Viticultură digitală cu FieldBook AgriApps

Brasov - 7 februarie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in IT&C, Tehnologie, Agricultura

Activitatea unui viticultor aduce multă satisfacție, dar este și destul de complicată, pentru că trebuie să se transforme pe rând în meteorolog, inginer agronom, chimist, operator de mașini agricole, mecanic, un excelent planificator și organizator. Toate aceste roluri pot fi destul de complicat de jonglat, mai ales în cazul unei crame mici. Pe lângă toate acestea, obținerea strugurilor și a vinului de calitate este destul de mult influențată și de factori care nu pot fi controlați, respectiv condițiile meteo.

Un software de gestiune permite viticultorilor să își îmbunătățească performanța, să își gestioneze mai bine resursele și alocarea acestora pentru realizarea activităților din vie, să monitorizeze informațiile bioclimatice, iar în baza tuturor acestor date colectate, să ia decizii mai bune mai rapid.

FieldBook AgriApps

FieldBook AgriApps

Păstrați o trasabilitate a lucrărilor din vie

Mențineți o trasabilitate a tuturor activităților întreprinse în vie. Indiferent că aveți nevoie de documentul pentru controlul autorităților, subvenții agricole sau pentru nevoile dvs. interne, cum ar fi performanța lucrătorului sau materialul utilizat.

Eficientizați munca în vie

Prin gestiunea personalului se îmbunătățește eficiența muncii în vie. Puteți urmări performanța angajaților sau a zilierilor și recompensa performanța. Nu vor mai exista timpi morți în ziua de lucru și nici confuzie cu privire la sarcinile de îndeplinit.

Monitorizați parametrii meteo și de sol 

Conectarea cu senzorii din vie sau cu stațiile meteo vă permite să aveți acces la datele de microclimă în timp real. Nu numai că aceste date pot fi utilizate pentru a lua măsuri în timp real în caz de apariție a înghețului sau pentru a ști când să irigați sau să stropiți vița de vie împotriva bolilor, dar vă poate ajuta, pe termen lung, să îmbunătățiți calitatea strugurilor.

Aplicați tratamente doar când și unde trebuie

Aplicarea tratamentelor doar atunci când există un pericol real pentru dezvoltarea bolii, în loc de stropirea pe bază de calendar, vă poate ajuta să reduceți în mod considerabil costurile. 

Urmăriți și planificați costurile în timp real

Urmăriți costurile cu utilajele și forța de muncă pentru a ști cât de mult ați cheltuit pentru fiecare lucrare din vița de vie. Faptul că vă vedeți costurile în timp real vă ajută să planificați bugetul și să calculați costul producției de struguri. Cunoașterea costurilor de bază ale producției de struguri vă ajută să determinați prețul strugurilor / vinului și să maximizați profitul, astfel încât să nu vindeți sub prețul costului de producție.

FieldBook AgriApps , soluția pentru viticultura de precizie, este o parte importantă pentru organizarea muncii în vie. Aceasta se adresează producătorilor de struguri și vin mici, mijlocii și mari, care doresc să obțină un avantaj competitiv. 

Deși pe piață există mai multe soluții care acoperă diferite aspecte ale gestionării podgoriilor, FieldBook AgriApps se diferențiază de toate celelalte prin faptul că este cea mai completă și ușor de utilizat soluție software și poate oferi rapoarte P&L la nivel de cultură sau hectar. Este singura platformă care îmbină într-o interfață simplă și intuitivă funcționalități de business, precum și posibilitatea de a se integra cu surse externe de tip IoT (stații meteo, senzori, GPS), precum și cu soluții de business avansate de tip ERP sau Business Intelligence. 

FBAA poate fi configurată pentru oricâte ferme viticole, fiind infinit scalabilă, datorită arhitecturii cloud bazată pe microservicii. Cu ajutorul acesteia se pot gestiona toate activitățile din vie: planificare, execuție și urmărirea lucrărilor, efectuarea de inspecţii și observații, previziuni cu privire la tratamente. 

BITSoftware oferă un pachet complet de soluții pentru producătorii de struguri și vin, specializat și integrat, acoperind toate procesele. Pornim de la monitorizarea fermelor și parcelelor de vie, planificarea și derularea activităților ținând cont de evoluția fenologică, prognoza vremii, tratamentele aplicate anterior dar și de locația viei, sol și soiul de struguri precum și de stilul de vin ce va fi urmărit de către oenolog. Sunt controlate toate procesele care au loc în cramă: de la recepția strugurilor și până la obținerea vinului condiționat, planificarea și urmărirea îmbutelierii acestuia, finalizând cu gestiunea comercială a diferitelor canale de vânzare. 

Pentru mai multe detalii despre funcționalitățile și beneficiile FieldBook AgriApps, vă invităm să solicitați o întâlnire cu unul dintre specialiștii BITSoftware


Despre BIT SOFTWARE

Cu peste 25 de ani de activitate, BITSoftware are in portofoliu peste 300 de clienti si implementari de succes in peste 70 de tari. BITSoftware dezvolta si implementeaza solutii ERP, CRM, WMS si BI care ajuta companiile din diverse industrii, cu precadere din distributie, logistica, productie, agricultura, telecom, servicii profesionale si constructii, sa-si imbunatateasca productivitatea prin automatizarea proceselor din companie si sa-si duca la indeplinire obiectivele de crestere.