci de hrana uscata care folosesc ca materii prime fructe, legume, plante, etc. Alegeti-le cu incredere!

Hrana uscata Superpremium nu este scumpa! Normal, ne referim la cea reala, nu la cea promovata ca fiind Superpremium.

O hrana bogata in carne de calitate ofera cainelui toti nutrientii de care acesta are nevoie si este administrata in portii mai mici. Cainele se va satura mai repede, deci va manca mai putin. Mancarea este bine asimilata de organism, deci cantitatea de fecale va fi mai mica. Hranit cu o hrana de calitate, cainele va creste sanatos, deci mai putine tratamente la medicul veterinar.

Chiar daca in prima faza, pretul per kg al hranei superpremium vi se pare mai mare, la final veti constata ca hrana uscata super premium este mult mai economica.

Acest lucru nu este valabil si in cazul hranei uscate- comercial spus- Superpremium. Pretul ridicat al acestora nu face decat sa acopere cheltuielile de marketing sau sa pacaleasca pe cei care nu se pricep la hrana uscata (merg pe principiul: este scumpa, inseamna ca e buna). Nu va lasati pacaliti nici de formulele destinate raselor. Acestea nu sunt create decat in scop comercial pentru a pacali consumatorii. In general, cainii si pisicile se hranesc in acelasi fel.

In concluzie, invatati sa alegeti hrana uscata pentru cainele sau pisica voastra. Fiti inteligenti la cumparaturi si nu va lasati pacaliti de ambalaje frumos colorate sau de etichete nefondate. Nu ascultati sfaturile vanzatorilor care doar vor sa vanda si nu va lasati inselati de preturile produselor. Este foarte usor sa faceti cea mai buna alegere pentru cainele voastru: cititi etichetele!

In Romania exista cateva marci de hrana, intr-adevar superpremium, care respecta toate conditiile prezentate mai sus. Este suficient sa cauti un pic pe net sau sa dai o raita prin pet shop-uri.

Marcile de hrana super premium pe care vi le recomandam noi: Acana Grain Free, orijen , taste of Wild.

Spor la cumparaturi!