BITSoftware oferă 3 servicii noi: Socrate SAF-T, Socrate e-Factura și Socrate e-Transport ca suport în digitalizarea sistemului fiscal

Brasov - 25 octombrie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, IT&C, Logistica/Transport, Retail

SAFT-T SocrateERP

2022 este un an de referință în ceea ce privește evoluția fiscalității în România. ANAF a făcut pași mari pentru digitalizare, în special pentru facilitarea relației cu mediul de afaceri. Acest termen nu este deloc unul nou, însă adopția sa în România a fost dificilă și mult amânată, birocrația rămânând unul dintre cele mai anevoioase aspecte ale afacerilor.

Pe palierul digitalizării, s-au văzut anul acesta destul de multe progrese: a fost încheiat procesul de conectare a caselor de marcat la sistemul ANAF, sistemul SAF-T, factura electronică (RO e-Factura) și e-Transport, soluția de monitorizare a transporturilor de bunuri cu risc fiscal ridicat, au devenit și ele deja obligatorii.

Scopul acestor noi raportări fiscale este să creeze un nivel mult mai mare de transparență în relația dintre contribuabili și autoritățile fiscale. Obiectivele implementării acestor noi raportări, atât pentru mediu de afaceri, cât și pentru administrația fiscală, sunt de a reduce timpul pentru realizarea controlului fiscal, de a reduce costurile aferente acestora, dar și de a simplifica sau chiar elimina anumite declarații fiscale.

Ca furnizor consacrat de sisteme de business, am analizat complexitatea cerințelor noilor raportări fiscale, amplitudinea datelor ce trebuie furnizate, variațiunea și specificitatea în implementarea ERP și am venit cu soluții care să răspundă noilor cerințe, prin intermediul a 3 noi servicii, respectiv: Socrate SAF-T, Socrate e-Factura și Socrate e-Transport.

Socrate SAF-T, raportare complet automatizată

În luna mai am lansat Socrate SAF-T pentru generarea declarației D406 oferit exclusiv ca serviciu SaaS în AWS Cloud. Soluția a fost proiectată pentru a se integra cu SocrateERP, dar și cu terțe sisteme informatice sau aplicații specializate.

Echipa BITSoftware vă oferă și servicii de suport și implementare pentru utilizarea serviciului Socrate SAF-T pentru generarea raportării obligatorii, precum și o documentație cu etapele ce trebuie parcurse pentru obținerea declarației. Detalii despre soluția Socrate SAF-T găsiți aici: https://www.bitsoftware.eu/socrate-saf-t-declaratia-406/

Reduceți timpul și costurile de transmitere a facturilor cu Socrate e-Factura

Pentru operatorii economici care comercializează produse cu risc fiscal ridicat (B2B) şi cei care desfășoară activități economice în relația cu statul (B2G), care au obligaţia începând cu 1 iulie să emită facturi electronice şi să le transmită prin sistemul naţional RO e-Factura, potrivit prevederilor OUG nr. 120/2021, aprobată cu modificări prin Legea nr. 139/2022, BITSoftware a lansat Socrate e-Factura pentru ca antreprenorii să beneficieze de simplificarea relațiilor comerciale, de transparență și de o mai mare încredere în partenerii de business.

Noul serviciu, Socrate e-Factura, oferă înregistrarea la ANAF a facturilor în format electronic, în conformitate cu legislația care introduce Sistemul național privind facturarea electronică RO e-Factura pentru instituții publice și companii ce își desfășoară activitatea în România, conform OUG 120/2021. Mai multe detalii despre Socrate e-Factura găsiți aici: https://www.bitsoftware.eu/socrate-e-factura/

Socrate e-Transport pentru monitorizarea transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat

Cel mai nou serviciu lansate de BITSoftware, Socrate e-Transport, asigură declararea la ANAF a transporturilor rutiere de bunuri cu risc fiscal ridicat pe teritoriul României, în conformitate cu legislația care introduce sistemul național ”RO e-Transport”, conform OUG 41/2022. Sistemul național RO e-Transport asigură monitorizarea din partea ANAF a acestor transporturi prin generarea unui cod unic de înregistrare pentru fiecare transport - UIT, ce va fi menționat în clar pe documentele însoțitoare ale transportului. Găsiți pe pagina dedicată mai multe detalii despre serviciul Socrate e-Transport: https://www.bitsoftware.eu/socrate-e-transport/

Aceste 3 servicii SaaS dezvoltate de BITSoftware, native AWS Cloud, sunt oferite pe bază de abonament cu cost variabil în funcție de volumul de tranzacții necesare a fi prelucrate. Acestea sunt disponibile atât clienților noștri de SocrateERP, pentru cele două versiuni, on-premise și cloud, cât și unor terți furnizori de aplicații software de business. Pentru mai multe detalii despre pachetele disponibile, vă invităm să ne scrieți la contact@bitsoftware.ro

Despre BIT SOFTWARE

Cu peste 29 de ani de experiență, BITSoftware dezvoltă și implementează soluții ERP, CRM și BI de ultimă generație pentru diferite industrii, companii mijlocii și mari din sectorul privat. Ca parte a Grupului Entersoft, suntem acum unul dintre cei mai importanți furnizori de software de business din România, cu cel mai complet portofoliu de produse, acoperind nevoi la nivel de companie și departamentale cu soluții ERP, CRM, Retail, WMS, eInvoicing, Mobile Field Sales și Service, precum și BI și alte soluții pentru aproape toate verticalele. Cu peste 600 de ingineri calificați care pot oferi soluții de top, oportunitățile de viitor sunt fascinante și pot sprijini viziunea clienților noștri pentru transformarea digitală.

La BITSoftware, suntem pasionați de modul în care produsele noastre îmbunătățesc eficiența și procesele organizațiilor și permit oricui să lucreze într-un mediu digital în mod productiv pentru a îndeplini obiectivele companiei.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bit-software/bitsoftware-ofera-3-servicii-noi-socrate-saf-t-socrate-e-factura-si-socrate-e-transport-ca-suport-in-digitalizarea-sistemului-fiscal