10 avantaje pe care ti le poate oferi un gard electric

BUCURESTI - 28 decembrie 2021

Comunicat tip General in Agricultura

In conditiile in care multi oameni din Romania sunt din ce in ce mai supusi riscului de a se intalni cu ursul, cresterea vanzarilor de garduri electrice a crescut simtitor in ultimii ani.

In conditiile in care multi oameni din Romania sunt din ce in ce mai supusi riscului de a se intalni cu ursul, cresterea vanzarilor de garduri electrice a crescut simtitor in ultimii ani.

 

Nimeni nu isi doreste sa se trezeasca in curte cu un urs si nimeni nu isi doreste sa investeasca zeci de mii de lei in garduri inalte si solide. Un gard electric special pentru ursi este, asadar, solutia optima.

Ce este gardul electric?

Este un sistem simplu, compus din stalpi, fire din plastic cu insertii metalice, un aparat generator de impulsuri si izolatori. Cu ajutorul acestuia se poate imprejmui orice teren.

Montate corect, in firele gardului electric se afla impulsuri electrice de inalta tensiune, care electrocuteaza animalul care le atinge, fara a ii produce rani.

Care sunt avantajele unui gard electric?

Tine animalele salbatice la distanta, inclusiv ca este vorba despre ursi, vulpi sau alti rapitori;

Tine animalele domestice in siguranta;

Il ajuta pe cel care ingrijeste animalele sa economiseasca timp. Un gard electric profesional poate imprejmui fara probleme o suprafata de hectare intregi, ceea ce poate asigura hrana pentru o turma de oi, fara a fi nevoie de un cioban care sa le urmareasca fiecare miscare;

Reuseste sa creeze un reflex de teama in animale, tinandu-le departe de zona imprejmuita;

Este o solutie foarte ieftina de imprejmuire. Pretul unui gard electric este substantial mai mic decat cel al unui gard normal;

Ofera flexibilitate in montaj. Gardul electric poate sa fie montat de oricine, fara niciun fel de probleme.

Intretinerea gardului electric este foarte simpla si ieftina. In general, componentele pot rezista fara niciun fel de probleme zeci de ani, fiind necesara doar cate o verificare ocazionala a acestora. Chiar si curentul care trece prin fire poate fi foarte ieftin sau chiar gratuit, daca se alege alimentarea cu ajutorul unui panou solar;

Poate fi mutat oricand dintr-o parte in alta, desfacerea si montarea lui fiind rapide;

Este o solutie foarte buna chiar si impotriva eventualilor hoti. Chiar daca legislatia impune o avertizare vizibila a gardului, acesta poate sa sperie eventualii hoti;

Nu poate fi deteriorat de catre animale, asa cum se intampla in cazul gardurilor traditionale. Nici macar animalele mari nu pot distruge gardul, deoarece imediat cum il ating sunt supuse acelui soc electric, ceea ce le face sa dea inapoi.

Este adevarat ca un gard electric nu este tocmai o solutie aspectuasa pentru imprejmuire si este vulnerabil la intreruperea cu energie electrica. Chiar si asa insa, este o solutie extrem de eficienta de imprejmuire a spatiilor mari, in care vrei sa iti tii bunurile si animalele in deplina siguranta.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/10-avantaje-pe-care-ti-le-poate-oferi-un-gard-electric1