Care sunt avantajele oferite de sticla rezistenta la foc?

BUCURESTI - 25 noiembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

In ciuda faptului ca exista o multitudine de masuri pentru prevenirea incendiilor si a faptului ca foarte multe progrese au fost inregistrate in ultimii ani in privinta materialelor de constructii, trebuie spus ca riscul de incendii este in continuare printre cele mai ridicate riscuri asociate cu orice imobil. In acest context orice masura suplimentara pentru a proteja impotriva incendiilor inseamna un plus de siguranta pentru salvarea vietilor umane si pentru a reduce pierderile de ordin material.

sticla rezistenta la foc

sticla rezistenta la foc

Una dintre masurile suplimentare pentru a asigura un imobil in fata unui eventual incendiu este reprezentata de alegerea de sticla rezistenta la foc. O astfel de sticla care ofera rezistenta la foc propune o serie de avantaje pentru imobilele care cauta un plus de siguranta in fata riscurilor la incendiu.

Beneficiile oferite de sticla rezistenta la foc

Atunci cand un imobil beneficiaza de sticla cu rezistenta in fata focului, imobilul respectiv se va bucura de o masura in plus pentru siguranta in fata incendiilor asumate prin normele PSI. Daca acest norme PSI trebuie respectate de orice imobil, in cazul sticlei rezsitente la foc vorbim despre o alegere asumata de fiecare proprietar.

Un beneficiu important al sticlei cu rezistenta la foc se refera la o etanseitatea superioara a ferestrelor si a usilor unde se foloseste acest tip de sticla. Prin urmare vorbim despre un plus de siguranta oferit de ferestre si de usi in fata unor eventuale flacari datorate unui incendiu survenit in imobilul respectiv.

Un alt beneficiu adus de sticla rezistenta la foc se refera la cresterea timpului pentru evacuarea unui imobil sau pentru stingerea incendiului care ameninta spatiul respectiv.Prin cresterea timpului exista sanse mai mari de a salva vieti omenesti amenintate de incendiu in imobilul afectat de incendiu, dar in acelasi timp lasa mai mult timp pentru interventia echipajelor de pompieri in vederea stingerii incendiului si a reducerii pagubelor materiale.

Rezistenta si durabilitatea sticlei rezistente la foc inseamna un alt avantaj major pe care il ofera. Prin urmare vorbim despre o investitie pe termen lung, o investitie care confera si un plus de siguranta pentru orice imobil care beneficiaza de acest tip de sticla.

Tipuri de sticla cu rezistenta la foc

Pe piata de sticla rezistenta la foc exista diferite variante, in functie de durata la foc a sticlei. Astfel, pentru a avea un timp cat mai indelungat la dispozitie pentru a salva vieti omenesti si pentru a diminua pagubele materiale se poate opta pentru sticla care are rezistenta la foc de 60 de minute, 90 de minute sau chiar 120 de minute.

In contextul in care orice minut conteaza in fata unui incendiu, cateva zeci de minute pot face o diferenta majora atunci cand un imobil este afectat de incendiu. Pentru a beneficia de toate avantajele sticlei rezistente la foc nu iti ramane decat sa gasesti un producator autorizat de astfel de sticla.

Un producator cu renume si cu o vasta experienta care pune la dispozitia clientilor o multitudine de variante de sticla rezistenta la foc este Arcom Glass. Intreaga oferta de astfel de sticla cu rezistenta la foc este disponibila pe fireglass.ro.