BitDefender lansează noua versiune a scanerului antivirus pentru UNIX

BUCURESTI - 9 februarie 2009

Comunicat tip General in IT&C

BitDefender® a lansat astăzi Antivirus Scanner for Unices, o versiune imbunatatita a produsului pentru UNIX care va fi oferit gratuit pentru uz personal.

BitDefender Antivirus Scanner for Unices este scannerul în linie de comandă dezvoltat pentru sistemele Linux şi FreeBSD şi are la bază motoarele de scanare BitDefender certificate şi premiate la nivel mondial, asigurând scanarea sistemelor împotriva ameninţărilor malware.

BitDefender lansează noua versiune a scanerului antivirus pentru UNIX

Produsul va fi oferit gratuit pentru uz personal, iar îmbunătăţirile aduse noii versiuni sporesc nivelul de protecţie oferit, cele mai importante fiind:
•interfata grafica de administrare
•on-demand scanner
•semnături malware şi update-uri ale motoarelor de scanare
•integrare cu cele mai întâlnite doua medii desktop (KDE şi GNOME)
•integrare la nivel de script cu diverse aplicatii si servicii:
-clienti de mail (ex. Pine, Evolution) si servicii de mail server
-suport pentru Cron
•pluginuri open source pentru trei managere de fisiere : Konqueror (KDE), Nautilus (GNOME) şi Thunar (Xfce)
•suport pentru arhitecturile x86 şi amd64
•disponibil pentru sistemele gcc-4.x
•suport pentru localizarea in diverse limbi

“BitDefender a investit constant în dezvoltarea liniei de produse pentru utilizatorii Linux”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer, BitDefender. “Decizia de a oferi o licenţă gratuit pentru uz personal a crescut semnificativ cererea pentru acest produs, devenind unul dintre cele mai populare produse. BitDefender va continua să îmbunătăţească performanţele produselor UNIX pentru a oferi protecţie completă împotriva atacurilor de securitate, indiferent de sistemul folosit de utilizatori”.

BitDefender Antivirus Scanner for Unices este disponibil în engleză, braziliană şi română, cheia de licentiere obtinandu-se de la magazinul online BitDefender sau de la partenerii certificaţi. Pentru informaţii suplimentare, articole, analize şi ştiri de ultimă oră vizitaţi noul portal Unix sau blog-ul special dedicat utilizatorilor UNIX.

Despre BitDefender

Despre BitDefender®
BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai rapide şi eficiente linii de soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional. Încă de la începuturile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de aşteptări şi a ridicat standardele în materie de prevenţie proactivă a pericolelor informatice, viteză de reacţie şi actualizare uşoară. În fiecare zi, BitDefender protejează milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Soluţiile BitDefender sunt distribuite printr-o reţea globală de parteneri (distribuitori şi reselleri) în peste 100 de ţări din întreaga lume. Pentru informaţii suplimentare vă invităm să vizitaţi site-ul dedicat solutiilor de securitate BitDefender. În plus, portalul BitDefender, www.malwarecity.com oferă informaţii utile şi ultimele noutăţi despre ameninţările de securitate pentru a ţine utilizatorii informaţi despre lupta zilnică împotriva malware.

Simona Bogdan
PR Manager Romania
BitDefender
sbogdan@bitdefender.ro