AutoCAD LT 2022 – un plus de precizie in proiectele de arhitectura si constructii

BUCURESTI - 14 decembrie 2021

Comunicat tip Administrativ / Management in Arhitectura / Design, Afaceri, IT&C

AutoCAD este cunoscut ca fiind cel mai utilizat dintre programele asistate de computer pentru o gama variata de proiecte in domenii precum arhitectura, infrastructura si constructii. Cu ajutorul acestui software proiectantii, constructorii si arhitectii reusesc sa ofere o foarte mare precizie proiectelor, si toate acestea intr-un timp foarte scurt. Acest lucru vine ca urmare a faptului ca numeroase operatiuni specifice proiectarii sunt automatizate. Prin urmare este redus timpul necesar pentru desfasurarea acestor operatiuni.

 AutoCAD

AutoCAD

Ca urmare a faptului ca cerintele si asteptarile in domeniul arhitecturii si al constructiilor au crescut in ultimele decenii, fiecare dintre versiunile noi de AutoCAD a adus imbunatatiri si progrese in privinta tool-urilor implementate in cadrul acestor programe asistate de calculator. Cea mai noua versiune a acestui software specializat pentru proiecte de arhitectura si constructii este AutoCAD LT 2022.

Update-urile versiunii LT 2022 de AutoCAD

Ca orice alt software, AutoCAD are in vedere sa pastreze uneltele implementate anterior si care sunt considerate ca fiind foarte utile, dar in acelasi timp sa propuna utilizatorilor o serie de update-uri care sa imbunatateasca experienta acelora care folosesc acest program asistat de computer in proiectele de arhitectura si de constructii.

In primul rand trebuie subliniat faptul ca varianta LT 2022 de AutoCAD este conceputa pentru a fi folosita in faza de proiectare bidimensionala pentru constructiile civile si industriale. LT 2022 este o planseta inteligenta care permite utilizatorilor sa acceseze un spatiu de lucru cu aspect user-friendly, foarte performant si foarte usor de utilizat.

In cadrul acestei plansete de lucru pot fi elaborate documentatiile proiectelor care urmeaza a fi implementate. Aceasta noua versiune propune de asemenea anumite unelte care au rol in editarea geometriei in proiectele de arhitectura si constructii.

Functionalitatea de integrare a fluxului de lucru pentru diferite etape de proiectare si de implementare a unui proiect se regaseste printre imbunatatirile oferite de versiunea LT 2022. Pentru aceasta functionalitate AutoCAD LT 2022 foloseste aplicatiile de tip mobile si de tip web. Aceste aplicatii permit accesul proiectantilor, arhitectilor, beneficiarilor sau constructorilor pentru vizualizarea si editarea proiectului indiferent de locatia de unde acceseaza datele respective.

Un alt update al acestei versiuni de AutoCAD se refera la functia care asigura realizarea unor adnotari de tip text. Acestea pot fi facute sub forma unui tabel pentru fiecare dintre desenele 2D ale fiecarui proiect. Automatizarea superioara este o alta imbunatatire adusa fata de versiunile precedente ale acestui program asistat de computer. Drept urmare vorbim despre imbunatatirea fluxului de lucru si despre cresterea producativitatii.

Functiile implementate in versiunea LT 2022

Pentru toate aceste update-uri si pentru imbunatatirea productivitatii in cadrul versiunii LT 2022 au fost implementate o serie de functii de catre specialistii de la Autodesk. Dintre aceste functii amintim Count, Trace, Share, Floating Windows si Push to Autodesk Docs.

Prin intermediul functiei Count utilizatorii pot folosi numararea automata a blocurilor din cadrul fiecarui desen. Trace permite accesarea datelor aferente unui proiect de catre utilizatori pentru a putea adauga diferite observatii referitoare la desenele proiectului respectiv. Cu ajutorul functiei Share toti factorii implicati intr-un proiect de arhitectura sau de constructii vor putea accesa datele proiectului respectiv.

Functiile implementate in aceasta versiune de AutoCAD vizeaza inclusiv partea de vizualizare. In acest sens Floating Windows poate fi folosita ca functie pentru a vizualiza desenele pe mai multe ferestre ale aceluiasi display sau pe un al doilea monitor daca este cazul. In cele din urma avem functia Push to Autodesk Docs, functie care permite publicarea desenelor elaborate pentru proiectele de arhitectura si de constructii.

Pentru a beneficia de toate aceste update-uri si functii ale versiunii AutoCAD LT 2022, nu iti ramane decat sa achizitionezi subscriptia pentru acest software.

Taguri: autocad
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/autocad-lt-2022-un-plus-de-precizie-in-proiectele-de-arhitectura-si-constructii