Aspectele placute si mai putin placute legate de saltelele din spuma cu memorie

BUCURESTI - 29 martie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Sanatate, Internet

Ce este spuma cu memorie si ce este o saltea din spuma cu memorie ?Spuma cu memorie, cunoscuta si sub denumirea de spuma vascoelastica, a fost dezvoltata in anul 1966 de catre oamenii de stiinta de la NASA, cu rolul de a o integra in echipamentele folosite in navele lor spatiale. Spuma cu memorie a fost utilizata practic pentru a oferi protectie si sprijin mai bun astronautilor in timpul lansarii navelor.

saltea din spuma cu memorie

saltea din spuma cu memorie

In cele din urma, materialul nu a fost niciodata folosit intr-o racheta lansata in spatiu, dar a devenit cunoscut pentru utilizarea sa in saltele si perne.O saltea din spuma cu memorie este asadar o saltea ce nu are arcuri, avand in schimb spuma vascoelastica. Producatorii de saltele au creat diferite tipuri de spuma de memorie, inclusiv spuma cu memorie cu celula deschisa si spuma cu memorie cu gel.

De mentionat ca saltelele din spuma cu memorie din ziua de azi au o calitate mult superioara celor inventate acum 30 de ani. Cele mai bune saltele memory au rezolvat multe dintre problemele initiale, cum ar fi supraincalzirea.

Avantajele saltelelor din spuma cu memorie

Sunt hipoalergenice.

O calitate foarte importanta a saltelelor ce au in componenta spuma cu memorie este aceea ce sunt hipoalergenice. Densitatea materialului impiedica acumularea acarienilor si a altor alergeni in interior, facand din spuma cu memorie o optiune excelenta pentru cei care sufera de alergii.

Controleaza temperatura corpului.

Desi au existat initial probleme cu spuma de memorie care retine prea multa caldura, in zilele noastre, lucrurile stau complet altfel. Ajutandu-se de progresele tehnologice, companiile de saltele au reusit sa creeze spume cu memorie care fac mai mult decat sa previna supraincalzirea. Acestea pot ajuta la mentinerea unei temperaturi mai scazute. Un astfel de exemplu sunt saltelele din spuma cu memorie cu gel de racire.

Amelioreaza durerile de spate.

Spuma cu memorie foloseste caldura corpului pentru a se mula dupa forma lui. Astfel, acest material are capacitatea de a ameliora presiunea pe care o depune utilizatorul in timp ce sta pe saltea, reducand durerile si disconfortul.

Ofera un suport ideal pentru coloana vertebrala.

Spuma cu memorie face, de asemenea, o treaba surprinzator de buna in ceea ce priveste sustinerea coloanei vertebrale. Intrucat se muleaza dupa forma corpului, aceasta te va tine intr-o pozitie naturala, cu coloana vertebrala aliniata, ceea ce este esential pentru a evita durerile de spate.

Dezavantajele saltelelor din spuma cu memorie

Desi ofera o multime de avantaje, saltelele memory au si cateva aspecte mai putin placute. Principalul dezavantaj este lipsa de reactie. Unii oameni nu sunt deranjati deloc de acest lucru, dar multora le place senzatia traditionala de a fi putin balansati pe saltea.

O alta problema, mentionata anterior, este tendinta de supraincalzire. Desi aceasta ere o problema mult mai mare acum 30 de ani, unele tipuri de spuma cu memorie inca pastreaza caldura. Cele mai bune saltele memory care au rezolvat aceasta chestiune sunt saltelele din spuma cu memorie cu gel de racire.Daca vrei saltele cu spuma de memorie de cea mai buna calitate, cele mai bune pot fi gasite pe www.saltele-confort.ro.