Cateva lucruri esentiale pe care ar trebuie sa le stii despre scarile interioare din lemn

BUCURESTI - 8 decembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Industrie

Toate modele de scari interioare lemn se remarca printr-un plus de confort si utilitate, dat fiind faptul ca acesta este rolul lor decisiv. Pentru ca acesta afirmatie sa fie complet adevarat, trebuie sa tineti cont de cateva detalii, cum ar fi inaltimea si lungimea treptelor dar si de alte aspecte.

scari interioare lemn

scari interioare lemn

Toate modele de scari interioare lemn se remarca printr-un plus de confort si utilitate, dat fiind faptul ca acesta este rolul lor decisiv. Pentru ca acesta afirmatie sa fie complet adevarat, trebuie sa tineti cont de cateva detalii, cum ar fi inaltimea si lungimea treptelor dar si de alte aspecte.

Cei care se ocupa de proiectarea scarilor de lemn tin cont atat de distanta dintre etaje, pentru a vedea ce numar de trepte este necesar dar si de spatiul disponibil pentru a va recomanda modelul cel mai potrivit. Exista si o formula de calcul care se aplica in acest sens iar unele modele de scari interioare lemn se folosesc mai mult in constructiile rezidentiale decat in spatiile publice.

Ce profile de trepte exista ?

Exista mai multe profile de trepte, important este sa il alegeti pec el care se potriveste cel mai bine spatiului destinat scarilor de interior. Iata care sunt acestea:

*inclinate

Treptele inclinate sunt acelea in care unghiul dintre treapta si contratreapta este mai mic de 90 de grade. In acest caz, urcarea si coborarea se face foarte lejer si extrem de comod.

*rampe

 Rampa poate avea aceeasi latime ca treptele, dar aceasta poate si sa difere. Dimensionarea latimii se face in functie de cat de des se foloseste acea scara dar si de inaltimea acesteia. In plus, rampele pot fi libere dar acestea pot sa fie si incastrate in pereti pe una sau mai multe laturi.

*vang

La scarile cu vang, grinda oblica este cea care sustine treptele. Vangul este de fapt o rampa libera ingusta si exista scari care au doua sau mai multe vanguri.

*cu balustrada

In ceea ce priveste mana curenta, balustrada joaca un rol foarte important, deoarece in lipsa acesteia confortul utilizarii scarilor nu ar mai fi acelasi. Persoanele care urca si coboara o pot folosi pentru a se sprijini dar in acelasi timp balustrada intregeste cumva aspectul scarilor.

O alegere inteligenta- design inedit

Posibilitatile de a crea o balustrada sunt multiple, iar designerii au o vasta imaginatie atunci cand vine vorba despre designul balustradelor. In plus, acestia tin cont de normele de siguranta si dau dovada de maxima responsabilitate si profesionalism.

Pe site-ul online scaralemn.ro gasiti o mare diversitate de modele deosebite de scari interioare lemn. Echipa Stil Compact Design se remarca printr-un grad inalt de excelenta in crearea de scari interioare de lemn si a primit doar feed back pozitiv din partea clientilor.

Puneti mereu accesnt pe calitate si colaborati cu cei mai buni in domeniu. Alaturi de specialistii cu experienta aveti intotdeauna garantia lucrului bine facut si beneficiati de lucrari calitative la preturi excelente.

Alegeti modelul cel mai potrivit de scari interioare lemn si bucurati-va din plin de efectul final. Daca tineti cont de toate aceste detalii cu siguranta veti reusi sa personalizati tipul de scari ales, intr-un mod unic pentru ca aspectul final sa fie unul de-a dreptul spectaculos.