Caracteristicile tijelor filetate. Utilizarea acestor sisteme de prindere si fixare

BUCURESTI - 16 februarie 2024

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Domeniul constructiilor si al lucrarilor conexe constructiilor necesita o serie vasta de accesorii si piese, printre care si elemente pentru fixare si imbinare. Pentru aceste lucrari exista numeroase piese si componente standard precum suruburile. Insa sunt multe situatii in care suruburile de dimensiuni standard nu sunt adecvate pentru fixarea, prinderea sau imbinarea unor piese de lemn sau metalice.

tija filetata -Rofix Instal

tija filetata -Rofix Instal

In astfel de situatii optiunea la indemana este reprezentata de catre tijele filetate. Piata de astfel de componente pune la dispozitie mai multe variante de tije filetate. Inainte de alege modelul de tija filetata potrivit pentru lucrarile unde ai nevoie de astfel de sisteme de prindere, se recomanda sa cunosti caracteristicile acestor sisteme de prindere si imbinare.

Tijele filetate si caracteristicile acestor sisteme de prindere

Sistemele de prindere si imbinare din categoria tijelor filetate se refera la piesele care dispun de un filet continuu si care ofera optiunea de a fi taiate in functie de dimensiunea optima pentru a fi folosita in diferite tipuri de lucrari sau proiecte. Imbinarea componentelor realizate din lemn si care au diferite dimensiuni reprezinta una dintre situatiile in care se folosesc astfel de sisteme de fixare.

De asemenea vorbim despre fixarea structurilor metalice sau din alte materiale si care necesita un element de prindere si de fixare care sa fie adaptat la dimensiunea potrivita. Si pentru tijele filetate vorbim de anumite dimensiuni standard. Printre acestea amintim standardul DIN 975 cu dimensiunea de 1 metru sau de 2 metri in lungime. In privinta grosimii, aceasta variaza de la cativa milimetri si pana la cativa zeci de milimetri.

Din perspectiva materialului folosit pentru realizarea tijelor filetate, vorbim despre otel. Pentru a rezista coroziunii si factorilor de mediu, otelul este ulterior acoperit cu zincat alb. Avand in vedere modul in care sunt prelucrate tijele filetate, acestea sunt foarte durabile in timp, rezistente la sarcini grele si rezistente la factorii de mediu cu care pot intra in contact, asa cum este de exemplu umiditatea, frigul extrem sau caldura extrema.

O alta caracteristica pentru care o tija filetata poate fi foarte eficienta in multe tipuri de lucrari si proiecte este usurinta in montare sau instalarea foarte facila in diferite structuri. Se poate puncta si fixarea excelenta pe care o au tijele filetate atunci cand sunt folosite, indiferent daca vorbim despre lucrari industriale, constructii sau alte tipuri de lucrari.

De retinut ca tijele filetate trebuie sa fie completate cu o piulita. Dimensiunea piulitelor folosite in cazul tijelor filetate trebuie sa tina cont de grosimea tijelor. Atat tijele filetate, cat si piulitele potrivite in functie de dimensiunea tijelor sunt disponibile in oferta furnizorilor de astfel de accesorii pentru prindere si fixare.

Oferta variata de tije filetate

Furnizorii autorizati de astfel de sisteme de prindere si fixare sunt varianta optima pentru a putea gasi diferite modele si pentru a avea certitudinea calitatii pentru aceste accesorii folosite in diverse lucrari si proiecte. Mai mult, furnizorii autorizati ofera garantia calitatii si respectarea standardelor tehnice pentru aceste piese. Pentru a gasi modelul potrivit de tija filetata, poti accesa www.rofixinstal.ro.

Taguri: tija filetata
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/rofixinstal/caracteristicile-tijelor-filetate-utilizarea-acestor-sisteme-de-prindere-si-fixare