Top cele mai performante agenţii de PR 2020

BUCURESTI - 16 octombrie 2020

Comunicat tip General in Afaceri, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, Tehnologie, Internet

Live site

Joi, 15 octombrie, în cadrul Galei Biz PR Awards, Biz a lansat rezultatele topului celor mai performante agenţii de PR, ediţia 2020, un studiu BIZ şi Unlock Market Research, aflat la a opta ediţie.
Anul 2020 aduce pe prima poziție în TOP PR România două agenții, la egalitate: MCCANN PR și Golin România.

Trofee Biz PR Awards by PlastiPrix

Trofee Biz PR Awards by PlastiPrix

Următoarele poziții sunt ocupate de: Graffiti PR, MSL The Practice, Rogalski Damaschin Public Relations, GMP Public Relations, Porter Novelli, The Public Advisors, SmartPoint, Oxygen PR și Decisepoate.

Topul agenţiilor de PR din România este realizat în baza colectării şi analizei indicatorilor care vizează măsurarea performanţelor de business ale agenţiilor de PR şi a imaginii pe care acestea o au în rândul companiilor care plătesc pentru servicii de consultanţă în comunicare. La fel ca în ediţiile anterioare, clasamentul nu este doar despre cifre de afaceri, profitabilitate sau fee-uri şi nici doar despre evaluări din partea clienţilor, ci despre toate acestea la un loc, corelate în baza unui algoritm dezvoltat în parteneriat cu compania de cercetare Unlock.

Întreg clasamentul – Top 30 de agenții de PR și toată metodologia care stă la baza cercetării realizate de Biz și Unlock Market Research se regăsesc în numărul Biz 348 al revistei BIZ și pe site-ul https://www.revistabiz.ro/top-pr-romania-2020-care-sunt-cele-mai-performante-agentii-de-pr-din-romania

Studiul a fost prezentat în cadrul Galei "Biz PR Awards 2020", în cadrul căreia s-au acordat următoarele premii:

 

Locul 1: McCann PR

Locul 1: Golin România

Performanță în business: Graffiti PR (Agenții cu cifră de afaceri mai mare de 1 milion de euro)

Performanță în business: Circle Square (Agenții cu cifră de afaceri mai mica de 1 milion de euro)

Cea mai creativă agenție de PR: McCann PR

Profesionistul Anului în PR: Irina Roncea, Managing Director, Golin

 

Premii speciale pentru CAMPANII & PROIECTE

    #separatidarimpreuna (Timișoreana)#CancelCancer – Avon & KauflandBurger King România”Totul despre bun gust. Și bun simț” – Fashion Days & Papaya AdvertisingTHE CROPPERS (KFC)

Premii speciale pentru BEST PRACTICE & INDUSTRY TRENDS

    IAB & 2PerformantMSL The PracticeGraffiti PR

 

Premii speciale pentru PR PROFFESIONALS

    Cristina Hanganu, Communication & CSR Director, Lidl RomâniaIoana Mârzac-Sigarteu, Corporate Communication Manager la Samsung Electronics RomâniaAngelica Barbu, Director Comunicare & Marketing la CEZ România

 

Trofeele au fost realizate din plastic reciclat, cu ajutorul proiectului PlastiPrix. Această inițiativă este un proiect de responsabilizare cu privire la colectarea selectivă și reciclarea plasticului destinat industriilor creative, creat de The Institute.

Transmisiunea LIVE a evenimentului poate fi urmărită pe Facebook aici: https://www.facebook.com/RevistaBiz/videos/427173852026373 sau pe Youtube aici: https://www.youtube.com/watch?v=4lelCI4bbRg

Echipa Biz mulţumeşte partenerilor care au făcut posibilă acesta ediţie: Telekom, McCann PR, MSL The Practice, Nespresso, Siviero Maria, OVN.ro, Palatul Bragadiru, GT Grafică şi Tipar, AD Production, Amelie Photobooth, Update Advertising, Netopia și EFdeN.

 

***

Despre Biz Agency

Business-ul Biz Agency înglobează revista BizBiz Events – o divizie puternică de organizare evenimente și conferințe, Biz Storymakers – servicii de content marketing pentru clienți, Biz Market View– o divizie dedicată studiilor de piață și portalul online revistabiz.ro.

Biz este brandul care reunește o comunitate puternică de oameni de afaceri, atât online, cât și offline.

Biz Market View:

Divizia de market research s-a impus prin realizarea unor importante studii și topuri în parteneriat cu agenții de research, pe cele mai importante domenii de activitate din România: Top 50 companii performante, Anuarul directorilor de marketing, Top 20 companii IT pentru care merită să lucrezi, Topul agențiilor de PR din România, Brand Ro sau BizTech.

Biz Events:

Divizia organizează anual zeci de conferințe de business și evenimente corporate sau gale, transmițând conținut relevant în formate inovatoare și atractive pentru publicurile țintă.

Revista Biz:

Este o voce originală și profesionistă a presei de business românești. O revistă deschizătoare de drumuri, cu proiecte editoriale care aduc valoare cititorilor și comunităților de business.

Biz Storymakers:

Divizia transformă mesajele corporate sau de marketing într-o poveste valoroasă din punct de vedere al formei și conținutului, punând la dispoziția brandurilor toate platformele de comunicare ale Biz Agency.

 

 

Despre Unlock Market Research Unlock este o companie de consumer know-how şi cercetare de piaţă cu capital 100% românesc, înfiinţată în 2008. Unlock este specializată în studii de strategie de brand şi marketing cultural, centrate pe descoperirea de insight-uri despre oameni, categorii şi branduri care să contribuie la creşterea clienţilor pentru care lucrează. Calitatea proiectelor companiei a dus la recunoaşterea acesteia dincolo de România, Unlock coordonând în prezent cercetări internaţionale, nu doar locale. Unlock este frecvent numit ca partener strategic în numeroase cazuri de Effie, cei mai mulţi dintre clienţii săi fiind de altfel şi premiaţi.

www.unlock-research.com

 

Contact

Lelia Petrescu, Brand Manager

Lelia.petrescu@revistabiz.ro

0723443150