A venit momentul cel mai bun pentru a alege Cutii automate!

BUCURESTI - 7 februarie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Cutii automate -se adaptează automat stilului dvs. de condus în orice moment. Nu numai că reduce presiunea motorului și a transmisiei în trafic, ci și reduce stresul asupra șoferului. Cutii automate facilitează conducerea prin preluarea deciziei de schimbare a treptei de viteză, lasand astfel soferii concentrați asupra condițiilor rutiere.

Cutii automate- sunt mai usor de condus?Da,deoarece sunt controlate de computere care le fac sa aiba mereu turatia optima pentru un consum scazut. Adica, motorul nu va fi niciodata turat mai mult decat este necesar, pentru ca schimbarile de viteza se vor face in momentul oportun si pentru ca atunci cand piciorul este luat de pe acceleratie, turatia motorului va reveni la zero.

Cu alte cuvinte, soferul primeste ajutor din plin pentru a avea un consum redus, acesta fiind unul dintre targeturile principale ale producatorilor de cutii automate.

Pentru ca mașina dvs. să poată ajunge la destinatie fără a mai fi nevoită să rămână în treapta de viteză, este nevoie de o transmisie de lucru. Cutii automate permite vehiculului să schimbe angrenajele, transferând astfel puterea de la motor către axa de acționare în cel mai eficient mod posibil.

Aceasta se face prin modificarea raportului de transmisie. În cazul uneltelor inferioare, aceasta crește puterea disponibilă, reducând în același timp viteza. Acest lucru permite autoturismelor să distribuie puterea și viteza în cel mai eficient mod pentru orice situație dată.

Tehnologia automată a cutiei de viteze

Piața cu cutii automate nu a fost niciodată mai convingătoare. Dar cu toată tehnologia automată a cutiilor poate fi de asemenea, derutantă.

Mai jos vom inlatura confuzia functionarii unei cutii automate conventionale, vom arata cum functioneaza si vom arata de ce nu a fost niciodată un moment mai bun ca acum pentru a alege o cutie automată.

Cutii automate convenționale: cum functioneaza ?

Într-o mașină echipată cu o cutie automată convențională, motorul este conectat la un convertizor de cuplu, care permite motorului să se rotească chiar și atunci când roțile sunt încă oprite.

Există două unelte și două suporturi planetare care se rotesc în jurul lor, toate într-o roată dințată centrală. Prin modificarea componentelor care se rotesc, se obțin diferite rapoarte de transmisie.

Două cutii de viteze independente sunt conectate sub sarcină la motor, în funcție de angrenajul curent, prin intermediul a două arbori de antrenare. Un arbore de ieșire atribuit fiecărei cutii de viteze aplică cuplul la roțile acționate prin intermediul angrenajului diferențial. Cuplajele și cutiile de viteze sunt acționate hidraulic de către mecatronica cutiei de viteze (o combinație de mecanică și electronică).

Unitatea de comandă a transmisiei electronice, senzorii și unitatea de comandă hidraulică formează o unitate compactă. Unitatea de comandă utilizează informații precum viteza motorului, viteza drumului, poziția acceleratorului și modul de funcționare pentru a selecta unghiul optim și pentru a determina punctul de schimb ideal.

Unitatea de control implementează apoi comenzile de schimbare într-o secvență de acțiuni precis coordonate. Fiecare schimbare durează mai puțin de patru secunde.Asadar, Cutii automate functioneaza intr-un mod sigur si clar, care aduc doar beneficii autoturismului in timpul condusului!

 

Taguri: cutii automate