Care sunt stilurile de ferestre si care este cel mai potrivit pentru casa ta?

BUCURESTI - 27 decembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Constructii, Monden / Lifestyle

Ferestrele sunt unul dintre elementele esentiale ale unei cladiri, indiferent ca aceasta este rezidentiala sau nerezidentiala. Acestea au rolul de a permite atat luminii naturale sa patrunda in incapere, dar si a aerului proaspat, acestea fiind foarte importante chiar si in mediul de business, deoarece au o influenta foarte mare asupra productivitatii angajatilor.

 tamplarie PVC

tamplarie PVC

In prezent, cele mai populare ferestre sunt cele din termopan, care pot avea profile realizate fie din aluminiu, fie din PVC. Cu toate ca nu exista foarte mari diferente intre cele doua tipuri de materiale, adesea oamenii aleg tamplarie PVC datorita diversitatii destul de mare de culori in care acest tip de ferestre pot fi realizare.

Totusi, in domeniul constructiei si, in special, cel al arhitecturii, exista mai multe stiluri de ferestre, unele considerate foarte actuale si pe care foarte multe persoane le aleg pentru casa lor, iar altele care par desprinse din perioada interbelica. Dar fiecare stil are un scop diferit, motiv pentru care ofera grade diferite de lumina si ventilatie.

De aceea, in momentul in care realizeaza proiectul unei case, impreuna cu un arhitect, oamenii trebuie sa tina cont de aceste aspecte, precum si de modul in care un anumit stil de ferestre preferat se poate integra sau nu in designul si arhitectura casei.

Stilurile de ferestre din care acestia pot alege sunt urmatoarele:

Fereastra clasica

Acest tip de fereastra este intalnit destul de des, principala caracteristica a acesteia fiind deschiderea laterala, fie pe partea stanga, fie pe cea dreapta. Astfel ca fereastra clasica asigura aerisirea optima a spatiului, dar si patrunderea luminii naturale in proportii mai mari.

Fereastra oscilo-batanta

Aceasta fereastra se intalneste la foarte multe locuinte moderne, diferenta dintre fereastra clasica si cea oscilo-batanta fiind sistemul care permite bascularea acesteia. Datorita acestui sistem, aceasta fereastra permite o aerisire mai indelungata.

In plus, sistemul specific ferestrelor oscilo-batante este adesea montat si pe ferestrele termopan, indiferent daca sunt din aluminiu sau PVC.

Fereastra culisanta

Fereastra culisanta este caracterizata printr-un sistem care permite deschiderea acesteia prin alunecare, fiind format fie dintr-un geam fix si unul mobil, fie cu ambele geamuri mobile. Adesea, acest sistem este ales pentru inchiderea teraselor.

Fereastra arcada

Un tip de fereastra romantic, fereastra arcada este intalnita cel mai des la cladirile vechi, din secolele trecute. Cu toate acestea, farmecul aparte pe care il au si pe care il transmit incaperii i-a determinat pe multi oameni sa aleaga un astfel de stil de fereastra pentru casa lor, nou construita.

Fereastra rotunda

Un alt tip de fereastra, care este specifica secolelor trecute, caselor construite in stil victorian sau Art Nouveau, este cea rotunda. Aceasta este foarte chocheta, iar datorita formei deosebite, ofera camerei un sarm aparte. Totusi, aceasta fereastra este destul de rar intalinta in casele moderne.

Indiferent daca sunt adeptii aspectului practic sau ai celui estetic deosebit, oricine isi poate gasi stilul de fereastra potrivit stilului casei sale, iar pentru un ajutor specializat, pot apela la un arhitect sau chiar un designer pentru interior, daca sunt in proces amplu de renovare a locuintei. 

Taguri: tamplarie pvc
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/care-sunt-stilurile-de-ferestre-si-care-este-cel-mai-potrivit-pentru-casa-ta