Avantajele pe care cutiile automate le ofera soferilor

BUCURESTI - 11 iunie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Afaceri, Logistica/Transport

Daca esti in cautarea unui autoturism pe care sa il cumperi, atunci cu siguranta ai remarcat faptul ca tot mai multe autoturisme pe cutie automata sunt disponibile pe piata auto. Acest lucru este valabil atat in cazul pietei de autoturisme noi, dar si pentru piata auto second hand. Pentru soferii care pana acum au condus doar autoturisme avand cutii manuale de viteze, autoturismele pe cutie automata sunt uneori o necunoscuta.

reparatii cutii viteze automate

reparatii cutii viteze automate

Insa trebuie spus ca exista foarte multe avantaje de care te poti bucura odata ce optezi sa investesti intr-un autoturism avand cutie automata. Temerile pe care multi soferi le au cu privire la dificultatea de a gasi service-uri auto care sa ofere servicii de reparatii cutii viteze automate sunt astazi de domeniul trecutului. Tot mai multe service-uri auto specializate in repararea acestor cutii automate sunt prezente in tara noastra. Sa descoperim deci principalele avantaje ale cutiilor automate de viteze.

Grad ridicat de fiabilitate

Un prim avantaj de care poti sa te bucuri odata ce ai ales sa investesti intr-un autoturism pe cutie automata de viteze il reprezinta fiabilitatea ridicata. Fiabilitatea ridicata vine ca urmare a imbunatatirilor realizate de constructorii de autoturisme. Aceasta fiabilitate ridicata inseamna ca vorbim despre o investitie pe termen lung si despre costuri foarte mici sau chiar zero pentru reparatii cutii viteze automate.

Costuri mici de intretinere

Pornind de la fiabilitatea foarte mare a autoturismelor avand cutii automate de viteze putem vorbi si despre un al doilea avantaj, si anume costurile mici si foarte mici de intretinere. Pe langa fiabilitatea generala a autoturismelor pe cutie automata, costurile mici de intretinere vin si ca urmare a faptului ca aceste autoturisme nu au un kit de ambreiaj. In consecinta nu este nevoie de reparatii pentru acest kit de ambreiaj, kit pentru care de cele mai multe ori exista costuri semnificative in cazul autoturismelor pe cutie manuala de viteze.

Consum redus de combustibil

In cazul autoturismelor care ruleaza pe baza de combustibil, cele pe cutie automata de viteze inseamna si un consum redus de combustibil. In consecinta vorbim din nou despre costuri mai mici pentru soferi. Consumul redus de combustibil se datoreaza faptului ca noile modele de autoturisme vin cu transmisii mult mai performante.

Vizite in service doar pentru verificari periodice

Un alt atuu foarte important al autoturismelor pe cutii automate il reprezinta faptul ca vei avea nevoie de vizite intr-un service auto specializat in reparatii cutii viteze automate doar pentru verificari periodice. In situatia in care ai ales sa achizitionezi un autoturism pe cutie automata de viteze second hand este important ca inainte de a lua decizia finala privind achizitionarea autoturismului sa te asiguri ca vei face o testare a cutiei intr-un service auto specializat in astfel de cutii automate.

Pune in balanta aceste avantaje al cutiilor automate de viteze si fa alegerea care se potriveste cel mai bine cu bugetul tau si cu nevoile tale in materie de autoturisme. Insa fara niciun dubiu viitorul in domeniul auto este al cutiilor automate de viteze.