[Studiu de caz] FluxVision WMS susține obiectivele de creștere ale companiei Maracana

Brasov - 2 august 2022

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, IT&C, Tehnologie, Logistica/Transport

Aflați cum susține FluxVision WMS obiectivele de business ale companiei Maracana, una dintre cele mai vechi firme de transport și depozitare din România.

FluxVision WMS Maracana

Eugen Supuran, CEO Maracana

Maracana, una dintre cele mai vechi firme de transport și depozitare cu capital românesc, și-a eficientizat activitatea în depozit și au redus timpii de lucru pe toate operațiunile cu ajutorul soluției FluxVision WMS

În ultimii ani, Maracana și-a diversificat gama de servicii pe care o oferă clienților și și-a extins rețeaua de centre de distribuție, ajungând în prezent la o rețea de 7 depozite în Timișoara, Arad, Cluj-Napoca, București, Prahova, Constanța și Pitești și o capacitate de stocare de 42.500 paleți. Anul trecut, Maracana a încheiat anul cu o cifră de afaceri de peste 19 milioane de Euro și peste 600 de angajați.

Echipa Maracana a ales soluția oferită de BITSoftware în urma unui studiu de piață, FluxVision WMS fiind softul care îndeplinea toate cerințele tehnice din lista de criterii pentru selecția soluției de gestiune a depozitelor. Durata scurtă de implementare, taxarea pe bază de abonament flexibil și posibilitatea de a-și extinde singuri cu un minim de efort atât portofoliul de clienți a căror marfă o țin în custodie, cât și rețeaua de depozite au fost alte criterii care au reprezentat un element esențial în luarea deciziei de achiziție în favoarea soluției WMS oferită de BITSoftware.

"Implementare rapidă, posibilitatea de a adăuga oricând noi depozite în administrare, picking ușor, viteză de procesare a comenzilor, angajați mai productivi. FluxVision WMS reprezintă un element cheie în strategia noastră de creștere a rețelei de distribuție din România”, spune Eugen Supuran, CEO Maracana.

Cu ajutorul FluxVision se operează toate fluxurile de lucru din depozit: de la descărcarea și identificarea mărfurilor, stocarea lor la raft în locația optimă, introducerea comenzilor pentru livrare, identificarea stocurilor optime spre a fi livrate (FEFO), scoaterea mărfurilor, încărcarea în camion, emiterea de documente (avize).

De asemenea se fac raportări periodice către clienți, respectiv se emit periodic, automat, listele de servicii efectuate. Clienții care doresc pot avea acces la sistemul informatic pentru a vizualiza stocuri, comenzi etc. sau chiar să opereze date.

Primul depozit din rețea la care a fost implementată soluția FluxVision a fost cel din Timișoara, iar durata de implementare a fost de 21 de ore. Mai apoi, datorită ușurinței de operare a sistemului și a flexibilității sale, echipa Maracana a deschis singură depozitele de la București, Constanța, Pitești și Cluj, cu un minim de asistență remote din partea echipei BITSoftware,respectiv cu un efort de circa 8 ore pentru fiecare depozit.

Alin Șuță, Director de logistică la Maracana, a evidențiat câteva dintre beneficiile observate în urma utilizării soluției FluxVision WMS: "Pot spune ca, per ansamblu, implementarea WMS-ului a eficientizat activitatea în depozit și s-au redus timpii de lucru pe toate operațiunile: picking, preluarea mărfii, transferurile de stocuri. De asemenea, ne-am bucurat de creșterea satisfacției clienților și de acuratețe mai buna a stocurilor".

Pentru mai multe detalii, descărcați studiul de caz.

Despre BIT SOFTWARE

Cu peste 28 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 300 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din servicii, constructii, distributie, logistica, agricultura, sa-si imbunatateasca productivitatea prin automatizarea proceselor din companie si sa-si duca la indeplinire obiectivele de crestere.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bit-software/studiu-de-caz-fluxvision-wms-sustine-obiectivele-de-crestere-ale-companiei-maracana