Cum alegi cele mai bune jaluzele pentru casa ta?

BUCURESTI - 27 mai 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Arhitectura / Design, Afaceri, Constructii

Jaluzelele reprezintă un accesoriu extrem de util în majoritatea încăperilor din casă. Lumina soarelui poate aduce un plus de căldură și confort, însă nu întotdeauna. Atunci când dormi, atunci când lucrezi sau când vrei un moment de liniște, umbra și întunericul aduc confortul.

jaluzele orizontale

jaluzele orizontale

Din fericire, există jaluzele și ai de ales între foarte multe variante.

Care sunt cele mai bune jaluzele interioare?

Există câteva criterii pe care trebuie să le bifezi atunci când achiziționezi jaluzele:

1.Materialul din care sunt realizate jaluzelele

Pe piață vei găsi 4 tipuri de jaluzele atunci când vine vorba despre material: jaluzele din aluminiu, jaluzele din lemn, jaluzele din PVC și jaluzele din poliester.

Jaluzelele din aluminiu sunt estetice, rezistente la șocuri fizice și la oxidare și foarte bune izolatoare termice, ceea ce le face extrem de atractive. Gama cromatică este extrem de ofertantă și poți alege dimensiunea lamelei. Acestea se pot face la comandă, chiar și combinând lamele de diverse culori.

Jaluzelele din lemn sunt foarte elegante, potrivite oricărui tip de interior, au nuanțe rafinate și sunt o pavăză împotriva căldurii. Acestea aduc în casă ceva din mirajul naturii. Tipul acesta de jaluzele se face la comandă, deoarece materialele sunt aduse din import și prețul este ceva mai ridicat.

Jaluzelele din PVC sunt ușor de întreținut, destul de rezistente, au un preț atractiv, ceea ce îi convinge pe foarte mulți oameni, dar nu se fac la comandă.Jaluzelele din poliester au un aspect plăcut, sunt ușor de asortat, sunt ușor de curățat și au o capacitate bună de umbrire. Raportul calitate/preț este decis de dimensiuni și calitatea materialului.

2. Forma jaluzelelor

Poți opta pentru jaluzele orizontale , care sunt foarte practice, rezistente și ușor de curățat și pentru jaluzele verticale, care pun mai mare accent pe design.  

3. Sistemul de montaj

Este un aspect esențial, care poate decide gradul de confort în utilizarea produsului. Poți opta pentru jaluzele care se montează în interiorul ferestrei, pentru jaluzele instalate pe perete sau pentru jaluzele care se instalează în rama ferestrei.

4. Tipul jaluzelelor

Există 3 categorii principale de jaluzele din care poți alege:

*Rolete textile.Este foarte important să se opteze pentru rolete textile de foarte bună calitate, cele încasetate fiind varianta optimă. Printre elementele importante la roletele textile se numără și lănțișorul de manevrare care trebuie să fie estetic și ușor de folosit, precum și sistemele de prindere pe geam.   Cele mai moderne rolete sunt cele Day & Night (Zebra),  sunt rolete fara casetă, cu ax. Sistemul se bazează pe alternarea porțiunilor opace cu porțiuni transparente, reglând foarte ușor cantitatea de lumină care pătrunde în cameră.

*Jaluzele orizontale.Elementele care decid calitatea acestor jaluzele sunt cornișa superioară, modul de control al jaluzelei și densitatea lamelelor de aluminiu. Cele mai bune jaluzele sunt considerate a fi cele cu densitate cat mai mare a lamelelor, cu o cornișă superioară care lasă o distanță laterală până la fereastră cât mai mică și cele cu un sistem de control cât mai stabil și ușor de folosit;

*Jaluzelele verticale.Printre criteriile care decid calitatea acestor jaluzele se numără, calitatea materialului din care sunt fabricate lamelele, cornișa superioară realizată din aluminiu, șnurul de manevrare montat corect, care funcționează ușor și micile detalii de asamblare. De multe ori, calitatea unui produs nu este dată neapărat de materialele folosite, ci mai degrabă de modul în care sunt îmbinate între ele.

Jaluzelele sunt accesorii în care nu investești mulți bani, dar care îți aduc o doză generoasă de confort. Merită, așadar, să acorzi atenție detaliilor și să le comanzi pe cele potrivite pentru tine.

Photo 52049648 © Tiplyashina | Dreamstime.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/cum-alegi-cele-mai-bune-jaluzele-pentru-casa-ta