Care sunt avantajele autoturismelor pe cutie automata de viteze?

BUCURESTI - 14 mai 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto, Afaceri, Logistica/Transport

Ultimii ani a adus un numar tot mai mare de autoturisme care functioneaza pe baza cutiilor automate de viteze pe drumurile din tara noastra. Cresterea constanta a acestui tip de autoturisme se datoreaza deopotriva avantajelor pe care o astfel de cutie automata le ofera, dar si faptului ca tot mai multe astfel de autoturisme sunt disponibile pe piata auto second hand.

 reparatii cutii automate

reparatii cutii automate

Daca te numeri printre aceia care isi doresc sa achizitioneze un autoturism in lunile urmatoare, fie ca vorbim despre un autoturism nou, fie ca discutam despre un autoturism rulat, este foarte important sa cunosti cele mai importante plusuri de care poti sa te bucuri atunci cand vorbim despre autoturismele pe cutie automata de viteze.

Chiar daca pe langa numeroasele avantaje, un astfel de autoturism poate implica inclusiv costuri mai ridicate datorita serviciilor de reparatii cutii automate, servicii mai mari decat in cazul cutiilor manuale de viteze, trebuie spus ca este foarte probabil ca aceste avantaje sa cantareasca mai mult in decizia pe care urmeaza sa o iei.

O mai mare fiabilitatea a cutiei de viteze

Daca un sofer se gandeste cu groaza la vreo defectiune la autoturism, atunci cu siguranta defectiunile la cutia de viteze sunt printre acele defectiuni care il sperie cel mai mult. Insa o cutie automata de viteze inseamna un grad mai ridicat de fiabilitate fata de autoturismele pe cutie manuala de viteze. Ca urmare a unei fiabilitati mai ridicate, toate aceste autoturisme pe cutie automata de viteze inseamna o nevoie mai redusa de servicii de reparatii. In consecinta vorbim despre costuri mai mici cu intretinerea si cu serviciile de reparatii cutii automate de viteze.

Rulare la performante superioare

Orice sofer isi doreste sa se bucure de performante cat mai bune atunci cand se afla la volanul masinii sale. Daca pana in urma cu ceva ani autoturismele pe cutie automata de viteze aveau performante la rulare mai slabe decat autoturismele pe cutie manuala, iata ca progresele din ultimii ani in acest domeniu aduce performante cat mai bune si in cazul acestor tipuri de cutii automate de viteze. Prin urmare poti sa te bucuri in calitate de sofer si de performante mult superioare si in cazul cutiilor automate de viteze.

Plus de confort pentru sofer

Un alt avantaj foarte apreciat in randul soferilor atunci cand vorbim despre autoturismele pe cutie automata de viteze se refera la confortul sporit pe care acest tip de autoturisme il ofera ca urmare a lipsei pedalei de ambreiaj. Acest confort se datoreaza faptului ca soferul poate sa se bucure de o mai mare libertate de miscare, dar in acelasi timp si de un mai bun control al volanului prin faptul ca poate tine ambele maini pe volan.

Costuri mai mici cu intretinerea autoturismului

Un alt mare plus al autoturismelor pe cutie automata de viteze se refera la costurile mai mici cu intretinerea acestui tip de autoturism. Costurile mai mici de intretinere deriva din faptul ca reparatiile care sunt foarte frecvente in cazul kit-ului de ambreiaj, kit prezent in cazul masinilor pe cutie manuala de viteze, nu se mai regasesc in costurile de intretinere a autoturismului.

De asemenea, datorita faptului ca vorbim despre cutii de viteze foarte fiabile, costurile cu eventualele servicii de reparatii cutii automate de viteze nu vor fi atat de frecvente. Si acest lucru mai ales daca in momentul in care cumperi autoturismul faci o alegere in deplina cunostinta de cauza, mai ales in cazul autoturismelor rulate.Tine cont de aceste aspecte atunci cand ai in vedere alegerea unui autoturism pe cutii automate si pune in balanta cu eventualele minusuri. In acest mod vei face alegerea potrivita, cu siguranta.