Platformă completă de soluții inovatoare pentru agricultură

Brasov - 21 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Tehnologie, Agricultura

Utilizarea în agricultură a soluțiilor software inteligente ajută la creșterea randamentului fermei prin utilizarea cât mai bună a resurselor pe care fermierii le au la îndemână și prin creșterea nivelului de calitate și sănătate al culturilor. Soluțiile software inovatoare oferă un avantaj competitiv și o abordare durabilă.

platforma completa de solutii inovatoare pentru agricultura

platforma completa de solutii inovatoare pentru agricultura

Soluțiile inovatoare în cloud pe care BITSoftware le pune la dispoziția tuturor actorilor din agricultură ajută la monitorizarea avansată a culturilor şi managementul fermei prin gestionarea eficientă a tuturor activităților din fermă, de la planificarea, execuția și urmărirea lucrărilor agricole, cu alocarea resurselor necesare, previzionarea tratamentelor care trebuie aplicate, alerte în timp real, inspecții și observații, managementul utilajelor, până la aprovizionare, stocuri, vânzare, gestiune financiară și rapoarte P&L pe ferme, parcele, lucrări și activități. 


FieldBook AgriApps, parte din pachetul de soluții dedicate agriculturii, este un instrument puternic, ce poate opera pe baza unor scenarii globale și a unui sistem bazat pe AI și Machine Learning, care pe măsură ce câștigă date și experiență, va identifica ușor necesitățile și provocările din agricultură. Cu un motor puternic de cartografiere și geolocalizare GIS, soluția ajută la gestionarea, monitorizarea și planificarea operațiunilor agricole pentru mai multe parcele și terenuri, ce pot fi marcate pe categorii bine definite, fiecare cu tipul ei de plantație, sol, tratamente și alte operațiuni. FieldBook AgriApps oferă o monitorizare și alertare pentru predictibilitatea unor operațiuni, în special când este vorba de recoltat, stropit sau tratat plantațiile. Pe baza unui motor bazat pe AI, prin încărcarea unei baze de imagini cu posibile probleme, boli, deficiențe sau alte probleme ale plantațiilor, FieldBook AgriApps poate identifica rapid problema și soluția pentru problemă, doar prin simpla deplasare a fermierului pentru a fotografia plantele. Apoi, soluția are capacitatea de a prelua informații de la o bază largă de senzori ai dispozitivelor IoT, cum ar fi cei montați în stațiile meteo, pe sol, în rezervoarele de alimentare sau în alte echipamente, pentru a corela și monitoriza activitățile și operațiunile, lansând alerte în timp real. Mai mult, FieldBook AgriApps se conectează la mai multe stații meteo pentru a oferi informații în timp real despre starea vremii, oferind date precise și eventuale alerte. De asemenea, FieldBook AgriApps se poate integra cu sisteme GPS terțe, pentru a obține o gamă mai largă de date. Există de asemenea posibilitatea ca aplicația să preia date oferite de drone ce survolează fermele.

Beneficii pentru fermieri 


- Gestionarea corespunzătoare a culturilor în baza unor informații precise, fie că vorbim despre condiții meteo provenite de la diverse servicii meteo sau stații meteo, tratamente efectuate anterioare, boli sau dăunători observate prin intermediul imaginilor transmise de drone sau a informațiilor de pe teren.

- Economisirea timpului și luarea mai rapidă a unor decizii care influențează starea de sănătate a culturilor și productivitatea acestora. 

- Păstrarea calității solului prin evitarea tasării și a compactării acestuia, reducând lucrarea necorespunzătoare a terenului (lucrări numeroase, la grad de umiditate nepotrivit sau cu utilaje neadecvate).

- Obținerea unor recolte bogate și a unor produse agricole sănătoase prin aplicarea tratamentelor corecte doar atunci când trebuie și în cantitățile necesare

 

Cine sunt beneficiarii acestor soluții inovatoare pentru agricultură

 

Primii beneficiari sunt fermierii prin îmbunătățirea producției prin gestionarea eficienta a recoltelor. Furnizorii de echipamente IoT pot beneficia și ei de soluțiile BITSoftware prin adăugarea unei valori semnificative la serviciile pe care le oferă fermierilor. Furnizorii de inputuri agricole își pot extinde gama de soluții și își pot consolida poziția pe piață prin adăugarea soluțiilor software. 

Sunteți pregătit să aflați mai multe? Luați legătura cu echipa noastră de specialiști și haideți să găsim împreună soluția care vi se potrivește. 

Despre BIT SOFTWARE

Cu peste 25 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 250 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si constructii, sa-si imbunatateasca productivitatea prin automatizarea proceselor din companie si sa-si duca la indeplinire obiectivele de crestere.