Cele mai bune aplicații de Finanțare Decentralizată

BUCURESTI - 30 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate, Sport, Internet

În ultimele luni, Finanțarea Decentralizată (DeFi) este unul dintre subiectele fierbinți din spațiul blockchain. Toată lumea este concentrată pe creșterea aplicațiilor financiare descentralizate, ceea ce va face, în sfârșit, modelul nostru economic transparent.

aplicații de Finanțare Decentralizată

aplicații de Finanțare Decentralizată

DeFi folosește tehnologia blockchain pentru a se asigura că sistemul nostru financiar este complet descentralizat, distribuit și securizat, spre deosebire de mijloacele tradiționale. Aceste tehnologii au început să se implementeze chiar și în online cazino-uri, Ice Casino de exemplu.

Te simți intrigat? Să verificăm câteva dintre aplicațiile populare de finanțare descentralizată de pe piață pe care le puteți încerca astăzi. Așadar, hai sa începem!

MetaMask

MetaMask este un plugin de browser care servește ca portofel Ethereum și este instalat ca orice plugin obișnuit. Odată instalat, permite utilizatorilor să stocheze Ether și alte jetoane ERC-20, permițându-le să facă tranzacții la orice adresă Ethereum.

Conectându-se la Dapp-uri bazate pe Ethereum, utilizatorii își pot cheltui monedele în jocuri, pot miza jetoane în aplicații de jocuri de noroc și le pot schimba pe schimburi descentralizate. De asemenea, oferă utilizatorilor un punct de intrare în lumea emergentă a finanțelor descentralizate sau DeFi, oferind o modalitate de a accesa aplicații DeFi, cum ar fi Compound și PoolTogether.

MetaMask depășește 10 milioane de MAU, făcându-l cel mai mare portofel criptografic fără custodie din lume. De la 545.080 de utilizatori activi lunar în iulie 2020 la 10.354.279 în august 2021, MetaMask a crescut cu peste 1.800% în doar un an.

AirSwap

AirSwap este o platformă de tranzacționare peer-to-peer cu jetoane Ethereum, ceea ce înseamnă că utilizatorii își schimbă jetoanele direct între ei. Platforma este descentralizată deoarece AirSwap nu controlează fondurile utilizatorilor, iar execuția tranzacționării se face prin contracte inteligente.

Platforma AirSwap funcționează prin faptul că utilizatorii comunică între ei ce jetoane doresc să schimbe și la ce preț. Când ambele părți sunt gata să finalizeze schimbul, protocolul de swap, care este un contract inteligent Ethereum, execută tranzacția.

Platforma are avantajul unui schimb descentralizat prin faptul că utilizatorii dețin controlul complet asupra fondurilor lor până când tranzacția este executată, astfel încât ambele părți obțin ceea ce au tranzacționat sau niciuna nu o face.

Aave

Aave este o piață monetară descentralizată care rulează pe blockchain-ul Ethereum, care permite utilizatorilor să împrumute și să împrumute o serie de active cripto. Aave se distinge prin gama de criptomonede în care utilizatorii pot contracta împrumuturi și prin faptul că le permite creditorilor să câștige venituri pasive din fondurile pe care le pun la dispoziție pentru debitori.

Aave a fost conceput pentru a acționa ca un ecosistem complet sigur și descentralizat de debitori și creditori, oferind acces utilizatorilor din întreaga lume și permițând creditorilor să câștige venituri pasive din dobânzi pe activele pe care le contribuie la fondul de lichidități.

Dincolo de scopul său definit nativ, Aave este open-source care își extinde funcționalitatea permițând dezvoltarea unei varietăți de aplicații terțe în rețeaua Ethereum.

Uniswap

Uniswap a fost una dintre primele aplicații de finanțare descentralizată (sau DeFi) care a câștigat o tracțiune semnificativă pe Ethereum – lansată în noiembrie 2018. De atunci, s-au lansat numeroase alte schimburi descentralizate (inclusiv Curve, SushiSwap și Balancer), dar Uniswap este în prezent cel mai mare popular cu o marjă semnificativă. În aprilie 2021, Uniswap a procesat peste 10 miliarde USD în volum de tranzacționare săptămânal.

Uniswap a fost pionier în modelul Automated Market Maker, în care utilizatorii furnizează jetoane Ethereum „pool-urilor de lichiditate” Uniswap, iar algoritmii stabilesc prețurile pieței (spre deosebire de registrele de comenzi, care se potrivesc cu ofertele și cererile pe un schimb centralizat precum Coinbase) pe baza cererii și ofertei.

Prin furnizarea de jetoane pentru fondurile de lichiditate Uniswap, utilizatorii pot câștiga recompense, permițând în același timp tranzacționarea peer-to-peer. Oricine, oriunde, poate furniza jetoane pentru pool-uri de lichiditate, poate tranzacționa jetoane sau chiar poate crea și lista propriile jetoane (folosind protocolul ERC-20 al Ethereum). În prezent, există sute de jetoane disponibile pe Uniswap, iar unele dintre cele mai populare perechi de tranzacționare sunt stablecoins precum USDC și Wrapped Bitcoin (WBTC).

Request Network

Request Network este un sistem de plată descentralizat, bazat pe Ethereum, în care oricine poate solicita o plată și poate primi bani într-un mod sigur. Îndepărtează nevoia terților de încredere de a oferi o soluție de plată mai ieftină și mai sigură, care funcționează cu toate monedele globale.

De asemenea, Request se integrează cu legislația din întreaga lume pentru a rămâne în conformitate cu legile comerciale din fiecare țară. Trecând dincolo de plăți, Request Network valorifică imuabilitatea blockchain-ului pentru a produce servicii de audit și contabilitate precise.

Pe scurt, Request Network încearcă să concureze cu PayPal ca sistem de plată numărul unu la nivel mondial. Dar, este mult mai mult decât atât. Solicitarea dorește să fie implicată în toate tipurile de plăți (Facturi, IoT, B2B, Guvern etc.) de-a lungul ciclului de viață al plății – totul, de la cererea inițială până la contabilitate ulterioară.