Cum obtinem o pardoseala din beton rezistenta in timp

Tulcea - 25 august 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Constructii, Imobiliare

Pardoselile din beton sunt cele mai des folosite pentru diferite spatii industriale, spatii comerciale sau pentru constructii civile de tipul sediilor administrative ori ale institutiilor publice. Acest lucru se datoreaza faptului ca betonul este unul dintre materialele care garanteaza pentru o rezistenta foarte indelungata, chiar si in fata unui numar mare de factori externi care pot afecta betonul odata cu trecerea timpului.

slefuire beton

Pentru ca pardoselile din beton sa fie cat mai rezistente in timp este important ca proiectarea si executia unei astfel de lucrari cu beton sa fie facuta de o echipa de profesionisti in acest domeniu.

Procedura de lucru pentru pardoseli din beton

Atunci cand vorbim despre o lucrare cu beton profesionistii in pardoseli din beton respecta etapele de lucru astfel incat rezultatul sa fie cel dorit. In prima faza se efectueaza slefuirea betonului pana la nivelul dorit, iar in faza urmatoare betonul este consolidat pe baza unor substante de impregnare speciale.

Acest proces creste duritatea betonului prin generarea unui schimb chimic. Urmeaza etapa de slefuire beton si de lustruire cu ajutorul diamantelor astfel incat sa genereze un luciu cat mai mare si o stralucire a suprafetelor slefuite.

Prin degrosarea sau slefuirea betonului pardoseala este indreptata, iar praful generat prin degrosare sau slefuire este indepartat prin folosirea de aspiratoare profesionale. In acelasi timp sunt eliminate impuritatile din beton, iar in cazul in care exista imbinari sau placi inegale, acestea vor fi eliminate partial sau chiar total. Toti acesti pasi contribuie la cresterea stralucirii si a reflexivitatii suprafetei din beton.

La finalul procesului tehnic se va obtine o pardoseala din beton avand un aspect perfect plan si care prin prisma densitatii permite vaporilor de apa sa treaca prin placa. In acelasi timp vorbim despre o podea din beton rezistenta la alunecare, dar care va avea o luminozitate mai mare, contribuind inclusiv la cresterea luminii ambientale in spatiile unde s-a efectuat o astfel de lucrare. Cu o astfel de tehnica de lucru, pana si intretinerea pardoselii va fi redusa semnificativ, iar durabilitatea betonului va fi una foarte indelungata.

Beneficiile slefuirii betonului

Atunci cand discutam despre slefuirea betonului, acest proces aduce o serie de beneficii. In primul rand vorbim despre faptul ca prin folosirea de echipamente si tehnici moderne de slefuire beton , nu mai este nevoie de foarte mult timp pentru a obtine aspectul dorit al pardoselilor din beton.

Un al doilea beneficiu il reprezinta un luciu intens fara a fi nevoie de aplicarea de ceara sau de alte straturi, acestea putandu-se uza cu trecerea timpului.Aspectul de piatra naturala si rezistenta ridicata chiar in cazul unui trafic intens reprezinta alte doua beneficii care merita a fi amintite in cazul slefuirii pardoselilor din beton.

Obtinerea unor suprafete perfect plane si netede, ideale inclusiv pentru spatiile industriale, se numara printre avantajele procesului de slefuire a pardoselilor din beton. Daca aceste beneficii sunt suficient de convingatoare, este recomandat sa apelezi la o firma profesionista in lucrari cu beton pentru a avea garantia calitatii manoperei.

Taguri: slefuire beton
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/bloomberg-it/cum-obtinem-o-pardoseala-din-beton-rezistenta-in-timp