Biserica Toma Cozma isi intampina Sarbatoarea Hramului in haina noua, o data cu finalizarea lucrarilor de consolidare exterioara

Iasi - 7 aprilie 2010

Comunicat tip General in Social

Ca in fiecare an, in Duminica a doua dupa Pasti, cunoscuta sub numele de Duminica Tomei, Biserica „Toma Cozma”, vechi monument istoric al cetatii Iasului, imbraca haine de sarbatoare intru cinstirea ocrotitorului principal, Sfantul Apostol Toma. Sarbatoarea Hramului acestei parohii va prilejui o serie de manifestari cu o pronuntata trasatura duhovniceasca, intre care mentionam Vecernia Hramului - sambata, 10 aprilie a.c., la ora 18.00, cu participarea multor invitati si Sfanta Liturghie, impreuna cu Utrenia si pomenirea pentru ctitori si pentru toti cei raposati - duminică, 11 aprilie, incepand cu ora 8.00, de asemenea, oficiate in sobor cu participarea multor preoti invitati.

Atat după slujba Vecerniei cat si dupa cea a Sfintei Liturghii, protocolul organizat cu sprijinul membrilor Consiliului si Comitetului parohial, al colaboratorilor si prietenilor apropiati ai parohiei, va oferi pelerinilor prezenţi expresia culinară a bucuriei sarbatorii.
Si anul acesta, ne-a invrednicit Bunul Dumnezeu sa intampinam Sarbatoarea Hramului Mare al Bisericii Toma Cozma cu impliniri si realizari. Evidentiem aici in mod special efectuarea receptiei lucrarilor de consolidare exterioara, prilej cu care a fost evidentiata calitatea acestor lucrari, dar si necesitatea de a se continua in interior, pe cheltuiala parohiei, tencuielile cu strat suport pentru a se putea realiza si pictura. In acest scop, apelam la enoriasii si crestinii cu evlavie fata de biserica noastra sa ne acorde sprijinul necesar pentru inceperea lucrarilor.

Incepand cu aceasta deosebita sarbatoare, alaturi de celelalte activitati culturale aflate in desfasurare la Biserica Toma Cozma, adresam tuturor copiilor, elevilor si tinerilor interesati invitatia de a se inscrie la Concursul gratuit de interpretare a muzicii religioase corale, organizat in vederea constituirii Corului de tineret Psalm. Aceasta manifestare se doreste a deveni un bun prilej de valorificare a repertoriului coral religios si o modalitate de a combate monotonia cotidiana.
Concursul se adreseaza tuturor copiilor, elevilor, studentilor si tinerilor dornici sa participe la aceasta manifestare culturala. Regulamentul Concursului poate fi consultat pe site-ul Parohiei, www.parohiatomacozma.ro. In urma Concursului, vor fi acordate Premiile I, II si III constand in excursii organizate de parohie. De asemenea, toti participantii care vor dovedi consecventa si vor participa la Concursul final, vor primi diplome de participare si multe alte premii surpriza.

De asemenea, adresam tuturor copiilor, elevilor, studentilor si tinerilor interesati invitatia de a se inscrie in CLUBUL DE SAH pe care il organizam la parohie.
Inscrieri la tel. 0741 706 602, 0761 621 994,
e-mail/id messenger: redactor_sef@yahoo.com

Despre Biserica Toma Cozma

Parohia Toma Cozma, str. Toma Cozma, nr. 41, Iasi
Persoana de contact: Vasilica Onofrei, Consilier Relaţii Publice
Tel: 0741 706 602, 0761 621 994
e-mail: redactor_sef@yahoo.com

redactor_sef@yahoo.com