2022 – anul evenimentelor sportive post-pandemie?

BUCURESTI - 28 aprilie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Internet

Meciuri disputate fără spectatori, evenimente cu un număr redus de participanți, acces permis până la 30% din capacitatea arenei sau oră-limită pentru spectatori – acestea sunt doar câteva dintre aspectele neplăcute cu care s-au confruntat fanii sportului în perioada 2020-2021.

evenimente sportive

evenimente sportive

Anul acesta, lucrurile par să se întoarcă la normal, prilej pentru aceștia, precum și pentru toți iubitorii sportului, în special pariori, să se bucure la cote maxime de sporturile lor preferate. Mai mult decât atât, aceștia se vor bucura de evenimentele sportive cele mai așteptate ale anului 2022, pe platformele dedicate, precum GG.Bet, pe canalele de streaming și TV, precum și live, pe arenele sportive.

Care sunt așteptările pentru anul 2022 în privința evenimentelor sportive?

Desfășurate fără susținerea spectatorilor în perioada crizei sanitare, evenimentele sportive au ajuns la un minim în privința încasărilor în 2020 (aproximativ 8,24 miliarde de dolari). Având în vedere că în 2018, încasările au fost de 19,19 miliarde de dolari, iar în 2019 de 20,. 95 miliarde de dolari, se poate spune că pandemia a afectat cât se poate de serios domeniul sportiv. Abia în 2021 lucrurile au revenit pe făgașul normal – încasări de 16,44 miliarde de dolari. 

De aceea, prognozele specialiștilor pentru acest an indică o creștere semnificativă a încasărilor de pe urma evenimentelor sportive, de până la 27,62 miliarde de dolari. Pentru anii următori se preconizează o îmbunătățire a situației de până acum, astfel că trendul pozitiv al veniturilor generate de evenimentele sportive va continua și în viitor.

Pentru 2023, valoarea câștigurilor va atinge suma de 29,34 miliarde de dolari, în 2024, veniturile vor ajunge la 30,64 miliarde de dolari, iar în 2025, suma încasată din sport va fi de 31,56 miliarde de dolari. Pentru 2026 sunt așteptate încasări de 32,14 miliarde de dolari, iar numărul persoanelor care vor plăti pentru urmărirea evenimentelor sportive va fi de 317,7 miliarde de persoane.

Care sunt cele mai importante  evenimente în sport în primăvară anului 2022 pe care poți paria?

Începând cu jumătatea lunii aprilie se vor desfășura fazele superioare ale UEFA Champions League, Europa League și Europa Conference League, unele dintre cele mai spectaculoase competiții sportive, extrem de populare printre pariorii sportivi.

Pe 16-17 aprilie se desfășoară semifinalele FA Cup, pe 24 aprilie va avea loc Marele Premiu de la Imola la automobilism, iar pe 26 și 27 aprilie se vor dispută semifinalele UCL, iar pe 28 aprilie vor avea loc semifinalele EL și ECL (prima manșă). Pe data de 26 aprilie începe turneul de tenis de la Madrid, Spania, care se va termina în data de 8 mai.

Luna mai debutează cu manșa secundă UCL (3-4 mai), în dată de 5 mai urmând să se desfășoare și meciurile retur ale semifinalelor competițiilor European League și Europa Conference League. Turul Italiei la ciclism începe pe 6 și se termină pe 29 mai, iar pe 8 mai se va disputa Grand Prix-ul la automobilism de la Miami.

Pe 13 mai începe competiția Diamond League la atletism la Doha, precum și Campionatele Mondiale de Hochei pe Gheață (care se vor termina în data de 29 mai). Pe 14 mai este finala FA Cup la fotbal, iar pe 18 mai se va dispută finala Europa League în Spania, la Sevilla. În perioada 21-22 mai va avea loc Marele Premiu la motociclism de la Estoril, iar pe 22 mai Marele Premiu Auto de la Barcelona, Spania.

Tot pe 22 mai începe și Marele Slem de la Roland Garros (French Open), care se va termina pe 5 iunie. Pe 25 se va dispută finala Europa Conference League, iar pe 29 mai vor avea loc două evenimente importante – Indianapolis 500 și Marele Premiu de la Monaco, Monte Carlo.

Top evenimentele anului 2022 în sport

Anul a debutat cu Cupa Africii pe Națiuni la fotbal (eveniment desfășurat în Camerun, în perioada 9 ianuarie – 6 februarie), ca mai apoi să aibă loc un alt eveniment așteptat, de data aceasta, din tenis – Turneul de Mare Șlem – Australian Open, competiție desfășurată în intervalul 17-30 ianuarie în Melbourne, Australia.

Jocurile Olimpice de Iarnă (Beijing, China, 4-20 februarie), Turneul celor 6 Națiuni la rugby (5 februarie-19 martie) și Super Bowl (6 februarie, California, SUA) au fost evenimentele cele mai așteptate ale lunii februarie. În luna iulie (6-31) se va disputa Turneul European de Fotbal Feminin, iar între 15 și 24 iulie va avea loc Campionatul Mondial de Atletism. Finalul anului este marcat de Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar, care se va desfășura în perioada 21 noiembrie – 18 decembrie.

2022 poate fi considerat un an al renașterii conform calendarului sportiv, de la care, atât sportivii, cât și spectatorii și telespectatorii, au foarte mari așteptări. De aceea, cu toții (în special, pariorii) ne dorim ca spectacolul de pe terenuri și arene să fie cât mai intens, captivant și să ne ofere posibilitatea de a ne bucura la maxim de tot ceea ce înseamnă sport.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/2022-anul-evenimentelor-sportive-post-pandemie