Breathing Prototypes, o initiativa Parametrica [Digi Fab School]

Organizator: Parametrica [Digi Fab School]

Breathing Prototypes, o initiativa Parametrica [Digi Fab School]

Parametrica [Digi Fab School] organizeaza intre 19 si 25 februarie 2013 workshopul Breathing Prototypes, care isi propune sa exploreze si sa extinda cercetarea in tehnologia arhitecturii care lucreaza cu structuri gonflabile si forme texturale, utilizand designul computational.

 

Breathing Prototypes a fost construit atent cu intentia de a uni modelarea, fabricatia si designului computational utilizand programe precum Rhinoceros 3D, Grasshopper 3D si Arduino, fiind destinat studentilor, arhitectilor, urbanistilor, designerilor de interior si celor de produs, inginerilor si peisagistilor, care sunt provocati sa priveasca dintr-o alta perspectiva munca lor de zi cu zi.

 

Prima zi de workshop asteapta 250 de persoane si face o introducere teoretica in acest domeniu controversat numit design parametric. Urmatoarele cinci zile vor fi sustinute in cadrul Institute, the Café si vor fi dedicate celor 50 de participanti. Acestia vor pune in practica diferite abordari si metodologii creative si vor genera, fabrica si asambla instalatii gonflabile. Ultima zi este dedicata expunerii unei instalatii-gigant create cu ajutorul informatiilor invatate, care va fi dezvaluita in cadrul petrecerii de final intr-o atmosfera relaxata de cocktail.

 

Tutorii workshopului sunt specialisti cu experienta internationala care propun o viziune profunda asupra subiectului. Tutorii principali sunt, in prima zi, Theo Spyroupoulous, Arhitect si Director Architectural Association Design Research Lab [DRL] – Londra si, in urmatoarele zile, Luis Fraguada, Computational Design Expert si Director Built by Associative Data (BAD) (Spania). Acestia vor fi ajutati de asistenti cu experienta internationala si de catre tutorii scolii Parametrica.

 

Workshopurile organizate in cadrul Scolii Parametrica, se contureaza in jurul designului computational, iar programele predate sunt Rhinocerus, Rhinocam, Rhinonest, RhinoScript, Digital Fabrication, GrassHopper, Visual Aro, Processing, Arduino, Ecotect.

 

Workshopul este sustinut de catre El-Mont, Carpet & More si este realizat in parteneriat cu Institute, The Café, Infopress Group si Simbio. Partenerii educationali sunt Rhinoceros, IaaC si FabLab Barcelona. Partenerii media sunt Radio Guerrilla, Zeppelin, Igloo, Arhitectura, Arhitext, Atelierul de Proiectare, All Hollow, Elle Decoration, BeWhere, platformele online Modernism.ro si designist.ro.

 

Parametrica [digi fab school] este o initiativa a Laboratorului de Arhitectura, ce organizeaza cursuri si workshopuri de Design Computational aplicatii in diverse domenii precum arhitectura, urbanism, design interior, design de produs, etc. Tutorii scolii sunt Arian Hakimi Nejad (M. Arch, On-A Barcelona & Parametrica) si Diana Nitreanu (M. Arch, Laboratorul de Arhitectura & Parametrica).

Informatii: www.breathingprototypes.ro, www.parametrica.ro, www.facebook.com/parametrica.ro.

Confirmare pana la data: 18 februarie 2013

Participare: Taxa de participare