Promovarea medierii si a profesiei de mediator

BUCURESTI - 10 februarie 2009

Comunicat tip General in Afaceri

Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania organizeaza conferinta de presa cu tema „Promovarea medierii si a profesiei de mediator”, la Palatul Parlamentului, Sala Drepturilor Omului, miercuri 11 februarie 2009, ora 12.

Conferinta are drept scop promovarea profesiei de mediator in Romania si asigurarea cadrului legal necesar implementarii eficiente a medierii in Romania. Organizarea acestui eveniment se doreste a fi o reactie fata de utilizarea redusa a institutiei medierii ca si modalitate alternativa de solutionare a conflictelor in conditiile in care exista o lege care reglementeaza medierea si profesia de mediator.

Promovarea medierii si a profesiei de mediator

Cu aceasta ocazie, UNMR-ul va face propuneri concrete de modificare a Legii nr. 192/2006 ca urmare a adoptarii Directivei 52/2008 a Parlamentului European si a Consiliului Uniunii Europene. La eveniment vor participa alaturi de mediatori si un numar important de parlamentari, reprezentanti ai patronatelor, avocati, reprezentanti ai societatii civile si ai institutiilor statului.

U.N.M.R isi propune eficientizarea procedurilor alternative de solutionare a conflictelor, pe fondul cresterii alarmante a disputelor care ajung să fie solutionate de catre instantele de judecata. Includerea unor prevederi exprese cu privire la mediere in codurile de procedura constituie o preocupare prioritara a Uniunii Nationale a Mediatorilor din Romania, cunoscut fiind faptul ca acestea vor suferi o modificare substantiala in perioada urmatoare.

U.N.M.R. va conlucra cu Consiliul Superior al Magistraturii, cu autoritatile judiciare, cu Ministerul Justitiei si cu Consiliul de Mediere in legatura cu promovarea institutiei medierii. U.N.M.R sprijina o practica unitara a instantelor judecatoresti si a autoritatilor judiciare cu privire la aplicarea prevederilor legii nr. 192/2006.

U.N.M.R saluta initiativa barourilor de avocati de includere a medierii in cadrul programelor de formare continua a avocaților. U.N.M.R considera corpul avocatilor un partener in vederea implementarii eficiente a medierii in Romania. Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania sustine, sprijina si saluta eforturile de promovare a medierii depuse de catre mediatorii autorizați. De asemenea, considera ca misiunea promovarii acestei modalitati de solutionarea a conflictelor cade si in sarcina institutiilor statului, a consiliului de mediere si a organizatiilor profesionale ale mediatorilor.

Adoptarea unei legi a medierii si a profesiei de mediator nu este suficienta pentru degrevarea instantelor de judecata, motiv pentru care UNMR atrage atentia asupra necesitatii aplicarii la nivel national a prevederilor legii nr. 192/2006 conform carora instantele de judecata pot recomanda solutionarea disputelor deduse judecatii prin mediere.

Zeno Sustac – Co-Presedinte UNMR
Claudiu Ignat – Co-Presedinte UNMR

Despre Birou de Mediator ION DEDU

UNMR - Uniunea Nationala a Mediatorilor din Romania
Zeno Sustac - Co-Presedinte
Mobil: 0724508899
E-mail: medierea@medierea.ro
Web: www.unmr.ro
MyPR.ro - Servicii de PR & Comunicare
Mobil: 0747.521.822
E-mail: office@mypr.ro
Web: www.mypr.ro
office@mypr.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/birou-de-mediator-ion-dedu/promovarea-medierii-si-a-profesiei-de-mediator