BITSoftware lansează SocrateDeclarații pentru generarea raportării SAF-T

Brasov - 23 mai 2022

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Finante / Contabilitate, IT&C, Tehnologie, Internet

Live site

BITSoftware lansează SocrateDeclarații. Serviciul este pregătit pentru a face față provocărilor pe care le-a adus noua declarație SAF-T ca parte a digitalizării sistemului fiscal din România.

SAFT-T SocrateERP

SAFT-T SocrateERP

Raportarea SAF-T (D406) este cea mai provocatoare declarație atât pentru societățile comerciale cât și pentru producătorii de sisteme informatice. Începând cu anul 2022, declarația 406 este obligatorie pentru marii contribuabili și se va extinde din 2023 și asupra contribuabililor mijlocii, iar din 2025 pentru aproape toate societățile comerciale.

 

Termene de raportare D406 (SAF-T) : 

    marii contribuabili -> ianuarie 2022, cu o perioadă de grație de 6 lunimarii contribuabili încadrați în aceasta categorie începând cu 1 ianuarie 2022 care nu au făcut parte din această categorie în anul 2021 -> iulie 2022contribuabilii mijlocii -> ianuarie 2023contribuabilii mici -> ianuarie 2025

 

BITSoftware vă oferă o soluție flexibilă, ușor de utilizat și care să răspundă cerințelor tehnice furnizate de ANAF. Ca furnizor consacrat de sisteme de business, am analizat complexitatea cerințelor declarației, amplitudinea datelor ce trebuie furnizate, variațiunea și specificitatea în implementarea ERP și venim acum cu o soluție care să răspundă tuturor acestor provocări. 

 

În acest sens BITSoftware lansează SocrateDeclarații pentru generarea raportării SAF-T oferit exclusiv ca serviciu SaaS în AWS Cloud. Soluția a fost proiectată pentru a se integra cu SocrateERP, dar și cu terțe sisteme informatice sau aplicații specializate. 

 

Cum se obține declarația D406 SAF-T?

 

Pregatirea pentru obținerea declarației D406 (SAF-T) nu înseamnă doar extragerea datelor din ERP și transmiterea lor către ANAF, ci presupune parcurgerea unor etape de pregatire, de înțelegere a structurii declarației și a elementelor care trebuie raportate, urmate de o parte de configurare a aplicației și ajustare a fluxurilor de documente pentru a permite obținerea informațiilor în formatul solicitat de ANAF. 

 

Echipa BITSoftware vă oferă și servicii de suport și implementare pentru utilizarea serviciului SocrateDeclarații pentru generarea raportării SAF-T, precum și o documentație cu etapele ce trebuie parcurse pentru obținerea declarației.

 

Cu ce vine SocrateDeclarații ?

    - procesarea datelor în vederea obținerii declarației în formatul .xml standardizat solicitat de  ANAF
    - stocarea fișierelor sursa (.csv) generate fie din ERP sau provenite din alte sursestocarea declarațiilor generate
    - validarea sintactică și de structură a datelor procesate
    - păstrarea istoricul informațiilor de procesareinformații cantitative și calitative despre datele procesate/raportate, atât la nivel de fișiere sursă, cât și la nivel de .xml  declarație

 

Munciți mai puțin și faceți o raportare corectă

Raportarea în sine este extrem de detaliată, deci trebuie să adunați aproape toate datele financiar-contabile și tranzacțiile operaționale din perioada raportată. 

 

Serviciul SocrateDeclarații este pregătit pentru a face față provocărilor pe care le-a adus noua declarație SAF-T ca parte a digitalizării sistemului fiscal din România. 

Aflați mai multe detalii de pe https://www.bitsoftware.eu/ sau contactați-ne la contact@bitsoftware.ro

Despre BIT SOFTWARE

Cu peste 28 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 300 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din servicii, constructii, distributie, logistica, agricultura, sa-si imbunatateasca productivitatea prin automatizarea proceselor din companie si sa-si duca la indeplinire obiectivele de crestere.