Psiholog Bucuresti . De ce apelam la aceste servicii?

BUCURESTI - 4 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

De ce vin oamenii la psiholog in Bucuresti? Care sunt problemele si asteptarile lor?
Psiholog Constantin Cornea. Oamenii vin la psiholog in Bucuresti, pentru ca simt ca au nevoie de un sprijin, un sfat sau o opinie nepartinitoare. Foarte multi au probleme in a se intelege pe ei insisi. Pot avea stari depresive sau de anxietate, pot avea anumite tulburari de personalitate cum ar fi tulburarea obsesiv compulsiva sau tulburarea borderile iar acestea le produc neplaceri in familie, la serviciu sau in societate.

Psiholog Bucuresti

Psiholog Bucuresti

Deasemenea mai putem vorbi de urmatoarele probleme:

-                      tulburari legate de viata sexuala cum ar fi: frigiditate, anorgasmie, tulburari erectile, ejaculare precoce

-                      tulburari ale comportamentului alimentar cum ar fi: alimentatul obsesiv compulsiv, anorexie, bulimie, obezitate.

-                      tulburari ale somnului: insomnie, somn intrerut, cosmaruri, senzatia ca se trezesc lipsiti de vlaga sau de chef

-                      adictii de droguri, alcool, tigari

-                      probleme de comunicare in cuplu

-                      divort

-                      somaj

 

Atunci cand vorbim de problemele de cuplu, de neintelegeri, certuri, sau

probleme legate de viata sexuala sau sociala, vin ambii parteneri la psihoterapie? Sunt mai reticenti barbatii decat femeile sa recunoasca ca au probleme si pot veni pentru a primi sprijin?

               Psiholog Constantin Cornea. In general, putem spune ca intr-adevar, barbatii sunt mai reticenti in a apela la sedintele de psihoterapie de cuplu. Insa, aceasta nu este o problema de netrecut. De foarte multe ori, este necesar sa vina partenera cateva sedinte, pentru a putea ulterior sa isi convinga partenerul sa vina si el. Daca nu se intampla acest lucru, nu este un capat de tara. Uneori, este deajuns sa apeleze doar unul dintre parteneri la sedintele de psihoterapie, pentru ca prioblemele din cuplu sa isi gaseasca rezolvarea. Procesul este foarte simplu. Si cel care vine la sedinte si cel care nu vine, vor fi destul de repede convinsi de abordarile corecte si lipsite de partinire ale psihologului, ce creaza posibilitatea unei comunicari mai eficiente. Apoi, faptul ca pot avea un arbitru, ajuta foarte mult in negocierea corecta dintre cei doi.

 

               Este stiut faptul ca, rata divorturilor a crescut dar si concubinajul. Considerati ca acestea sunt probleme ce pot fi rezolvate?

               Psiholog Constantin Cornea. Sedintele de terapie de cuplu, pot ajuta foarte mult pe cei doi parteneri sa isi gaseasca un drum si o viziune de viitor, comune. Apoi, asa cum am spus si mai sus, calitatea comunicarii dintre cei doi creste, ceea ce duce si la scaderea frustrarilor. Iar daca frustrarile scad, cei doi vor fi mai linistiti si mai dispusi sa faca schimbari in ei insisi dar si mai rabdatori cu partenerul/a. In acest context, posibilitatea de a ajunge la divort se reduce considerabil.

               In privinta concubinajului, lucrurile stau un pic diferit. Daca ambii parteneri isi doresc acest lucru, nu cred ca este cazul sa intervenim. Putem intervene in situatia in care, unul dintre parteneri devine frustrat si nemultumit de statutul sau in acea relatie. Apoi, prin psihoterapie, se poate gasi o cale de comunicare prin care cei doi sa poata ajunge la doua concluzii. Ori ajung sa isi doreasca amandoi sa isi oficializeze relatia. Ori cel care isi doreste o familie, intelege ca celalalt isi doreste altceva, deci poate fi cazul sau isi caute o alta persoana, sau sa accepte in continuare acea situatie de compromis.

 

               Credeti ca un psiholog din Bucuresti, are o cazuistica mult diferita celor din provincie? Putem spune ca oamenii, apeleaza mai usor la un psiholog in Bucuresti, pentru ca sunt mai deschisi?

               Psiholog Constantin Cornea. Afectiunile psihice pot fi intalnite in aproximativ aceeasi masura in orice societate, indiferent daca vorbim de o capitala sau de un oras de provincie, eventual din alta tara. Insa pot fi si mici diferente. Acestea pot avea legatura cu faptul ca, in capitala viata este un pic mai trepidanta, mai pe repede inainte. Un mic exemplu il poate constitui drumul spre serviciu si inapoi, ce poate dura mai mult intr-un oras mai mare. In rest, cazuistica ce tine de afectiunile de natura psihica, este similara.

               In privinta deschiderii fata de psiholog, in mod cert cu cat o localitate este mai mare, cu atat cultura de a apela la un psiholog creste. Evetual, acest aspect poate tine si de veniturile caracteristice persoanelor din zona respectiva. Intr-adevar, in localitatile mai mici, oamenii se tem, neintemeiat de altfel, sa apeleze la psiholog, din teama de a nu se povesti mai departe despre problemele lor.

               De aceea, putem spune ca, oamenii apeleaza cu mai multa usurinta la un psiholog in Bucuresti, pentru ca totusi vorbim de o capitala mare, unde si gradul de educatie cat si salariile locuitorilor, le permit acestora sa beneficieze de serviciile de psihoterapie.

 

 

Taguri: biz advisor
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/biz-advisor-srl/psiholog-bucuresti-de-ce-apelam-la-aceste-servicii