Cum masori corect dimensiunea unei scari interioare lemn si cum le poti personaliza in functie de preferinte?

BUCURESTI - 9 noiembrie 2020

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Imobiliare

Modelul de scari interioare lemn precum si inaltimea treptelor difera de la caz la caz. Pentru a obtine un design de exceptie trebuie sa conferiti atentie maxima acestor aspecte.

scari interioare lemn

scari interioare lemn

In functie de inaltimea scarii si modelul ales se opteaza pentru numarul de trepte dorit. Iata cum trebuie sa masurati scara si care sunt elementele de baza care fac diferenta:

- trebuie masurata distanta de la podeaua primului nivel pana la plafonul etajului

-opteaza pentru inaltimea dorita pentru contratrepte (de regula intre 15 si 17,5 cm)

-imparte distanta de la podea si pana la etaj la inaltimea contratreptelor

-in functie de acest rezultat, ajustezi inaltimea contratreptei pana obtii numarul de trepte dorit

-lungimea treptelor este de regula de 25 de cm

-pozitia primei trepte, se afla scazand inaltimea contratreptei din inaltimea totala dintre cele doua etaje

-balustrada va fi montata la o inaltime cuprinsa intre 80 si 110 cm

Pentru a beneficia de siguranta utilizarii trebuie sa conferi atentia maxima tuturor acestor aspecte. O scara masurata cu maxima precizie si o manopera exceptional ii va conferi un grad sporit de rezistenta.

Scarile din lemn sunt durabile si potrivesc chiar si pentru zonele cu trafic intens, conferind siguranta deplina tuturor celor care o folosesc. Treptele trebuie sa fie antiaderente si sigure in utilizare.Balustrada are rolul de sustinere dar impiedica si aparitia accidentelor nedorite.Personalizarea scarilor de lemn se face in functie de diferite aspecte, cum ar fi:

-stilul definitoriu

O scara din lemn cu un design inovator, va avea un impact pozitiv, fiind elementul deciziv de décor. Aceasta defineste foarte usor stilul amenajarii de interior si confera un plus de caldura in orice casa.

Scara pune in evidenta intrarea in casa si este cea care contribuie in mod vizibil la prima impresie.O scara cu stil se remarca printr-o eleganta aparte si utilitate.

-gradul de inspiratie

Daca aveti o imaginatie bogata va puteti personaliza scara in functie de elemntele decorative pe care le aveti in minte. Acestea sunt cele care dau scarii din lemn un aspect final si pun in evidenta preferintele proprii.

Puteti avea ca si sursa de inspiratie, revistele de specialitate si internetul insa trebuie sa colaborati cu o firma cu experienta pentru a va duce obiectivele la bun sfarsit.

-armonia estetica

O scara de calitate, rezistenta si durabila trebuie sa se potriveasca perfect cu restul elementelor decorative deja existente in interior.Aceasta poate fi vopsita in culori diferite, fiind un element de design cu rol practic.

-finisaje

Finisajele pun in evidenta spatiul si creaza totodata o ambianta primitoare. Acestea se realizeaza in special pentru a obtine o buna rigiditate si o rezistenta sporita a structurii.

Daca ai nevoie de scari interioare lemn care sa reziste foarte bine in timp, apeleaza cu incredere la compania Stil Compact Design, accesand site-ul online scaralemn.ro.Aici lucreaza adevarati specialisti care pot configura orice model de scara interioara cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie.